Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 703
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • Paris, France
Привет,

да драсна и аз за туберозата, нищо че за кожа се говори тук. Кожените парфюми са ми любимата категория и нямам време сега да пиша за тях. Пойзън е първият парфюм, в когото се влюбих страстно. Силно ме впечатли, защото беше различен от всичко, което бях мирисала до тогава. Това като излезе. Сега не би впечатлил никого, защото е много носен, имитиран и миризмата отдавна сияе около нас. Вторият парфюм в когото се влюбих е Румба и той си остана голямата ми любов. Наистина има общо между Пойзън и Румба, макар и да са много различни като аромат. Пойзън не го възприемам като тубероза, защото тя е задушена от плодове а те тогава не се срещаха често в парфюми или поне не в такива пропорции. Сега, на фона на Мюглеровата революция на Ангела, Пойзън не изглежда плодов, но, опитайте се да го сравните с излезлите преди него парфюми и ще се убедите, че е най-силната атака на горските плодове! Толкова са силни в Пойзън, че нямаше да знам, че в него има тубероза, камо ли, че е туберозен парфюм. Друго важно обстоятелство е, че в него има добавки, които дават илюзия за гардения а не за класическа тубероза като Фракас на Пиге, Блонд, К.Херера и подобни. Първият път в който помирисах Гардения Пашън на Гутал си помислих за Пойзън.

Общото в Пойзън и Румба е гарденията (тубероза), ясмин, сливи, кориандър (или подобно), канела (усещам я и в Румба), хелиотроп, пчелен мед, ванилия, амбра, сандал и кедър, мускус, ветивер в Пойзън (пачули в Румба). Това по нотки в листите. Сигурно имат още поне 200 общи съставки. Сладко-горчиви, опушени, напудрени и опианяващи миризми са и двете творения.

Пойзън отдавна не нося, но го обичам, дори реформулиран, защото и окастрен е близък до оригинала. Някой пробвал ли е новата Румба (Тед Лапидус) и променена ли е много? чета противоречиви мнения за новостта и някои пишат, че е същата, други - че е съвсем различна.

За мене най-туберозния парфюм е Каролина Херера. Майка ми още като го подуши спомена Пойзън, но аз не бих ги свързала изобщо. От Херерата ми се гадеше а го носеше най-добрата ми приятелка  hahaha. Тя носеше и Тендър Пойзън, който не харесвах а сега бих носила, но е спрян.

Много чисти и истински туберози за мене са и Блонд на Версаче и евтинийката Санд анд Сейбълс, но и двата май са спряни, ето тези:

http://www.fragrancex.com/products/_lid_B-am-pid_769W-am-cid_Per … me__products.html

http://www.fragrancex.com/products/_lid_S-am-pid_1165W-am-cid_Pe … me__products.html

Някой може ли да препоръча свежа и зелена гардения. Взех си този, любимият ми Гутал:

http://www.fragrancex.com/products/_lid_G-am-pid_440W-am-cid_Per … me__products.html

и се чудя какъв ли е Гарденията на Е. Тейлър. Някой познава ли го? На какъв друг е подобен? Зелен ли е? Свеж ли е или сладни? Давайте, ето го:

http://www.fragrancex.com/products/_lid_G-am-pid_60954W-am-cid_P … me__products.html

Някой питаше за мъжкия на Бърбъри Брит - модерен, свеж, леко сладникав и остър дървесен аромат. Много елегантен както всички техни аромати.

Най-грозната, която някога съм душила. Но, съвсем не уникална. Друга студена тубероза е Еден на Кашарел от която ми се гади.

В туберозата има нещо плътско, кожено. Съчетана с цветя и затоплена с подправки е уникална. Студена монофлорна тубероза е като мирис на охладен труп.

Хайде, бягам, лек ден!

# 151
  • София
Невена, Гарденията на Елизабет Тейлър е слаба, немощна, несигурна гардения, която я е срам от себе си и се крие усърдно зад разни пролетни цветенца, които далеч не са й в категорията. Аз обичам и търся гардения, но тази не ме впечатли с нищо.

Нищо повече не мога да пиша, защото пръснах на китка Виза и сега съм пред припадък - скоро не съм душила нищо по-прекрасно  smile3544 Като се отчете фактът, че вече рядко мога да се впечатля наистина от парфюм, след малко ще се разрева от кеф и твърдо съм решила да не си мия ръката поне до довечера  Mr. Green Допреди малко се пулих на мненията във Фрагрантика, че напомнял на Ейнджъл, защото при мен се доближаваше по-скоро до Москино Кутюр (като стил, а не като буквален аромат), но сега вече започвам да усещам наистина препратки към Ангела, както и към Еуфория СК. Виза скача с двата крака директно в топ 3 на листата ми "must have... NOW!!!" Ако можех, бих татуирала в кожата си последната капка от пробичката, за да не загубя този аромат.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 11:53 от Атти

# 152
  • Paris, France
Мерси Атти,   bouquet. Сега ако пишеш направо на кой друг прилича, цена няма да имаш!

Някой ще може ли да се изкаже за VAN CLEEF & ARPELS First...усетих го на една жена,привлече ми вниманието и любопитството,въпреки че не е от парфюмите които харесвам...но има нещо в него.
Знам,че има и разлика м/у парфюм и едт,ще ми е интересно някой запознат и с двата да ми направи разборка. Предварително благодаря  bouquet

Фърст е шедьовър. Зелена, горчива, мокра, кисела, студена, опушена смола. Ненадминат в класата си. Бих го сравнила със Сюблим на Пату, друг шедьовър, който е силно подобен, но не е зелен. Шлейфът на Фърст е почти 1 към 1 с Уайт линън на Есте Лаудер и дори самата аз трудно ги различавам, като Уайт Линън е леко по-сладникав, но не много. Подобен е и на Рив Гош (преди реформулировката) и Мари Кант (спрян).

Фърст е подобен във всички концентрации и почти няма развитие. Аз го видях на тестер в БГ миналата година лятото за 40лв ЕДТто и щях да го купувам, но ЕДТ е много нетраен лятото. Сега съжалявам. Определено предпочитам ЕДП, че даже и парфюма, който е със шлейф-убиец. Много е скъп обаче парфюма. Върху мене и не само ЕДТ стои максимум час и от тази гледна точка ЕДП даже е по на сметка въпреки по-високата цена. Тестерите са с капачка. Ако видите някъде ЕДП на тестер, казвайте!

# 153
  • София
Не се сещам да ми е заприличала на нещо конкретно тази Гардения, но като му гледам цената във ФрагрансХ, да, колкото за тези пари си мирише  Mr. Green Има Орифлейми, които миришат по-квалитетно  Crazy

# 154
Някой ще може ли да се изкаже за VAN CLEEF & ARPELS First...

Имах го за кратко миналата година,след като го бях тествала на блотер се влюбих в аромата,много траен,свеж,пролетен,зелен бих казала като флакончето си.След като го придобих успях да се напръскам с него едва 2 пъти  Embarassed На кожата ми аромата изобщо не беше така нежен както на блотера го усещах,това че не тествах на кожа си го отчитам като моя грешка.На мен лично не ми допадна една особена алкохолна нотка в аромата/от водката може би/,която направи този парфюм абсолютно неизползваем за мен.В един момент имах усещането че мириша на водка  Sick Бързо-бързо се разделихме с този аромат.

Натали ,благодаря ти за описанието  Hug Задължително ще тествам на кожа в най-скоро време  Flutter

# 155
  • Враца
Габка,
Това е една прекрасна Тубероза,примесена със сапун ,
от тази която обожавам, не онази отмитата,
във Фражил и Жадор.
Харесах този аромат на първо четене,
но забелязах, че колкото повече го душа да му се радвам,
толкова по-бързо изчезва. Сякаш има лимит на вдишванията.   Shocked
Бих го носила с удоволствие ,
но ако трябва да се пръскам през 2 мин ...  ooooh! ooooh!

# 156
Някой ще може ли да се изкаже за VAN CLEEF & ARPELS First...

Имах го за кратко миналата година,след като го бях тествала на блотер се влюбих в аромата,много траен,свеж,пролетен,зелен бих казала като флакончето си.След като го придобих успях да се напръскам с него едва 2 пъти  Embarassed На кожата ми аромата изобщо не беше така нежен както на блотера го усещах,това че не тествах на кожа си го отчитам като моя грешка.На мен лично не ми допадна една особена алкохолна нотка в аромата/от водката може би/,която направи този парфюм абсолютно неизползваем за мен.В един момент имах усещането че мириша на водка  Sick Бързо-бързо се разделихме с този аромат.
Може би говориш обаче за First Premier Bouquet Van Cleef & Arpels, а не за First Van Cleef & Arpels.
http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/First-776.html
Двата аромата са коренно различни.
First е класически алдехиден аромат. Много ми е силен, горчив и ми идва ретро на този етап. Не бих го носила. Пробвала съм ЕДТ и чистия парфюм.
Не знам Мими пробвай го хубаво, преди да решиш дали да си го вземеш. Hug

# 157
Може би говориш обаче за First Premier Bouquet Van Cleef & Arpels, а не за First Van Cleef & Arpels.

100% за букета става дума - зелен, свеж, водка .....при мем и зелена ябълка - абе с две думи много му се радвам на 100-чката, която наскоро придобих и чакам с нетърпение топлото време, за да я унищожа, както миналото лято една 60-чка Heart Eyes

# 158
  • Norway
Габка,
Това е една прекрасна Тубероза,примесена със сапун ,
от тази която обожавам, не онази отмитата,
във Фражил и Жадор.
Харесах този аромат на първо четене,
но забелязах, че колкото повече го душа да му се радвам,
толкова по-бързо изчезва. Сякаш има лимит на вдишванията.   Shocked
Бих го носила с удоволствие ,
но ако трябва да се пръскам през 2 мин ...  ooooh! ooooh!
Благодаря!  Hug
Знам, че си фен на сладкото в парфюмите...и.. newsm78 да разбирам ли че е
"сладка" ?!?

Аз напоследък не търся "гъсти и сладки", а тази си я представям като горчиво-цветна,
чиста-сапунена миризма, а тази, като белоцветна и студена
И си мисля, че по би ми допаднала "Оранжевата".... Thinking

# 159
Момичета, нещо повече за Sensi white notes? Flutter

# 160
# 161
  • Германия

Нищо повече не мога да пиша, защото пръснах на китка Виза и сега съм пред припадък - скоро не съм душила нищо по-прекрасно  smile3544 Като се отчете фактът, че вече рядко мога да се впечатля наистина от парфюм, след малко ще се разрева от кеф и твърдо съм решила да не си мия ръката поне до довечера  Mr. Green Допреди малко се пулих на мненията във Фрагрантика, че напомнял на Ейнджъл, защото при мен се доближаваше по-скоро до Москино Кутюр (като стил, а не като буквален аромат), но сега вече започвам да усещам наистина препратки към Ангела, както и към Еуфория СК. Виза скача с двата крака директно в топ 3 на листата ми "must have... NOW!!!" Ако можех, бих татуирала в кожата си последната капка от пробичката, за да не загубя този аромат.

Атти, ти сериозно ли? За мен Виза е хубав плодов шипър.  Допускам, че точно пачули с плодове  е което те грабва теб, а пък останалите ги кара да го свързват с Angel. Базата му е определено шипрова и като изсъхне го харесвам много с това пачули и финна кожа. Във Виза е определено по-малка дозата му. Трябва да минавам всеки път през плодовете. Много са красиви, обаче съм на парфюмна диета без плодове, откакто се помня Blush Почти до край ги усещам.  Hug

# 162
  • Истанбул
Денси HugРускините по форумите пишат как въпросният парфюм на Ести приличал на Глория на Кашарел.Има ли доза истина newsm78

# 163
  • Враца
Габка, не ми е сладка, изобщо  Naughty
асоцията е с аромат на чисто,
сякаш скъп крем-сапун с аромат на тубероза  newsm78

# 164
  • София
Натали, извинявай, ако вече си споделила впечатления, не съм видяла  Embarassed
Исках да те питам дали хареса Шисейдото - Боа ,което взе наскоро...
Защото мъжО запомнил името и,че го търся и ми е поръчал, без да ме пита / а ,разбира се, през това време на мен ми мина мерака...  Crazy /   ooooh!
Някакви отзиви, моля!  Praynig
Така искам да го харесам! Не ми се дава такова съкровище в размените...  Cry

Общи условия

Активация на акаунт