Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 707
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Ама как без тест ooooh! ooooh! Нищо не разбрах от диспута ви, понеже при мен се губят постове и не виждам хронологията, обаче ако за Пойзън става дума без проба, това е лудост по-голяма и от моята. Peace Какъв кашмирен пуловер, какви дънки на голо Naughty Това е най-трудната ТУБЕРОЗА, която освен Аризона друг не съм чула да носи с удоволствие. Сигурно и Вили. За Атти се съмнявам, въпреки, че носи туберози. Един от най-страшните парфюми на всички времена, ако ме питаш мен. Друг е въпросът, ако харесваш ТУБЕРОЗА. Naughty
Въпросът е в отношението и подходът. Laughing Пойзън никога не съм възприемала като гола и мощна тубероза - да не кажа, че така и не го разбрах тоя ужас повсеместен - туберозата; понеже някои, почти моно парфюми с нея, ми харесват - предметът на настоящия разговор, както и Фражил ЕДП, а други такива не понасям до повръщане - Пантерата на Картие.
Но да - без проба и на сляпо си е лудост.

# 136
  • Norway
Не знам туберозен ли е, сливов ли е, к'ъв е, на  мен си ми харесва
и си признавам без бой, че го придобих "на сляпо"   Sunglasses  Laughing

Но не препоръчвам без тест, Ъпсурд Naughty само за силно хазартните личности  Mr. Green

Май ще трябва да рискувам с едно бутилче Eden, че да видя що е туй животно тубероза  newsm78

На времето, през бедните ученически години, много носех Рефанския Eden.
Не знам до колко си приличат с оригинала, но помня, че ми харесваше много

# 137
Момичета,какво ви е мнението за L`instant Magic Guerlain ?Бях го тествала преди време на блотер,но така и нищо/?!?/ не усетих като аромат.Незнайно защо си мисля,че Герленските парфюми са подходящи основно за зрели дами.Има ли нещо такова?

# 138
  • Германия
Миналата година по някое време се тръшнах една вечер от Carolina Herrera (Carolina Herrera). По неведом за мен, интуитивен път, без да гледам пирамиди и да чета ревюта, ме цапардоса прозрението, че това което ме тръшна е ТУБЕРОЗА. Започнах да чета и да се интересувам, но най-вече да питам за да уеднаквя познанията и усещането си за това цвете в парфюм. Вълнуваше ме защо ме нокаутира, защо ми мирише на тежките парфюми от 80-те, които никога не съм можела да нося. Така научих, че rat ki rani, както наричат  ТУБЕРОЗАТА в Индия, е упойващата любовница на ноща, която причинява различни по тежест страдания – замайване, призляване, прималяване. Преди два века на младите момичета им е било забранено да я миришат защото се смятало, че провокира похотливост, сластолюбие, сладострастие. Сиреч покварявало невинните девойки и ги въвеждало в  опасни мисли това цвете. Вместо да седна да прочета за парфюми с ТУБЕРОЗА, както направих по-късно, питах в темата за парфюми в които всички я усещат. Едно от подсказаните имена беше Poison Dior. Видях, че я имам в колекцията си от миниатюри, които не ползвам за парфюмиране. Докато отворя шишенцето и знаех, че това е  именно ТУБЕРОЗАТА. Изчетох ен на брой блогове, ревюта и книги и не попаднах на някой, който да не е съгласен, че това е един от най-изявените ТУБЕРОЗНИ аромати. Всъщност Кръстницата /Бижу/ ми е подсказала навремето най-известният в света парфюм с тази нота. Най-точното описание открих от Elena Vosnaki в един от най- добрите парфюмни блогове: To begin in chronological order, first came Poison, the original, in 1985. It wouldn't be an overstatement to say that the original Poison was instrumental in the "loud" reputation that 1980s fragrances acquired. It is a powerhouse tuberose oriental with a berry-spicy-musky interlay, very characteristic of the time, quite excellently-made by Edouard Flechier and smelling great if used in moderation. Purple bottle in dark green box.  В Eden (Cacharel) туберозата е зелена и остра като каиш, не е мазна и не ми “пълни дробовете с олио” – цитирам Мимс за ТУБЕРОЗАТА по памет, без нейно разрешение и не конкретно за парфюма. В Tendre Poison, ТУБЕРОЗАТА  е нежно гримирана и поносима. В Цветния воал на Том Форд я открих при отваряне на капачката. Намерили са я около 80 % от описвалите парфюма, които аз изчетох, но най-точното определение за нея там е bony tuberose на Лука Тюрин. Точно слаботелесна и кльощава е в Цветния воал и дори Мимс, която ми съперничи по непоносимост към нотата, не я открива. След два месеца четения, направих това, с което трябваше да започна – поръчах си 3 мл. парфюмно олио от ТУБЕРОЗА. Едва не се самоубих ритуално, но да – познавам вече тази ароматна съставка и не мога да я сбъркам. В Пойзън е наистина със сливи и вкусна, както Атти писа, но за тези като мен, които получават алергичен шок е много опасна. При мен води до гърч и отдавна разбрах, че не преигравам в усещането си. Най-страшното в нея е, че ми напомня тежките парфюми под които трябва да се скрие нечия нечистоплътност. Не познавам Фракас, където според всички ТУБЕРОЗАТА е брутална. За мен тя е най-брутална в Carolina Herrera и в Лулу на Кашарел. Завиждам на всички, които не я намират в Пойзън или друг парфюм и които не се простират на пода от нея. Храня респект към такива люде като Атти и Аризона, които могат да носят ТУБЕРОЗИ.   Hug Hug

Момичета,какво ви е мнението за L`instant Magic Guerlain ?Бях го тествала преди време на блотер,но така и нищо/?!?/ не усетих като аромат.Незнайно защо си мисля,че Герленските парфюми са подходящи основно за зрели дами.Има ли нещо такова?

Моето мнение
е, че това е класен и класов парфюм, който ухае на класическа, луксозна пудра. Сред парфюмите на Герлен има такива за зрели дами, за млади девойки и за баби като мен. Специално този обаче, е невероятно красив аромат за възрастов диапазон 25-55 и ми е трудно да си представя, че не се усеща уханието му. Дай му един втори опит, ако можеш, заради мен и заради Вили Маринска Hug

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 05:45 от Натали Никол

# 139
Не познавам Фракас, където според всички ТУБЕРОЗАТА е брутална. За мен тя е най-брутална в Carolina Herrera и в Лулу на Кашарел.
Във Фракас туберозата е доста "скъпа", ако мога така да я нарека. Т.е. там ароматът е рафиниран, но далеч не я мисля за по-прекрасен от останалите туберози из ароматния свят. Laughing Просто си личи, че това е скъп туберозен аромат, а не е някакво евтино парфюмче. Най-непоносима е за мен в Лулу и Идън, малко по-търпима е в Цветния воал, пак вероятно заради това, че е "скъпа". Във Фракас не ме блъска така пряко, както в другите изброени до тук, но пък и не съм го тествала обстойно. Като цяло ароматът на това цветенце, на което приписват най-еротични качества, прогонва от главата ми всяка наченка на похотлива мисъл и не мога да си представя, че този мирис може да действа по този начин въобще! Така че, нека се наредя сред първите редици на непонасящите тубероза. bowuu

ПП. Момичета, да ви питам, линковете към еВау във Фрагрантика, които са под картинката на страницата на всеки парфюм, къде ви пращат като кликнете на тях - в немския или в английския еВау!?

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 10:23 от Бижy

# 140
  • София
Може ли да се коментира тубероза и аз да не разцъфтя  Mr. Green
Абсолютно споделям мнението на Натали, че най-бруталната тубероза е в Лулу и Каролина Херера, които даже и на мен! не ми понесоха. Но не защото е брутална, а защото е комбинирана с други неща, пък аз я предпочитам колкото може по-изчистена. А максимално изчистена за мен тя е във Фракас, въпреки богатата му пирамида, там я усещам свежа и росна. Толкова ми е свежа, че неизбежно си представям кокичета - с крехки зелени листенца и бели цветове, толкова нежни, че едно докосване ги поврежда. Да уточня за непробвалите - не буквален аромат на кокичета, а представата ми за тях. Това е по-скоро цветова представа, която аз си създавам за ароматите и си е моя теория на колористиката в парфюмите, която се дължи на професионалната ми деформация  Blush . Затова винаги съм твърдяла, че за мен Фракас е зелен, сочен и пролетен - сега настъпващата пролет ми е любимото време за носенето му, въпреки че той оцелява при всякакви температурни и климатични условия. Мога да се закълна, че усещам и гардения, въпреки че не е посочена в пирамидата.
Моето виждане за Идън е обаче точно противоположно - никакви остри каиши не намирам, само мека и сладка трева, напечена от слънцето. Острите каиши са скрити в О де Кампань. А за туберозата в Идън нямаше и да заподозра дори, ако не беше подсказката, но много е възможно тя именно да е нещото, което ме привлича в този аромат. На него също сега му идва времето.

Бижу, линковете при мен водят до немския и-бей, но те така и са дадени във Фрагрантика. При теб как се получава?

# 141
Бижу, линковете при мен водят до немския и-бей, но те така и са дадени във Фрагрантика. При теб как се получава?
Ами преди бяха към английския Rolling Eyes и аз реших, че повредата е само в моя телевизор! Thinking

# 142
Като сте заговорили за тубероза ето още един много силен представител на съставката Private Collection Tuberose Gardenia Estee Lauder.
Сладникава тубероза с много гардения. Двете съставки са под ръка и се разхождат в стилни тоалети по улица осеяна с малки бели цветенца. Елегантен, романтичен, изключително мощен и траен аромат. Изчистени бели цветя за всеки сезон. Не бих го носила, защото и аз недолюбвам туберозата, но определено е добър. С Фракас може само да съперничи по лукс, но Фракас за мен е по-добрия аромат. Него го нося и то вече няколко сезона.

# 143
  • София
Денс, право в десетката  Peace Обожавам го това Ести от първата секунда, в която го подуших и очите ми се насълзиха от възторг. Много точно - двата аромата не са конкуренция, а си сътрудничат съвсем равностойно в този парфюм.

# 144
Да за мен са най-добрите представители на туберозата, без мазнота, изчистени, със зелени отенъци за добавяне на свежест.
Случайно онзи ден преди носенето му пръснах на блотер Пойзън Диор след като дочух едни коментари на млади момичета пробващи го в парфюмерията. Знаете аз не го понасям, но реших да пръсна и да се посмея над себе си. Е не можах хубаво да го приближа до носа, от страх да не ми прилошее, но го поднесох на любимия. Mr. Green Каза кофти нещо и ме посъветва да не си го купувам. Laughing Името му отива страхотно за мен.

# 145
Ауу - Дени - сега ми събуди любопитството с тази ЕЛ Тубероза. Аз, въпреки че съм фен на по-леките аромати, определено харесвам тубероза и бих носила дори Фракас Mr. Green

# 146
Ауу - Дени - сега ми събуди любопитството с тази ЕЛ Тубероза. Аз, въпреки че съм фен на по-леките аромати, определено харесвам тубероза и бих носила дори Фракас Mr. Green
Отиди ги пробвай непременно и трите са просто страхотни. Аз харесах много Амбър Иланг. Heart Eyes След малко ще ги опиша с Жасмина. 30 мл. струват 125 лв. някъде. Не харесвам нищо от Ести и не нося/освен лятото Бронзовите богини/, но тези са много чисти и елегантни парфюми. Класата им е висока.

# 147
  • Враца
Уникална тубероза:

http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Tubereuse-4435.html

По красива и също толкова чиста , като тази във Фракас.  Peace

Идън, Лулу и други подобни, също не мога да нося  Naughty
и както казва Атти, причината не е в туберозата ,
а в останалите съставки.

Една нежна и приятна, едва доловима тубероза,
която обожавам,  е в Infusion de Tubereuse Prada  Peace

# 148
  • Norway
Маринска, кажи още нещо за Infusion de Tubereuse Prada  Praynig
Обичам Ирисовота, но и другите са ми интересни  Simple Smile

# 149
Някой ще може ли да се изкаже за VAN CLEEF & ARPELS First...усетих го на една жена,привлече ми вниманието и любопитството,въпреки че не е от парфюмите които харесвам...но има нещо в него.
Знам,че има и разлика м/у парфюм и едт,ще ми е интересно някой запознат и с двата да ми направи разборка. Предварително благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт