Милано- има ли какво да се види - тема 2

• 85 676
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
как се справяте с езика

# 511
Момичета имам нужда от вашата помощ. През м. 04 решихме да отидем до Gardaland с децата / едно на 13 год. и две на 5  год /, с обиколка в района. Ще отделим 1 ден във Верона, 1 ден за Милано и много ми се иска да посетим и Тайната вечеря, но от както съм разбрала за пътуването и проверих за билети - в сайта няма, а телефона дава или постоянно заето или казва да изчакам за свободен оператор. Става въпрос за 05.04 или 06.04. Дали някой може да ми помогне - как да си запазим билети? Praynig
За децата трябва ли да взимаме билети - за голямата предполагам да, но за малките ???  ooooh! Thinking

Проверявай много често. Пускат малко по-скъпи билети понякога. Включен е и екскурзовод с доплащане от 3,5 евро.

# 512
  • Milano
Гала,, този телефон е кошмар. Абсурд да се свържеш. Мислех си, 4е на английски ще е по-лесно, но явно не е. Държи те известно време, после те изклю4ва поради натоварени линии.

Ина4е и двете деца са безплатни (до 18г като граждани на европейската общност), а от 18 до 25г са с намаление.
Нямам представа дали ще пуснат за тези дати.

Пак се включвам с питане. Оказа се, че ще пристигнем в Италия точно за националния празник 02.06. Предполагам, че това няма да е проблем относно транспорт и тн. Или?
В понеделник (03.06.) е ясно, че не работят повечето музеи, но дали няма да е почивен ден заради този нац. празник? Дуомо дали е отворена за посещения в понеделник?
Ако ме обхване желание за шопинг терапия  Wink (не аутлети) удобен мол по центъра има ли? Или пък някъде до метростанция да е удобно да се стига с обществен транспорт...

Не е проблем транспорта. Единствените дни в годината, в които има проблем  Laughing са 1ви май и 25 декември, тогава метрото върви до към 19 4аса. Не съм сигурна дали на 1ви май не беше и до 17.30.

Дуомо е отворено винаги до 19 4аса.
Вси4ко работи на 3ти юни. Някои магазини са затворени в понеделник сутрин, но това не е правило до Дуомо.

Шопинг да искаш. Магазини-бол, зад Дуомо има един магазин Ла Ринашенте-на 8 етажа, има за всеки вкус. Да не се изплашиш като на втория етаж видиш само скъпи марки.
От втория и третия етаж има едно разклонение за по-спортните марки.

Ина4е назад-напред от Дуомо по корсо Витторио Емануеле е пълно с магазини, нагоре към замъка, виа Данте-също, отстрани-виа Торино-също.

Ако искаш може и зад Ла Скала да отско4иш до виа Монтенаполеоне, ако си падаш по скъпарски магазини.

# 513
  • Добрич
 newsm51

Страхотно звучи всичко.
Нямам търпение вече!

# 514
С английският .... долу-горе - колкото за резервация за билетите мисля, че ще се справя, но като не вдигат този тел и после изключва .... направо полудявам. Ох дано да пуснат билети, че да ида до Милано и да не мога да видя Тайната вечеря ....  #2gunfire

# 515
Момичета,аз влизам в сайта на Тайната вечеря,но не ми дава да резервирам билети за желаната от мен дата -30.04.Само няколко дати излизат свободни за посещение? Така ли е по принцип или аз не мога да се справя?

# 516
Пробвай да направиш резервация по телефона. Навремето когато аз ходих, нещо се беше бъгнал сайта им (според мен) и не даваше никакви свободни часове, но като им се обадих по телефона имаше места за желаните от мен дата и час  Peace!

# 517
  • Milano
Според мен, може и да са се свършили, гледайки датата (преди първи май). Запо4ва се с по-масовия туризъм и свободни места няма. Виж януари и февруари нямаше проблеми и от днес за утре.
Нямат ли мейл да питаш....щото да се свържеш е по4ти ''мисията невъзможна''.

# 518
Според мен, може и да са се свършили, гледайки датата (преди първи май). Запо4ва се с по-масовия туризъм и свободни места няма. Виж януари и февруари нямаше проблеми и от днес за утре.
Нямат ли мейл да питаш....щото да се свържеш е по4ти ''мисията невъзможна''.
Благодаря,ще пробвам на мейл или по телефона.

# 519
Аз от няколко дни пробвам на този телефон и дава или заето, или моля изчакайте всички оператори са заети... вече започнах да се отчайвам  Cry

# 520
Успяяяхме  Party, но ...... сега сме с две резервации  Laughing,  мъжът ми се свързал и направил първо за грешна дата/ 07.04.2013 - 13:45 - ние тогава вече би трябвало да пътувами към БГ / и след това успя да се свърже отново, но тъй като не променяли вече направена резервация направил нова за 05.04 пак за 13:45.
 От там му казали , че можем да дадем кода на някой друг да го ползва  newsm78, незнам дали е така, ако някой има подобен опит да пише -  та имам свободна резервация за 2възрастни + 3 деца, за 07.04 - 20,50 Е ако на някой му трябва ......

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 18:57 от gala_ko

# 521
Успяяяхме  Party, но ...... сега сме с две резервации  Laughing,  мъжът ми се свързал и направил първо за грешна дата/ 07.04.2013 - 13:45 - ние тогава вече би трябвало да пътувами към БГ / и след това успя да се свърже отново, но тъй като не променяли вече направена резервация направил нова за 05.04 пак за 13:45.
 От там му казали , че можем да дадем кода на някой друг да го ползва  newsm78, незнам дали е така, ако някой има подобен опит да пише -  та имам свободна резервация за 2възрастни + 3 деца, за 07.04 - 20,50 Е ако на някой му трябва ......
По телефона и на английски ли е направил резервацията?

# 522
По e-mail неможе, само по телефона, но май негова колежка която знае италиански  Thinking
Повече упорство и ще се свържете. Около 18:00 успяха да се свържат 2 пъти / за двете резервации/

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 20:40 от gala_ko

# 523
Здравейте, момичета. Ще пътуваме и ние към Италия Simple Smile
Исках да попитам дали някой от вас има информация за небостъргача (Palazzo Pirelli), от който разбрах, че има хубав изглед към града. Ще бъдем в Милано от 13 до 15 март и ще е чудесно, ако можем да се качим. Опитах се да намеря инфо в интернет, но е само на италиански и в крайна сметка не видях да разбера дали и кога е отворен за посещения.
Благодаря предварително на момичетата от Милано, които могат да помогнат с информация

# 524
Някъде в по-старите теми пишеше, че достъпа до небостъргача е ограничен, само по празници терасата на последния етаж била със свободен достъп Hug

Общи условия

Активация на акаунт