Майчинството счетоводно - 39

• 34 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
При мен се оказа, че проблемът идва от това, че са ми внесени декларации 1 за 5 месеца назад, та за това щяли да ми правят проверка. Каква е тази проверка и какви могат да са последиците от нея ?

а на теб какъв ти е случаят? (не ми стана ясно от предните ти мнения)
на трудов договор ли си или си самоосигуряваща? ако си на трудов договор - управителят на каква сума се осигурява, ако ти е известно?

# 316
Всички други са на минималното без внасяни осигуровки, само аз си внесох моите..
Случаят ми е, че 3та седмица не ми изплащат майчинството, звъннах в НОИ да питам какво става
и от там ми казаха, че документите ми са прегледани и готови, но са забелязали, че Д1 ми е внесена за 5 месеца назад преди една година и искат да разберат защо преди да ми преведат
каквото и да било.  ooooh!

# 317
лоша работа - не внасят осигуровки и изведнъж ти внасят само на теб, и то на максимума, и то с месеци назад ...
можеш само да чакаш
аз лично не съм запозната със санкциите в такива случаи

# 318
То вече от 1 година и Д1 само за мен се внася.  Rolling Eyes

# 319
Здравейте,
Имам болничен, който е внесен на 7-ми март и още не е изплатен, стои в процес на обработка. Този ми е втори болничен-от раждането. Въпросът ми е къде мога да получа информация, тъй като на телефона им за информация никой не отговаря? И наистина ли срокът за плащане е 15 работни дни, защото при мен отдавна е изтекъл?
Благодаря предварително за отговорите Hug

# 320
  • София-Младост
Здравейте,
Имам болничен, който е внесен на 7-ми март и още не е изплатен, стои в процес на обработка. Този ми е втори болничен-от раждането. Въпросът ми е къде мога да получа информация, тъй като на телефона им за информация никой не отговаря? И наистина ли срокът за плащане е 15 работни дни, защото при мен отдавна е изтекъл?
Благодаря предварително за отговорите Hug
Принципно е толкова срока, но щом се обработва явно има някакъв проблем. Напиши им мейл.

# 321
Ала-Бала , благодаря! Hug Дано да отговорят на мейла, че тоя телефона не знам за какво са го дали изобщо.

# 322
  • В полите на Пирин планина
Ала-Бала , благодаря! Hug Дано да отговорят на мейла, че тоя телефона не знам за какво са го дали изобщо.

На мейлите отговарят старателно и доста бързо. Впиши си в него трите имена и ЕГН-то, за да стане по-лесно проверката от тяхна страна. По принцип по телефона не искат да дават информация.

# 323
Здравейте! Моля да ме консултирате каква точно е разликата между съкращаване и напускане и има ли усложнения по време на майчинство (ІІ-рата година) да се случи който и да е от двата варианта?

# 324
  • София-Младост
Здравейте! Моля да ме консултирате каква точно е разликата между съкращаване и напускане и има ли усложнения по време на майчинство (ІІ-рата година) да се случи който и да е от двата варианта?
За майчинството няма значение.

# 325
Някой ползвал ли е калкулатора за майчинство и дали е възможно да се консултирам с вас по този въпрос?
Аз вчера се пробвах да си изчисля колко ще ми бъде майчинството ,но не съм сигурна,че правилно въвеждам всички брутни,нетни и т.н неща, объркването ми идва там,където съм била в болничен за съответния месец.
Значи от страницата на Нои си взимам  осигурителния доход и го попълвам където трябва, но когато съм била в болничен за този месец имам 2 суми, събирам ли ги и сбора ли въвеждам за осигур. доход или? В този случай какво се води за брутна заплата,същото ли е като осиг. доход или ........В полето за болничните въвеждам сумата,която съм получила от Нои,нали така?А %?

Явно бъркам нещо,защото ми излиза нещо от сорта,че ако април и май си взема болничен/ а юни излизам в 45 дн преди раждане/ ще ми изплатят повече пари,отколкото ако за тези месеци съм на работа,което ми се струва малко невероятно.

# 326
terry78, не разбрах какво точно питаш, но за периода след изтичане на майчинството значение има! Ако си съкратена си в по-добра позиция. На борсата ти изплащат по-голямо обезщетение и за по-голям период (зависи от стажа). Освен това, ако те съкратят и в рамките на месец не си намериш работа имаш право на една брутна заплата от работодателя.

# 327
ZinaSt,много ви благодаря.  bouquetСега вече ми стана по-ясно Grinning Peace

# 328
Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо, ако е възможно да ми отговорите Wink ще съм ви много благодарна. В момента съм по майчинство, което изтича септември, на трудов договор съм,в момента с цел обучение ме карат да подпиша граждански договор към друга фирма, ще ми бъде ли прекъснато майчинството, ако подпиша?Благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 329
Някой ползвал ли е калкулатора за майчинство и дали е възможно да се консултирам с вас по този въпрос?
Аз вчера се пробвах да си изчисля колко ще ми бъде майчинството ,но не съм сигурна,че правилно въвеждам всички брутни,нетни и т.н неща, объркването ми идва там,където съм била в болничен за съответния месец.
Значи от страницата на Нои си взимам  осигурителния доход и го попълвам където трябва, но когато съм била в болничен за този месец имам 2 суми, събирам ли ги и сбора ли въвеждам за осигур. доход или? В този случай какво се води за брутна заплата,същото ли е като осиг. доход или ........В полето за болничните въвеждам сумата,която съм получила от Нои,нали така?А %?

Явно бъркам нещо,защото ми излиза нещо от сорта,че ако април и май си взема болничен/ а юни излизам в 45 дн преди раждане/ ще ми изплатят повече пари,отколкото ако за тези месеци съм на работа,което ми се струва малко невероятно.

Ако питаш за калкулатора на КиК - има форум, където можеш да зададеш въпросите си.
Ще се опитам да ти отговоря - щом взимаш данните си по ПИК - за бруто заплата даваш заплатата си, а втората сума - осигурителният доход, от който е изчислено обезщетението - го нанасяш като Болнични и отбелязваш 100%.
Или въвеждаш сумата, която са ти превели за болничните, като избираш 80%.

Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо, ако е възможно да ми отговорите Wink ще съм ви много благодарна. В момента съм по майчинство, което изтича септември, на трудов договор съм,в момента с цел обучение ме карат да подпиша граждански договор към друга фирма, ще ми бъде ли прекъснато майчинството, ако подпиша?Благодаря предварително за отговора.  bouquet

Не, няма.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 00:19 от Стики

Общи условия

Активация на акаунт