Отговори
# 1 920
Според канадските новини положението не е оптимистично
Ето ако някой иска да чете http://www.ctv.ca/CTVNews/TopStories/20110317/japan-fukushima-nu … nt-effort-110317/
От Отава препоръчват евакуация от 80км зона около електроцентралата. щели да плащат автобуси да подпомагат евакуацията, за самолети не са казали. Миналата седмица показваха родителите на една група деца ,които са на екскурзия в Япония, така и не разбрах дали се прибраха, надявам се че са . Вчера и тук показаха това за кучетата споменато по напред в темата, не е само българската телевизия. Споменават ,че китайците били най-  недоволни, че нямало достатъчно прозрачност в информацията.  ooooh!
Дано не се случи  най лошото. Искрено се надявам.

# 1 921
10 c's, какъв линк си дала - просто не е истина (истина е, за съжаление).
Снимката с куклата на земята ми спря дъха за секунда, помислих, че е детенце.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 22:26 от Лято

# 1 922
Китана,  аз не съм казала, че нуклеарният проблем НЕ е по темата, нито че е спам,  но е огромният проблем , който в момента засенчва всичко друго, факт. Само че всичко друго в момента означава стотици хиляди хора само с дрехите на гърба си, спящи по спортни зали, дизлокирани, с не се знае какви преспективи и проблеми, посред зима днес и сняг вали в Ивате.

Лято, снимката с куклата е мн. силна, заради асоциацията, да... от ФБ ги взех, приятелка ги е публикувала.

# 1 923
Аз като електроинженер се интересувам от централата в момента.
Явно не всички са като мен и аз нямам нищо против темата да бъде разделна, за да може хуманитарно настроените да си показват снимки на бедстващи хора и разрушения.

# 1 924
Докато си редактирам горния постинг, много отговори се появиха, затова поствам отново:

П.С. Който иска да дари средства, има кредитна карта Visa или MC и не иска да го прави чрез БЧК (докато не се изясни какъв е случая и дали има отделна сметка там за Япония), може да го направи чрез някоя от американските организации в помощ на Япония.

На страницата на CNN www.cnn.com/impact са изброени всички организации Charities helping in Japan. Кликате на някоя от тях и търсите "Donate" и "Japan". Например на страницата на международния Червен кръст вдясно си пише "Donate"и "Support the Red Cross disaster response in Japan", само се попълват коректно всички данни.

# 1 925
Подкрепям изцяло идеята на 10 c's !
Интересуват се от реакторите, за да знаят дали да купуват йод ..........
И без това темата е прекалено дълга.

# 1 926
Китана,  аз не съм казала, че нуклеарният проблем НЕ е по темата, нито че е спам,  но е огромният проблем , който в момента засенчва всичко друго, факт. Само че всичко друго в момента означава стотици хиляди хора само с дрехите на гърба си, спящи по спортни зали, дизлокирани, с не се знае какви преспективи и проблеми, посред зима днес и сняг вали в Ивате.
Т

Разбирам те напълно, но не можеш да очакваш, че ще се пише само за това.  Peace
Нека наистина да не превръщаме темата в такъв дребен спор...
На хората им е ужасно трудно в момента, но не вярвам да се интересуват самите те от миналото земетресение, защото ако стане нещо във Фукушима, ситуацията ще стане още по-напечена.

# 1 927
Според мен не е удачно пускането на нова тема, но може да се систематизира информацията за дарения, връзки с институции, телефони и т.н. на първа страница, която да се актуализира периодично и който има желание да има лесен достъп до инфото.

# 1 928
Не разбирам защо искате друга тема,нали тази е 8,8 по Рихтер?Може да се пише за всичко.

# 1 929
Да, както искате, това е/беше  просто предложение.

Преди няколко дни писахме за даренията, лесен вариант е да се дарява към м/ународната федерация на Червен кръст или директно към Японския ЧК, линкове имаше, но отново:

http://www.ifrc.org/en/get-involved/donate/donation/?DisasterPageID=51098

линка към федерацията.

@ Самурайка
, сигурно си гледала, но:) по NHK текат инструкции какво да се прави вслучай на повишена радиация, това, което не видях обаче е инструкция да се премахне сухо почистване.
Спирай бърсането на прах, метене  и минавай само на влажно/мокро почистване, това е важно.

Приятел във Фукуока е ходил да дарява кръв, но българи не могат да даряват кръв, защото са в списък рискови за луда крава. Не разбрах дали е майтап причината, но българи не можели да даряват кръв.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 22:37 от 10 c's

# 1 930
# 1 931
И на мен ми харесва да е една темата, нека едновременно се следят и новините и действията на хората, породени от събитията.

Мисля си, след като толкова много пълни самолети излитат от Япония е грехота, ако отиват натам празни. Надявам се, че изпращат разни помощи, храни и т.н.

# 1 932
При мен показаха японци, които  искаха оставката на Наото Кан.
В Япония е доста студено и вали сняг.

Хората, които работели в централата били ликвидатори  Confused Казаха, че били информирани и работели доброволно.

# 1 933
Самурайка,  моите искрени възхищения и прегръдки,!  bouquet Hug
Нямам думи да изразя уважението и признателността си към теб!
Момичета, Самурайка една непозната за мен жена със своите си грижи и ангажираности,  още след първата ми публикация в темата, ми даде телефона си и ми предложи дома си, за да приюти при нужда децата ми.
Тази вечер се чух за кратко със сина ми. Ще се опитат да си починат малко и почти са решили сутринта да тръгват на  юг при Самурайка. Много трудно се вземат такива решения, много неща трябва да се премислят,  не е както си мислят някои -вземаш си шапката и беж да те няма.
Тези дни размених със Самурайка повече съобщения на лични, отколкото с децата ми. И не защото не искам да ги чуя, а защото знам, колко са притеснени, уморени и заети да премислят и организират живота си за напред, а аз ще им отнемам от времето и с нищо не им помагам със страховете си.
И тази нощ няма да се спи. Чакам в Япония да стане сутрин, да се събудят мойте хора, ако изобщо са могли да заспят и ако имат нужда да ме чуят преди да тръгнат, аз да съм на линия.
Продължавам да се надявам, че нещата ще се променят, тези хора там го заслужават.
Твърде дълго продължи ужаса, но нали и след най-дългата нощ изгрява слънце.
Дай Боже да е по-скоро!!!

# 1 934
Приятел във Фукуока е ходил да дарява кръв, но българи не могат да даряват кръв, защото са в списък рискови за луда крава. Не разбрах дали е майтап причината, но българи не можели да даряват кръв.
Не е майтап.

Общи условия

Активация на акаунт