Парфюмни размисли и страсти - 97

• 45 550
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Nevena Virolan, майката го е казала това, не детето.  Peace

# 421
  • Германия

Натали, в Мос Бреш аз мъх не усещам никакъв. За мене това е ванилен или вкусен ориентал. Натъпкан е с кедър и пачули което го прави подчертано мъжки. Мъжо го поноси а аз даже и не пробвах. От тебе чувам, че вътре има мъх. Сладко ванилено дърво. Нищо особено. Ако търсиш мъх ти препоръчвам да се въздържиш от покупката му. Ако просто искаш да го имаш - добре. Нека да се включат и други, че на мене явно рецепторите за мъх са ми закърняли и Агента провокатор, Нарцисо и Коко М-л ми миришат на всичко друго но не и мъх и съответно не ги признавам за шипри.

Вени, хиляди благодарности. Hug Бях приготвила снайпера за съботното клане в ибей за този парфюм. Аз дори не погледнах пирамидата. Видях moss, видях шипър във фрагрантика и вързах две и две както ми се иска да е пет. Коко М и за мен не е шипров, а останалите два са ми шипрови без много мъх. Peace

Контеска Кокоркова, Hug Hug, няма да ми се сърдиш, че ти викам така. От обич е. На половината феи от темата не мога да свикна с никовете и ги обръщам. На други пък не мога да свикна с истинските имена и си ги наричам с бебешките им  Hug Честит Павилион! С много здраве и удоволствие да се пръскате взаимно. Това, че не ги разчленяваш ароматите е дар, талант, способност. Колкото пъти отворя нов флакон за който и дума не съм прочела, всеки път искам да спра онзи магнетофон, който ми диктува - роза, мъх, праскова, дюля, бабин долап и така до безкрай. Както не искам да ги разпадам парфюмите, така влезе ли ми някой ихтиол като на Атти, край.  Тоест, твоето е удоволствие само по себе си.  Hug Hug

ПП Куражче, аз само щях да се отдръпна тактично Blush Hug Думичка нямаше да продумам. ooooh!

# 422
  • Paris, France
Обаче линковете дето си дала,ами нито едно не отговоря на това за което говоря,душила съм в морската едно дръвче с провиснали цветове,жълти на цвят,но не изглеждат като това дето са дали във фрагрантика,ама как му е името нямам представа.По-скоро прилича на цветовете на акацията,но жълти,ако се сетя тази година,ще отида да го разгледам по-обстойно.Дано ЛМ не се потресе отново от моите мераци да душа китки hahaha

Да не е жълта акация? Заинтригувахте ме с това цвете. Аз мисля, че е някакъв вид акация. Я виж дали ще го разпознаеш из акациите:

http://www.google.fr/images?q=acacia%20blooms&oe=utf-8&r … =1025&bih=448

Nevena Virolan, майката го е казала това, не детето.  Peace

Ох, извинявам се на всички и благодаря на Клеми за поправката. Ами, .....майката можа да е била с бушуващи хормони  Mr. Green или в менопауза, в мензис, знам ли. А може просто да и се драйфа от този аромат. И аз имам непоносими парфюми.

# 423
  • Sofia
Има право да не го харесва, но е много невъзпитано да прави подобни коментари.
И аз получавам позиви за повръщане от носещите се миризми  из магазините, където има повече хора. Надушвам всякакви смрадове, евтини имитации, които са толкова лоши, та чак неразпонаваеми. Но през ум не ми минава да го кажа на хората.

# 424
  • Германия
Вени, а кой ти е най-мъхов от парфюмите, да си сверя датника с теб? Hug

Атти, припомни ми кой беше ихтиола, че ми влезе сега в главата и не ще да мръдне оттам. Агент провокатор първи ли беше?

ПП Годесче, голяма красота. Сънчо, мимоза няма ли и дърво - на входа на Ботаническата градина в Балчик има една от срамежливите, която си свива листата. То не е ли срамежлива мимоза?

# 425

Да не е жълта акация? Заинтригувахте ме с това цвете. Аз мисля, че е някакъв вид акация. Я виж дали ще го разпознаеш из акациите:

http://www.google.fr/images?q=acacia%20blooms&oe=utf-8&r … =1025&bih=448

Доколкото имам спомен,май такова беше
http://www.panoramio.com/photo/14365826

# 426
  • Paris, France

Ох, май не останаха. Всичките ги реформулираха. Паломата беше, но вече не е мъхова. От реформулираните (новите) най-мъхови са ми: Мисс Диор, Монтана оригинал и Румба на Баленсиага(дано Тед да не го е окипазил, ама надали  Sad ). Мъхови са ми старите Интимейт на Ревлон, Миссони, Дива на Унгаро (в новото ЕДТ все още има мъх), Кабошар (зелена течност), Живанши 3, Бандит, Джени де Силва, Фенди оригинал, Ла перла, Ла нюи на Пако Рабан, Труссарди (белия), Олег Касини, Кориандър, ароматик Еликзир, стария Норел на Ревлон и така лелеяният от мене Гучи 3. Гучи 3, наред с Румба е най-сложният и интересен мъх, който някога съм мирисала.

Има и други, но Мисс Диор и Монтаната са ми референтните стойности.

# 427
  • Германия

Ох, май не останаха. Всичките ги реформулираха. Паломата беше, но вече не е мъхова. От реформулираните (новите) най-мъхови са ми: Мисс Диор, Монтана оригинал и Румба на Баленсиага(дано Тед да не го е окипазил, ама надали  Sad ). Мъхови са ми старите Интимейт на Ревлон, Миссони, Дива на Унгаро (в новото ЕДТ все още има мъх), Кабошар (зелена течност), Живанши 3, Бандит, Джени де Силва, Фенди оригинал, Ла перла, Ла нюи на Пако Рабан, Труссарди (белия), Олег Касини, Кориандър, ароматик Еликзир, стария Норел на Ревлон и така лелеяният от мене Гучи 3. Гучи 3, наред с Румба е най-сложният и интересен мъх, който някога съм мирисала.

ма и други, но Мисс Диор и Монтаната са ми референтните стойности.

С изключение на четири парфюма от изброените, които не познавам, останалото са ми най-големи любимци, начело с Ароматичния елексир. Подписвам се с две ръце под този списък  bouquet

# 428
P.S.2 Бижутка,кой е първия и кой втория аромат,дето само днес са те влюбили Hug
Първият е закупения за n-ти път JРG Classique (EdP). Смарти преди час потвърди, че и мирише на хубаво! Wink Laughing

И другият, който 100% ще е следващата ми покупка, харесан мноооого днес по обяд на една дама, пробван преди два часа в МОЛ-а и вече съм безпаметно влюбена в него, е Lacoste Pour Femme Lacoste. Това, заедно с Ирисовата Прада са двата най-красиви, фини, елегантни, женствени и класни аромата, които съм срещала сред парфюмите от този тип!!! Просто е прелестен! Heart Eyes

....
Обаче линковете дето си дала,ами нито едно не отговоря на това за което говоря,душила съм в морската едно дръвче с провиснали цветове,жълти на цвят,но не изглеждат като това дето са дали във фрагрантика,ама как му е името нямам представа.По-скоро прилича на цветовете на акацията,но жълти,ако се сетя тази година,ще отида да го разгледам по-обстойно.
Силви, във Фрагрантика пише: Mimose - lat. Acacia decurrens var. dealbata (Mimosaceae)
а на картинката е дадена и с розови, и с жълти цветове.
http://www.fragrantica.com/notes/Mimose-167.html

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 18:58 от Бижy

# 429
Видях,Бижу,но късно,чак като кликнах на конкретната снимчица Wink просто не съм се задълбочавала толкова много.

# 430
  • София
Благодаря ви, много момичета за утешителните думи!   bouquet
Признавам,че бях на косъм да го засиля към размените..сега просто ще го оставя да отлежи( до есента) и да ми мине. Heart Eyes

Невена, права си за името. Още като дойде и го подуших от капачката си казах.."Едва ли има друг парфюм, чийто аромат така да съответсва на името си!"  Grinning

# 431
..... От реформулираните (новите) най-мъхови са ми: Мисс Диор, Монтана оригинал и Румба на Баленсиага(дано Тед да не го е окипазил, ама надали  Sad ).
Невена, имам и двата Румба - на Тед Лапидъс и на Баленсиага. Аз разлика в ароматите не намирам!

Куражче, ама къде ти е куража, значи?! Laughing Hug Я да не ти пука кой какво говори.  Най-прекрасния аромат който излъчва тая другарка, сигурно е на домашен сапун.  Mr. Green
Но, че е отрова ... отрова е и за мен. smile3505

# 432
Courag-4e съжалявам само 4е не съм била днес с теб в магазина.Щяхме да видим кой на какво мирише Joy

# 433
  • София
Натали  Hug ихтиолът е в Цветния Воал. Усещала съм го още в кафявата Омния и по тази причина не съм я пробвала от онази първа и последна проба.

Ох, каква мила, хубава и напоителна мини парфюмна срещичка имах днес  Heart Eyes сега си подскачам от кеф наум и си мисля как в чантата имам скрит мъничко Private Number Aigner  kyllmg

# 434
  • Paris, France

Коко М и за мен не е шипров, а останалите два са ми шипрови без много мъх. Peace

Ми не, не мога да ги възприема като шипри Нарцисо и Агента. Те нямат нито една молекула мъх. А моят нос точно мъхеца търси. Сега видях, че във фрагрантика са класифицирани като флорални дървесни мускуси и точно такива ми идват. С това просто обяснявам възприятията си без да се заяждам или отричам твоите. Фаруш (ах, как ми липсва) и Каландър ги възприемам като шипри а не са. За мое голямо учудване се оказа, че са алдехиди. Но, зеленина + мъх нослето ми я регистрира като шипър. Много от старите флорали са доста по-мъхести и шипрови от Нарцисо, агента и другите нови ухания. Добавям към най-мъхестите и Фаруш. Каландър не е чак толкоз мъхов. Също Прайвед Колекшън - единствения силно мъхов на Лаудер. Също добавям един от най-мъхестите парфюми, оригиналния Гес, този:

http://www.fragrantica.com/perfume/Guess/Guess-Original-9531.html

Също и страхотния мъхест флорал на Хубиган, Деми-жур:

http://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Demi-Jour-5136.html

Не си купувай новия, не е същия, опарих се  Mr. Green!

Върху идеята на деми-жур е построен легендарния Сафари на Ралф Лорен - същия като Деми-жоур без ударната доза мъх и леко по-сладък. И не е Хубиган изкопирал Лорен, защото Лорена излезе по-късно, но се оказа по-харесван като по-сладък и прозрачен. Даже бутилката е подобна:

http://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Safari-897.html

Общи условия

Активация на акаунт