Отговори
# 4 305
бъръльо-бъръльо , не съм го доуточнила, извинявай. Става въпрос за разрушените сгради на Фукушима. Най-големия страх сега са продължаващите земетресения  и доколко след взривовете и постояното поливане с вода са устойчиви сградите и реакторите. Въобще, мисия невъзможна е оценяването на този етап(заради пустата вода дето още я има), а отделно евентуалното укрепване. Ама те са си го казали - трябва да намерят начин.
А на Фукушима забрави някой друг да влезе при тия нива на радиация. А и доколкото се ориентирам всички отговорности за делегирани на Тепко, защото централата е частна, държавните им органи само им нареждат и контролират.

# 4 306
  • София
Да, ама по принцип оценки дават органи, различни от операторите или после експерти оценяват достоверността на "докладите", изготвени от операторите. А второто ми се вижда ненужна загуба на време.

# 4 307
Хексе така е да. Само че тук по.чудното е като е имало забрана за продажбата им, как са попаднали в търговската верига Peace.

Наистина ли ти е чудно? Радиоактивни зеленчуци бяха намерени дори в съседни страни само няколко дни след аварията. Човешкото същество, та било то и японец, е жaдно за пари и не се спира пред нищо, а всяко листо спанак няма как да се контролира. Това как държавата ще изкупува продукцията и ще я унищожава са приказки за пред вестниците и който иска може да им вярва. Честно казано, аз и на цифрите за радiaционния фон не им вярвам вече, абе на нищо не вярвам.

За повишените нива на радиоактивност на 15 км, мисля че четох още миналата седмица, не помня само колко точно бяха, пък и точните цифри вече нямат значение, важното е че океанът се замърсява и както виждаме радиоактивността не стои само по японското крайбрежие. Нали казаха че явно тече от ново място (това пак беше преди няколко дни), така че нова дупка очeвидно има, но се очакваше да се появи след като запушат първата.

# 4 308
Че то и в България имаше вече. Сега като завали пак ще има. Няма как - има ли в атмосферата, все ще стигне и до земята/водоемите и нататък по веригата. Важното е да е в ниски концентрации.  Praynig
с малки дози, но редовно или как беше там девизът на тотото...  Mr. Green

# 4 309
  • София
А, на тото не играя - късметът ми е нулев.  Mr. Green Но истината е, че трябва да приемем, че никога няма да живеем в чиста среда и туй то. Пак казвам, пък може и гадно да звучи. Добре, че сме толкова далеч от Фукушима и последствията за нас все пак ще са минимални. За самите японци в засегнатата префектура не ми се мисли.  Cry

# 4 310
Vjara, не ми чудно, направих се на утрепана Wink.

бъръльо-бъръльо какви независими есперти...Те и оценка не могат да правят освен на окомер, я виж каква стойност на радиацията съм дала на шест метра над реактор 4. Между 2 и 3 казват е още по-зле. Помниш ли как бягаха с подскоци оттам още преди 20? Вътре по тунелите пък съвем невероятно ми звучи. Кой ще се вре да проверява конструкции сериозно Mr. Green.
И това е да отчетат дейност, че за загрижени. Наредили са им, те нямат възможност да го направят и така Peace.

Днес гледах снимки направени от укритието откъдето командват дистанционно тежката техника. Разгрибат яко около блоковете и са доста машини.

# 4 311
Vjara, не ми чудно, направих се на утрепана Wink.

О, извинявай, грешно съм те разбрала, това е проблема с виртуалните комуникации, никога не знаеш кога някой е бил сериозен, ироничен или си е направил майтап.  Confused Пък и както виждаме има доста хора които сляпо вярват в добротата на японското правителство.  Mr. Green

# 4 312
  • София
бъръльо-бъръльо какви независими есперти...
Независими, независими, колко да сда независими - най-много да са правителствени или на някоя международна агенция за ядрено регулиране (примерно). Защо грийнпийсите не се дотътрят до реакторите, ми е много чудно?  Crazy  Flutter Joy

# 4 313

А на Фукушима забрави някой друг да влезе при тия нива на радиация. А и доколкото се ориентирам всички отговорности за делегирани на Тепко, защото централата е частна, държавните им органи само им нареждат и контролират.

Мдаа, и хората в района са им явно "частна собственост"... Peace

# 4 314
antibody , доколкото разбирам си извън страната, така че по-леко с плюнките по България.

Искаш да кажеш, че в България писането на репортаж от мястото на събитието по клипове от ю-тюб е  достойна за уважние практика, особено имайки предвид радиоактивната обстановка на 150 км от хотела? ОК, няма проблем. Записвам си в тефтера, че да знам занапред и да не задавам глупави въпроси и да не обиждам патриотите дето си жертват живота от фронтовата линия, тъй да се каже.

# 4 315
В момента чета за HAARP и се опитвам да намеря повече информация.
Вие какво знаете за HAARP?

# 4 316

Със скромните ми познания по чужди езици успях да само да разбера, че ХААРП предизвиква атмосферни аномалии, които от своя страна могат да предизвикат рак и мозъчни деформации. Но предоставка за последното е мозъка да е патешки, така че след употребата му се очаква намаляване на патешките популации и замирането на някои форумни теми. В крайна сметка, нищо страшно ...

# 4 317

Със скромните ми познания по чужди езици успях да само да разбера, че ХААРП предизвиква атмосферни аномалии, които от своя страна могат да предизвикат рак и мозъчни деформации. Но предоставка за последното е мозъка да е патешки, така че след употребата му се очаква намаляване на патешките популации и замирането на някои форумни теми. В крайна сметка, нищо страшно ...

Благодарим  bowuu
Болшинството от нас не вярват на така наречената "Велика конспирация", и не е нужно някои други да я доокрасяват с мотиви от "патешки фолклор"... bowuu

Само се питам, твоята особа, като каква се явява сред "ятото патици"... newsm78
     Наистина, какъв е смисълът от заяждането ти в темата. Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 18:27 от inna-bubulina

# 4 318
За това оръжие говорят в държавите от ЕС още дни след земетресението. Изобретено е от Никола Тесла и може да предизвиква земетресения. Основното доказателство беше странните сияния, които се появяват, когато се използва и са наблюдавани в Япония - извън земни ефекти Wink)). После се появи като доказателство и честотата http://30dumi.pozicii.net/2011/03/ustanovkata-haarp-pritchinila- … nieto-v-yaponiya/

# 4 319
Кому е нужна тази ирония и непрекъснатото заяждане?  Rolling Eyes
Защо ви е толкова трудно да изразявате несъгласието си, без да обиждате и унижавате другите?

За това оръжие говорят в държавите от ЕС още дни след земетресението. 
Кои са хората в държавите от ЕС, които говорят за HAARP?

Общи условия

Активация на акаунт