Майчинството счетоводно - 39

• 33 849
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, декларации по чл.50 и 51, веднъж в месеца ли се изплащат и на една и съща дата ли става това? Благодаря предварително за отговора!

# 646
  • Пловдив
Момичета, декларации по чл.50 и 51, веднъж в месеца ли се изплащат и на една и съща дата ли става това? Благодаря предварително за отговора!

всеки месец до 5 то число-така ще е докрая на 410 те дни
като само първото плащане ще има закъснение

# 647
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

всеки месец до 5 то число-така ще е докрая на 410 те дни
като само първото плащане ще има закъснение

Благодаря за бързия отговор. На мен първото плащане ми го преведоха наистина на 5ти април, но се чудих дали само в началото на месеца става изплащането или 2 пъти, сега вече ми е ясно. Благодаря отново за отговора   bouquet

# 648
Момичета имам нужда от съвет  Praynig
В момента съм по майчинство (за гледане на дете до 2 години), което изтича август месец. След това се налага да напусна, защото се преместихме и няма как да се върна на работа.
Въпроса ми е как да го направя? Имам отпуск около 50 дни. Налага ли се да го пусна и месец преди да изтече да подам молба за напускане? Или да подам молба юли месец и август да прекъсна работа и да ми изплатят майчинството?
Незнам как стоят точно счетоводно нещата. Може би трябва да се работи няколко дни преди да се напусне, следователно да ползвам отпуск? Моля за съвет  Praynig

# 649
Здравейте!! Също ви моля за съвет
В момента съм в майчинство-осигурявах се в фиктивно в една фирма,но сега имам възможност да почна работа на друго място,различно това ,в което се осигурявам.Та въпросът ми е -каква е процедурата и какво трябва да напрява,за да прекъсна "да работя" от едното място и да започна на другото.
На второ място искам едната година ,която ми остава от майчинството ми да я прехвърля на моята майка.
Ще съм ви благодарна Hug

# 650
  • Пловдив
В момента съм в майчинство-осигурявах се в фиктивно в една фирма,но сега имам възможност да почна работа на друго място,различно това ,в което се осигурявам.Та въпросът ми е -каква е процедурата и какво трябва да напрява,за да прекъсна "да работя" от едното място и да започна на другото.
На второ място искам едната година ,която ми остава от майчинството ми да я прехвърля на моята майка.
Ще съм ви благодарна Hug

напускаш от сегашното ти място,започваш на новото място и едва след това прехвърляш отпуска за гл на дете до 2 г на бабата
процедурата за прехвърляне я има на първа страница

# 651
  • Русе
Момичета имам нужда от съвет  Praynig
В момента съм по майчинство (за гледане на дете до 2 години), което изтича август месец. След това се налага да напусна, защото се преместихме и няма как да се върна на работа.
Въпроса ми е как да го направя? Имам отпуск около 50 дни. Налага ли се да го пусна и месец преди да изтече да подам молба за напускане? Или да подам молба юли месец и август да прекъсна работа и да ми изплатят майчинството?
Незнам как стоят точно счетоводно нещата. Може би трябва да се работи няколко дни преди да се напусне, следователно да ползвам отпуск? Моля за съвет  Praynig

Можеш  да си ползваш отпуска веднага след като ти изтекат 2те години майчинство, без да се връщаш на работа и после да напуснеш (разбира  се в този период трябва да си подадеш предизвестието, което е уговорено в трудовия ти договор). Можеш и веднага след 2те години да напуснеш и отпуската ти да бъде изплатена от работодателя накуп (В този вариант, в заповедта за напускане трябва да е написано, че ще ти бъде изплатена отпуската). Можеш и преди да ти изтече майчинството да си подадеш молба за ползване на отпуската+ предизвестие, и в този вариант пак не се връщаш на работа, използваш си отпуска и получаваш 50% майчинство от НОИ. Тук трябва да си подадеш декларация за промяна на обстоятелствата, за да ти се спре 100% майчинство и да подадеш декларация за 50% майчинство. Тези въпроси с отпуските са трудово-правни- важно е какви са условията на трудовия договор, какви са взаимоотношенията с работодателя. Най-добре да се говори и с работодателя, за да се избере най-добрия вариант и за двете страни.

# 652
Цитат
Ще съм ви благодарна

напускаш от сегашното ти място,започваш на новото място и едва след това прехвърляш отпуска за гл на дете до 2 г на бабата
процедурата за прехвърляне я има на първа страница 

Последен въпрос-нужно ли е да подавам предизвестие или да имам някакви отработени дни в пръвата фирма,преди да реша да напуснаили нещата стават автоматично

Благодаря отново

# 653
Здравейте момичета,
сигурно го има някъде отговора на моя въпрос, но просто нямам време да търся, за което се извинявам предварително.Та въпроса ми е: след като изтекат 135-те дни болничен, обезщетението  наново ли се преизчислява т.е. сумата, която ще получавам различна ли ще бъде оттук нататък или си остава същата?И ако се преизчислява колко месеца назад ще се гледат- 12 или 18?Първият ми 45 дни болничен е от ноември 2010.Предварително благодаря!

# 654
Много благодаря за отговора!!   bouquet
Мамита десита - ако си се осигурявала фиктивно не вярвам да ти искат предизвестие, но най-добре попитай  Peace

# 655
  • Русе
Здравейте момичета,
сигурно го има някъде отговора на моя въпрос, но просто нямам време да търся, за което се извинявам предварително.Та въпроса ми е: след като изтекат 135-те дни болничен, обезщетението  наново ли се преизчислява т.е. сумата, която ще получавам различна ли ще бъде оттук нататък или си остава същата?И ако се преизчислява колко месеца назад ще се гледат- 12 или 18?Първият ми 45 дни болничен е от ноември 2010.Предварително благодаря!
Не, няма преизчисление. До 410 дни на детето си получаваш едно и също среднодневно обезщетение (месечното зависи от броя на работните дни в месеца). Подава се декларация приложение 2, акт за раждане на детето, и заповед за разрешен отпуск от работодатяля.

# 656
  • вече Пловдив
Здравейте!
На 4.04. подадох молби за прекратяване на майчинството и за ползване на 15 дни от платения ми отпуск, считано от 18.04. Тогава дъщеря ми тръгва на ясли. До днес обаче работодателят ми не е резолирал молбите ми - нито 1 от 2-те. Въпросът ми е - ако до понеделник нямам заповед, значи ли, че ще ми продължи майчинството? newsm78
Ако не ти разрешат отпуска или си продължава майчинството или се връщаш на работа.
Ала-Бала, току-що разбрах, че още нямам никаква резолюция. В какъв срок трябва да се върна на работа или да съм в отпуска, щом детето ми тръгва на ясли от 18.04.?

# 657
Здравейте момичета,
Не, няма преизчисление. До 410 дни на детето си получаваш едно и също среднодневно обезщетение (месечното зависи от броя на работните дни в месеца). Подава се декларация приложение 2, акт за раждане на детето, и заповед за разрешен отпуск от работодатяля.
Много благодаря за бързия отговор!

# 658
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте,

Имам следния казус: в момента се водя на работа във фирма, която искам да напусна и да започна на ново място на половин работен ден. Ясно ми е, че първо трябва да си прекратя майчинството, да се върна на работа, да ме освободят и тогава да започна работа на новото място на половин работен ден. Днес обаче счетоводителката ми подхвърли, че може би имам право на 1/2 майчинство? Възможно ли е това при тези условия? Предварително благодаря   bouquet

# 659
  • Пловдив
Здравейте,

Имам следния казус: в момента се водя на работа във фирма, която искам да напусна и да започна на ново място на половин работен ден. Ясно ми е, че първо трябва да си прекратя майчинството, да се върна на работа, да ме освободят и тогава да започна работа на новото място на половин работен ден. Днес обаче счетоводителката ми подхвърли, че може би имам право на 1/2 майчинство? Възможно ли е това при тези условия? Предварително благодаря   bouquet

в момента си в обезщетение за бр и раждане-по време,на което ако работиш не получаваш нищо от НОИ,а само заплатата си
вече като ти изтекат 410 те дни,имаш право на 120 лв месечно като работеща майкадо 2 г на детето

Общи условия

Активация на акаунт