Отговори
# 255
Не сме сеизмична зона....да бе да.
...

България не е в една сеизмична зона. Напр. София и Варна са в различни.

# 256
Вече свързвам деня 11  само с големи нещастия.

Точно това си мислех и аз вчера!

Вярно...  Confused

Пожарникарите по бТВ се държаха добре, обясниха спокойно на хората какво е положението въпреки неадекватната журналистка. Пожелавам им успех и дано наистина са полезни на японския народ /ако изобщо тръгнат, защото все още е под въпрос/.

tinki-winki, мислиш, че ако има обществени телефони, те биха работили ли? Всъщност, може и да си права - единственият начин, по който приятелка успя да се обади от Ню Йорк на 11.9. сутринта, беше от обществен телефон...

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 19:54 от McKitty

# 257
   Относно панелките, устойчиви са на земетресения до 7 по Рихтер, Да. Това, че някой вижда небето през стените, означава, че при такова земетресение, може да паднат стените, не и цялата конструкция, защото колоните на конструкцията са важни, не стените. Виж, ако и там сме побългарили нещата, тогава вече си е уауууу... Peace

В панелките няма колони. Ако паднат стените всичко пада.

# 258
  • София
Цитат
Пожарникарите по бТВ се държаха добре, обясниха спокойно на хората какво е положението въпреки неадекватната журналистка. Пожелавам им успех и дано наистина са полезни на японския народ /ако изобщо тръгнат, защото все още е под въпрос/.

в кое предаване?

# 259
В новините.

# 260
McKitty не съм на "ти" с телефонните връзки, но където е имало природни бедствия първо прекъсват мобилните връзки. Освен това не само при такива извънредни положения, а по принцип е хубаво да имаш алтернатива на мобилния - може да му падне батерията, да ти откраднат чантата, да го изгубиш.

# 261
  • София
Аз се замислих и за друго - у нас по улиците няма телефони - обществени. Някак по презумпция всеки трябва да има мобилен апарат. А ако стане нещо - просто прекъснат мобилните телефони - човек няма как да се обади... Едно време имаше ...

а, и сега има някъде останали работещи телефони, но с фонокарти  newsm78

McKitty, извинявам се за грешката, неволна е  Embarassed

# 262
  В края на краищата получи ли се това с охлаждането?
 Наложи ми се да изляза за няколко часа и съм изпуснала,последните новини.

# 263
Уж да .
Дано  Praynig

# 264
   Относно панелките, устойчиви са на земетресения до 7 по Рихтер, Да. Това, че някой вижда небето през стените, означава, че при такова земетресение, може да паднат стените, не и цялата конструкция, защото колоните на конструкцията са важни, не стените. Виж, ако и там сме побългарили нещата, тогава вече си е уауууу... Peace

В панелките носещи елементи са колони, трегери. Вътрешните стени са носещи елементи. Външните стени не са носещи.

# 265
  • София

В панелките носещи елементи са колони, трегери. Вътрешните стени са носещи елементи. Външните стени не са носещи.

а, като си помисля колко народ изби носещи стени, за да разширява стаи  ooooh!

# 266
Уж да .
Дано  Praynig
а , да бе  Stop , така се овладява термоядрен процес ...

# 267
Трябва ли при всяка една катастрофа да се сравняваме с другите държави и да се обиждаме сами?

Евакуираните хора са все повече. Евакуация в радиус от 3 км го намирам за нормално, но когато тези 3 км станат 10, след това 20 означава, че ситуацията е доста притеснителна и сериозна.
Аз все още не знам какво става.
Не съм сигурна, че в централата вече всичко е наред с охладителната система.

# 268
то не е наред , нали се е взривил , въпросът е дали ще стигне до реактора ...

# 269
то не е наред , нали се е взривил , въпросът е дали ще стигне до реактора ...
Кое се е взривило? Аз не знам след този взрив какво точно се е повредило. Ти знаеш ли?

Общи условия

Активация на акаунт