Майчинството счетоводно - 39

• 34 032
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, искам да попитам каква може да бъде причината да бавят изплащането на втория болничен, този който се издава след 45-дневния? Да не би тях да ги бавят по принцип, защото видях, че и други майки са се оплаквали, че ги бавят. Благодаря.

# 76
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, искам да попитам каква може да бъде причината да бавят изплащането на втория болничен, този който се издава след 45-дневния? Да не би тях да ги бавят по принцип, защото видях, че и други майки са се оплаквали, че ги бавят. Благодаря.

Няма такъв "принцип", вероятно има обективна причина. Повече подробности трябват по случая - кога е издаден б. лист, например.

# 77
  • Пловдив

дай датите на болничния

болничните се изплащат след като работодателят представи данни за съответния месец
разбира се трябва да е внесен и болничния

# 78
Здравейте! Скоро разбрах, че съм бременна. Работила съм почти 3 години на 4 часов работен ден, но от декември съм с прекратен трудов договор. Следващият месец ако всичко е точно трябва да имам нов трудов договор на 8 часа. Проблем ли ще са тези няколко месеца, в които съм била без работа за получаване на майчинство? И как би се изчислявало то? Нямам прекъснване на здравните осигуровки. Ако това има някакво значение, тази година ще е последната ми като студентка. (мисля, че се водя студентка до септември, а терминът ми живот и здраве е 8 ноември) Благодаря Ви предварително!!!

# 79
  • Пловдив
Здравейте! Скоро разбрах, че съм бременна. Работила съм почти 3 години на 4 часов работен ден, но от декември съм с прекратен трудов договор. Следващият месец ако всичко е точно трябва да имам нов трудов договор на 8 часа. Проблем ли ще са тези няколко месеца, в които съм била без работа за получаване на майчинство? И как би се изчислявало то? Нямам прекъснване на здравните осигуровки. Ако това има някакво значение, тази година ще е последната ми като студентка. (мисля, че се водя студентка до септември, а терминът ми живот и здраве е 8 ноември) Благодаря Ви предварително!!!

месеците без работа не са проблеми.ще ти ги смятат на 240 лв.важното,че имаш необходимия стаж от 12м че ще започнеш работа
обезщетението се изчислява 18 м назад от 45 дневния боничен-погледни първа страница за повече подробности

студентките редовно обучение имат право на 2880 лв еднократна помощ.помисли как да си останеш редовна студентка към момента на раждане,за да вземеш помощта

# 80
Здравейте!Скоро разбрах,че съм бременна.Сега съм в 6та седмица.Студентка 4ти курс съм,имам 3 год и 4 месеца осигурителен стаж през живота си но е разпокъсан.От една година не работя никъде,но след като разбрах,че съм бременна мисля да започна да се осигурявам във фирмата на една приятелка.Терминът ми е 3.11.Кажете ми имам ли право на майчинство и има ли смисъл да се осигурявам сега на висока заплата ?А ако не започна сега да "работя" ще получавам ли някакво майчинство?Затрупах ви с въпроси  Embarassed

# 81
  • софия
Ала Бала, Много ти благодаря за отговора  bouquet
Това означава ли че ако бременността ми е в два календарни години, имам право на 180 дни от едната година и 180 дни от другата година. newsm78

# 82
Има ли активен линк за проверка на изплатени болнични с ПИК. При мен ли е причината да не ми се отваря  newsm78

# 83
Аз съм ЕТ . От 13 март  излизам болнични по майчинство .Кога трябва да  представя болничния в НОИ .Има ли срок   Докато съм болнични искам да назнача служител "пенсионер" . Какви документи трябва да представя в НОИ  или НАП  за него.Какво ще плащам за служителя .
.Дейността на фирмата е търговия с облекла .

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 07:16 от rosi cat

# 84
Здравейте, искам да попитам при пренасяне на бременността, разликата в болничния трябва да се издаде от гинеколога, но тези дни са почивни и в същност не се плащат, ще бъде ли проблем ако не се издаде такъв болничен става въпрос за 4 дни, които бяха почивни. Благодаря предварително за отговора. Simple Smile

# 85
  • Пловдив
Здравейте!Скоро разбрах,че съм бременна.Сега съм в 6та седмица.Студентка 4ти курс съм,имам 3 год и 4 месеца осигурителен стаж през живота си но е разпокъсан.От една година не работя никъде,но след като разбрах,че съм бременна мисля да започна да се осигурявам във фирмата на една приятелка.Терминът ми е 3.11.Кажете ми имам ли право на майчинство и има ли смисъл да се осигурявам сега на висока заплата ?А ако не започна сега да "работя" ще получавам ли някакво майчинство?Затрупах ви с въпроси  Embarassed

да,има смисъл да се осигуряваш,за да взимаш 2 г майчинство.няма смисъл да е на нещо високо,защото базата вече е 18 м и се обезмисля.започни работа малко преди 45 дневния ти болничен,за да не даваш излишни пари за осигуровки

Ала Бала, Много ти благодаря за отговора  bouquet
Това означава ли че ако бременността ми е в два календарни години, имам право на 180 дни от едната година и 180 дни от другата година. newsm78

не,не значи
имаш право на 180 дни за бременността ти

Здравейте, искам да попитам при пренасяне на бременността, разликата в болничния трябва да се издаде от гинеколога, но тези дни са почивни и в същност не се плащат, ще бъде ли проблем ако не се издаде такъв болничен става въпрос за 4 дни, които бяха почивни. Благодаря предварително за отговора. Simple Smile

да,разбира се,че ще е проблем,ако нямаш болничен за тези 4 дни.пък били те и почивни
аг то,издал 45 дневния ще ти издаде и за тези 4 дни

Има ли активен линк за проверка на изплатени болнични с ПИК. При мен ли е причината да не ми се отваря  newsm78

отваря се

какво ти дава

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 21:50 от Elfita

# 86
Elfita, благодаря! Искам да проверя за какъв период са ми изплатили  болничните и на сестра ми майчинството. Трябва ли нещо да се инсталира, за да мога и аз да вляза?

# 87
  • Пловдив
Elfita, благодаря! Искам да проверя за какъв период са ми изплатили  болничните и на сестра ми майчинството. Трябва ли нещо да се инсталира, за да мога и аз да вляза?

нищо не се инсталира
ако компа ти е с голяма защита,няма да ти даде да отвориш линка
опитай от друг

затова те питах какво ти дава
трябва да приемеш сертификата

# 88
да имам 12 м.
А не мога ли да си взема болничен от утре? Срокът на договора изтича на 11.04. ако съм в болнични този срок продължава ли да тече или спира в момента на излзиането в болнични, докато не се върна на работа?
Болничният удължава изпитателния срок.

дори и така, срочният договор изтича с изтичането на срока, в общия случай

Аника_Б по кой член от КТ е сключен договорът ти?

# 89
  • Стара Загора
малко спам от мен,за което се извинявам.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-17&article=361036
за съжаление в момента понасям последиците от това!
в майчинство съм ,имам подадена дек.по чл.53 и 54 за продължението до 2 г,но не ми изплащат майчинство от януари2011 защото шефа ми не внася осигуровки.АЗ НЯМАМ НИКАКВА ВИНА!
та така ходя по иститиции за да се боря! #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт