Помощ! Алергия от крем

• 4 010
  • 5
  •   1
Отговори
Получих ужасен обрив от нов крем за лице. Цялото ми лице е червено, подуто и с едни ситни пъпчици като грис плюс сърбеж. Пия Клемастин и естествено спрях да се мажа с крема. Лицето ми обаче вместо да се подобрява, сякаш по-зле става - днес ми е 3 ден от обрива. Нормално ли е това или да търся причината за обрива другаде. Макар че нищо друго ново не съм ползвала като козметика за лице. Освен това още като го нанесох започна да ми смъди на очите. Моля ви, ако сте минали по този път споделете какво още може да ми помогне да се оправя по-бързо, защото това състояние е направо кошмарно - остави, че съм обезобразена, но и сърбежът е много мъчителен.

# 1
Аз съм получавала алергия от крем - лицето ми беше адски подуто, особено около очите (бяха ми станали като малки цепчици само) и имах ситни червени пъпчици, които сърбяха ужасно. Ходих на лекар и според нея било, защото в крема имало живак, та ми беше предписала някакви хапчета, но не помня вече какви и едно лекарство за мазане с кортикостероиди - Локоид Крело мисля, че се казваше, като за няколко дни ми каза да си мия лицето само с хладка вода сутрин и вечер (да не се мокри прекалено много) и да не се мажа с нищо освен, с това лекарство. Но най-добре е да си отидеш на лекар да види за какво става въпрос и да ти предпише нещо конкретно за твоя случай. Ще мине за няколко дни, но е неприятно определено.

# 2
  • в 1001-та нощ
задължително отиди на лекар и по възможност - веднага - не отлагай за понеделник  Peace

обикновено се прилагат кортико-стероиди, но не го прави на своя глава - консултирай се и тогава  Peace

# 3
  • София
При мен за зверска алергия към уж сребърно бижу помогна крем Дипрозон. Но наистина най-доброто е да посетиш лекар, ако още не си го направила, спешните кабинети работят и в неделя.

# 4
Консултирай се с лекар! Това никак не е безобидно! Сребърна вода ще дезинфекцира лицето и би успокоила сърбежа, това ми идва наум веднага.

# 5
Благодаря ви   bouquet Продължавам си противоалергичните, но кортикостероид не искам да мажа, защото имах проблеми в миналото от тях  Rolling Eyes Някои от пъпчиците са едни такива с малки мехурчета отгоре и някои от тях явно са се спукали и са хванали коричка, та явно ще се и обеля, а преди това ще бъда на ранички. Всъщност от това лицето ми изглежда по-зле от началната алергична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт