Майчинството счетоводно - 39

• 34 182
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
Здравейте.Може ли да ми кажете до кога горе-долу се изплащат детските за февруари.

Навсякъде различно, но 21-30 число на следващия месц.

# 151
  • Добрич
Аз пак имам въпрос. Ще ме назначат фиктивно на ТД,и им платих още към 10март за да ме назначат,но още не са ми пуснали трудов договор. Могат ли да ми го пуснат със стара дата от 1.3. или вече сме изтървали този месец?

# 152
На 20 съм и мислим с приятеля ми да си направим бебенце скоро,въпроса ми е ще получавам ли някакви помощи като родя,при положение че имам трудов стаж само 6 месеца???Или е по добре да изчакаме докато не се съберат 18 месеца,за да взимам все пак някави пари???Другото което ме интересува е..колко време е майчниството 1 или 2 години???Много ще съм благодарна да ми обеснят жени който са минали по този път...

# 153
  • В полите на Пирин планина
Аз пак имам въпрос. Ще ме назначат фиктивно на ТД,и им платих още към 10март за да ме назначат,но още не са ми пуснали трудов договор. Могат ли да ми го пуснат със стара дата от 1.3. или вече сме изтървали този месец?

Не може със задна дата - договорът се декларира в НАП и тогава влиза в сила.

На 20 съм и мислим с приятеля ми да си направим бебенце скоро,въпроса ми е ще получавам ли някакви помощи като родя,при положение че имам трудов стаж само 6 месеца???Или е по добре да изчакаме докато не се съберат 18 месеца,за да взимам все пак някави пари???Другото което ме интересува е..колко време е майчниството 1 или 2 години???Много ще съм благодарна да ми обеснят жени който са минали по този път...

Нужно е да имаш поне 12 месеца стаж, а не 18. 18 месеца е базата, която ще определи размера на обезщетението за бременност и раждане, ако си осигурена 45 дни преди термин. "Майчинството" най-общо наречено е 2 години+45 дни преди термин. 410 дни се получава90% от брутния осиг. доход, а  след това сума определена от БДОО, в момемнта е 240 лева.

# 154

Не може със задна дата - договорът се декларира в НАП и тогава влиза в сила.

Нужно е да имаш поне 12 месеца стаж, а не 18. 18 месеца е базата, която ще определи размера на обезщетението за бременност и раждане, ако си осигурена 45 дни преди термин. "Майчинството" най-общо наречено е 2 години+45 дни преди термин. 410 дни се получава90% от брутния осиг. доход, а  след това сума определена от БДОО, в момемнта е 240 лева.

а още ли важи това че няма значение кога са придобити,защото аз н е работя от 5 месеца вече..смисъл такъв че на мен ми трябват поне още 6 месеца

# 155
  • В полите на Пирин планина
kiki1991 няма значение кога е придобит осигурителния стаж и дали в него има прекъсване или не.

# 156
  • Пловдив
И аз с въпрос:

В момента съм на постоянен трудов договор /от 1,6г./
Налага ми се да си пусна неплатеният отпуск за дете до 8г. Детето навършва 8г. септември т.е. отпускът ще е до тогава.
След това, предполагам, работодателят ще ме съкрати.
Губя ли аз от обезщетението за безработица след като 3 -4м. съм била в неплатен отпуск?
А имам ли право на платения си отпуск за настоящата година /искам да си го взема сега/?

Благодаря!

# 157
  • София-Младост
И аз с въпрос:

В момента съм на постоянен трудов договор /от 1,6г./
Налага ми се да си пусна неплатеният отпуск за дете до 8г. Детето навършва 8г. септември т.е. отпускът ще е до тогава.
След това, предполагам, работодателят ще ме съкрати.
Губя ли аз от обезщетението за безработица след като 3 -4м. съм била в неплатен отпуск?
А имам ли право на платения си отпуск за настоящата година /искам да си го взема сега/?

Благодаря!
Не, не губиш, този отпуск се признава са осигурителен и трудов стаж, без да се внасят осигурителни вноски. Имате право на платен отпуск(минимум пропорционално на отработеното до сега за тази година ), стига да ви бъде разрешен.

# 158
Здравейте.Искам да попитам какво майчинство ще вземам осигуряват ме на 420лв а от ноември 2010г съм в болнични заради проблемна бременност.

# 159
  • Пловдив
Здравейте.Искам да попитам какво майчинство ще вземам осигуряват ме на 420лв а от ноември 2010г съм в болнични заради проблемна бременност.

6 м преди ноември на какво си осигурена
кога ти е 45 дневния болничен
от кога си на 420 лв

даваш много малко инфо,за да ти се отговори на въпроса

# 160
Здравейте!Имам следния проблем.От 07,03,2011г. съм назначена на работа и от 15,03,2011г. съм в болничен.Фирмата в ,която съм била преди не е внасяла осигуровки няколко месеца и не е подавано нищо в смисъл дек.1 или там каквото трябва.Та въпросът ми е дали ще си получавам обезщетението по болничния при условие ,че сегашната фирма внесе осигуровките?
Позволих си да повторя въпроса си!

# 161
Здравейте!
Бременна съм и на 13,06 трябва да изляза в 45 дн. болничен преди раждането. Въпроса ми е колко платен отпуск ми се полага в този случай.
И още един подобен въпрос.Моя приятелка също бременна,с почти идентичен термин - тя обаче не се е връщала на работа след първото майчинство и е в болнични от началото на бремеността-тя има ли право на отпуск за тази година и ако има колко дни?

# 162
Здравейте! Малко корекция 6м преди преди болничните съм осигурявана на 320лв и от ноември 2010 са болничните ;а майчинството ми е от 12,03,2011. - 45 дневен  болнични .Извинявам се за объркването Embarassed.

# 163
здравейте момичета. принципно работя на 2 места,но от 5.01 съм болнични (бременна съм) Едната фирма е моя ,в която се осигурявам на 420лв с ОЗМ(фирмата съществува от 15.12.2009г),а другата фирма ме осигуряват на 4 часа на 150лв(от март 2009г). Февруари  месец имам превод за болнични(за м.януари) от моята фирма за 409.84лв,а от другата 43.14лв.не би ли трябвало на база осигуровките от моята фирма да ми преведат по малко пари -304лв ги сметнах аз за 19раб.дни по 20лв(80%),а от другата фирма 108.57лв.Така от едното място са ми превели повече,а от другото по малко пари..????Много съм объркана.Сега за февруари месец са ми превели болничния от моята фирма 244.47лв и пише ,че базата от която са ми изчислили обезщетението е 305лв...другият превод го чакам да видим оттам колко ще е. откъде се намали толкова и въобще защо е объркано така.Не би ли трябвало за целия период в който съм болнични да си е долу горе една и съща сумата,която трябва да получавам,с някаква минимална разлика??незнам какво да правя ще пиша мейл до ной да ми обеснят какво става ,но исках и вие да си кажете мнението.благодаря   bouquet

побутвам си малко въпроса ,че нямам отговор. наистина някоя мама ако са и ясни тези неща ще съм супер благодарна ако ми отговори

# 164
  • Пловдив
Здравейте! Малко корекция 6м преди преди болничните съм осигурявана на 320лв и от ноември 2010 са болничните ;а майчинството ми е от 12,03,2011. - 45 дневен  болнични .Извинявам се за объркването Embarassed.

за периода септември2009-май2010 какви са ти осигуровките

побутвам си малко въпроса ,че нямам отговор. наистина някоя мама ако са и ясни тези неща ще съм супер благодарна ако ми отговори

извади си пик код,за да видиш на сайта на нои как са нещата при теб
ако болничните са ти непрекъснати,среднодневната сума е една на работен ден,да.месечно като сумираш са получава разлика само заради различните раб дни в месеца.при двама работодатели от този на 8 ч ти превеждат 66.66 процента,а от този на 4 часа-33.33 процента.като се зачитат и двата осиг дохода,може би заради това ти се струва,че от едната е повееч,а от другата е по-малко.но общото среднодневно трябва да е точно

Здравейте!Имам следния проблем.От 07,03,2011г. съм назначена на работа и от 15,03,2011г. съм в болничен.Фирмата в ,която съм била преди не е внасяла осигуровки няколко месеца и не е подавано нищо в смисъл дек.1 или там каквото трябва.Та въпросът ми е дали ще си получавам обезщетението по болничния при условие ,че сегашната фирма внесе осигуровките?
Позволих си да повторя въпроса си!

няма да ти преведат старите болнични към старата фирма,защото новата ти фирма подава дек 1 в срок
ще си получаваш както е редно болничните към новата фирма

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 14:17 от Elfita

Общи условия

Активация на акаунт