Майчинството счетоводно - 39

• 34 026
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София-Младост

месеца,в който се издаа 45 дневния не влиза  в базата
за да ти влезе април,трябва да ти издадат 45 дневния през май
отиди в ЖК то на 1 май,като носдиш бележка от работата,че 30 април си работила-така ще ти издадат болничен за 44 дни
този 1 ден ще го загубиш ш няма да ти го компенсира педиатъра

ПП обаче 30 април е събота и не знам дали ще ти издадат бележка от работата

Те имат ли право да ми пуснат болничен с дата 30.04.2011 като се пада събота? Защото аз съм на консултация на 02.05 понеделник?
[/quote]
Имат право. Не могат по-рано да издадат болничен, малко по-късно със задна дата може.

# 406
Здравейте, мога ли да прехвърля майчинството на майка си, когато детето навърши годинка, при условие, че то е прието на ясла т.е. губя ли си майчинството ако детето ходи на ясла?

# 407
  • София-Младост
Здравейте, мога ли да прехвърля майчинството на майка си, когато детето навърши годинка, при условие, че то е прието на ясла т.е. губя ли си майчинството ако детето ходи на ясла?
Ако е прието в ясла нямаш право на този отпуск, съответно няма какво да прехвърлиш на майка си. Иначе може да го прехвърлиш, стига бабата да еосигурена, а детето да не е на ясла.

# 408
Ако е прието в ясла нямаш право на този отпуск, съответно няма какво да прехвърлиш на майка си. Иначе може да го прехвърлиш, стига бабата да еосигурена, а детето да не е на ясла.

Много благодаря! А ако го приемат, и не го запиша т.е. освободя мястото в яслата, си имам право на майчинство, нали?

# 409
Здравейте,

Имам следните два въпроса:
1. Детските надбавки включват ли се в дохода при изчисляване на майчинството?
2. Преводите от НОИ за предходно майчинство как се добавят - към месеца, в който е извършено плащането или към месеца, за който се отнася (имам предвид, че обикновено сумите са превеждани с месец закъснение, т.е. м.август е получена тази за м.юли)?

Благодаря предварително!

# 410
  • София-Младост
Здравейте,

Имам следните два въпроса:
1. Детските надбавки включват ли се в дохода при изчисляване на майчинството?
2. Преводите от НОИ за предходно майчинство как се добавят - към месеца, в който е извършено плащането или към месеца, за който се отнася (имам предвид, че обикновено сумите са превеждани с месец закъснение, т.е. м.август е получена тази за м.юли)?

Благодаря предварително!
1. Не
2. Не разбрах питането.

# 411
Ала-Бала благодаря!   bouquet
Ще се опитам по-точно да формулирам втория въпрос. В базата за сегашното майчинство ще ми влязат месеци с 240 лв. от втората година на първото майчинство. Превеждани са винаги с месец закъснение. Давам пример: м.юли съм получила 240 лв. майчински + заплата като тези майчински са за м. юни. При изчисляване на дохода към кой месец трябва да ги добавя - юни или юли?

# 412
  • София-Младост
Ала-Бала благодаря!   bouquet
Ще се опитам по-точно да формулирам втория въпрос. В базата за сегашното майчинство ще ми влязат месеци с 240 лв. от втората година на първото майчинство. Превеждани са винаги с месец закъснение. Давам пример: м.юли съм получила 240 лв. майчински + заплата като тези майчински са за м. юни. При изчисляване на дохода към кой месец трябва да ги добавя - юни или юли?
Не гледаш датата на превода. Дори и преведени по-късно те се отнасят за определен месец. В посочения пример ги слагаш към юни.

# 413
  • Пловдив
Здравейте,

Сега на 03.04 ми изплатиха последния болничен , който се издава от педиатъра на детето. Болничния беше от 23.01-09.03. Сега ми изплатиха за март месец, което ще рече от 01.03-09.03. Но като си проверих с ПИН-а ми пише, че е изплатено за 4 дена, аз като смятам от 01/03-09/03 не са 4 дена дори без събота и неделя. Аз ли нещо греша или да им пиша писмо? newsm78

# 414
  • Пловдив
Здравейте,

Сега на 03.04 ми изплатиха последния болничен , който се издава от педиатъра на детето. Болничния беше от 23.01-09.03. Сега ми изплатиха за март месец, което ще рече от 01.03-09.03. Но като си проверих с ПИН-а ми пише, че е изплатено за 4 дена, аз като смятам от 01/03-09/03 не са 4 дена дори без събота и неделя. Аз ли нещо греша или да им пиша писмо? newsm78

точни четири работни дни са
3 и 4 бяха почивни

# 415
  • Пловдив
Здравейте,

точни четири работни дни са
3 и 4 бяха почивни

Вярно, бях забравила. Мерси   bouquet

# 416
Здравейте,искам ако е възможно малко да ми разясните моя случай:В момента съм си прекъснала застъпеното майчинство и ползвам платен отпуск за 2007-2008 год.Назначена съм на осн. запл.250 лв.,но последният ми отработен месец съм осигурявана на 454 лв.Отпуската са ми я изчислили на основната заплата.Правилно ли е или да ходя да се разправям(и ако не е правилно да ми посочите с какво да се обоснова пред работодателите ми)?

# 417
  • София-Младост
Здравейте,искам ако е възможно малко да ми разясните моя случай:В момента съм си прекъснала застъпеното майчинство и ползвам платен отпуск за 2007-2008 год.Назначена съм на осн. запл.250 лв.,но последният ми отработен месец съм осигурявана на 454 лв.Отпуската са ми я изчислили на основната заплата.Правилно ли е или да ходя да се разправям(и ако не е правилно да ми посочите с какво да се обоснова пред работодателите ми)?
Правилно е, заплата и осигурителен праг са две различни неща. Имате основна заплата, която може да е по-ниска от прага. На осигурителния праг се смятат само осигурителните вноски, който се приспадат от заплатата, заедно с данъка и се получава нетното.

# 418
Благодаря ти Ала-Бала за бързия отговор

# 419
Поздравления момичета страхотна темичка , и аз има един въпрос , ако е коментиран дайте линк да чета че не намирам отговора. Какъв документ трябва да взема за еднократната помощ за дете от 200 лева мисля беше , къде го нося? и кога подавам документи за детски надбавки , какви са те  , ако не се лъжа нося ги на социалните . Да не пропусна сроковете се притеснявам, за сега ми е рано още  Grinning Мерси предварително

Общи условия

Активация на акаунт