Майчинството счетоводно - 39

• 33 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕЛФИТА ами аз от тази година съм на 400-значи 4м.,а миналата бях на 360.

# 676
  • Пловдив
А да попитам за тези месеци които ми липсват как ще ми ги смятат?

на 240 лв

# 677
Здравейте моми4ета,аз вече родих и излязох в болнични и пак имам нужда от вашата помощ  Hug.
Искам да попитам,водя се на 2 трудови договора/основен на 8ч и допълнителен на 4ч/
1/Кога мога да прекратя единия/предполагам допълнителния/ договор,без това да се отрази на майчинските?
2/Ако остана на основния трудов договор и фирмата обяви фалит/след като са ми подадени и трите болнични листа и съм в майчински/какво става с мен?Ще получавам ли майчинските и как?Трябва ли и имам ли право да се преместя в друга фирма и да си продължа майчинството ?

Много ще съм благодарна ,ако пак ми помогнете,защото от фирмата не им е точно до мен,а аз се притеснявам.  bouquet

# 678
  • Leeds, UK
Момичета да питам при възобновяване на обезщетение по чл. 53 като подавам приложение 12, което бях забравила  Embarassed /в по-горни постове на стр. 45 съм споделила/, но утре отивам,  и в това приложение трябва да посоча като настъпване на обстоятелство, че работодателят ми разрешава този отпуск и това е чл . 164 ал. 1 от КТ както си пише в молбата до него, така ли?? Или нещо друго се пише, за да се спре обезщетението по чл. 54???? Спешно ми е и притеснено, моля да ми отговорите.   bouquet
 П.С Питах една мама тук на лични, но тя е излязла извън линия, а съм седнала да попълвам тази вечер, че утре рано ще тръгвам.

# 679
  • вече Пловдив
Здравейте!
На 4.04. подадох молби за прекратяване на майчинството и за ползване на 15 дни от платения ми отпуск, считано от 18.04. Тогава дъщеря ми тръгва на ясли. До днес обаче работодателят ми не е резолирал молбите ми - нито 1 от 2-те. Въпросът ми е - ако до понеделник нямам заповед, значи ли, че ще ми продължи майчинството? newsm78
Ако не ти разрешат отпуска или си продължава майчинството или се връщаш на работа.
Ала-Бала, току-що разбрах, че още нямам никаква резолюция. В какъв срок трябва да се върна на работа или да съм в отпуска, щом детето ми тръгва на ясли от 18.04.?
Много моля пак за отговор. Днес до обяд все още нямам резолюция нито на молбата за прекратяване на майчинството, нито на молбата за отпуска. Тази сутрин пуснах детето на ясли. При това положение какъв полезен ход имам?

# 680
  • Русе
Ваня 1975,
Отпускът се разрешава от работодателя, така че единствения вариант е да си по-настоятелна и да говориш с него. За да си изрядна обаче пред властите, трябва да подадеш декларация за промяна на обстоятелствата с днешна дата, за да ти бъде спряно обезщетението от НОИ. Ти имаш 3 дни, за да декларираш това обстоятелство пред работодателя, и той има също 3 дни да ти представи декларацията в НОИ. Дано в този срок ти подпише и молбите за отпуските.

# 681
На сайта на НОИ при опит да си видя осигурителния статус кликам Continue to this website (not recommended) и ми се изписва в
синьо Diagnose Connection Problems.

Кликах на този надпис, но нищо не ми дава
Нещо в настройките на моя компютър ли трябва да променя, за да мога да си го видя или така е при всички.
Другаде може ли да се види осигуряването освен на този сайт.

# 682
  • Leeds, UK
На сайта на НОИ при опит да си видя осигурителния статус кликам Continue to this website (not recommended) и ми се изписва в

Нещо в настройките на моя компютър ли трябва да променя, за да мога да си го видя или така е при всички.
Току що пробвах - работи!  Но през Експлорер, с Мозилата аз не мога да го отворя. Пренебрегваш защитата и влизаш без проблем!

# 683
  • Пловдив

Справката за социално осигуряване се отваря без проблем-с Мозила съм

от този компютър друг път влизаа ли си?опитай от друг-може защитата да му е много висока
другаде не може да видиш социалното си осигуряване

# 684
сега пробвам с Mozilla Firefox /досега пробвах с Google chrome и Еxplorer/.

С Mozilla ми се появява -Тази свързаност със сайт е несигурна.Какво да натисна по-натам -технически подробности или разбирам опасностите.-добавяне на изключения.Потвърждение за изключение по безопастнос.Изтегляне на сертификат или нещо друго.

пише да не се добавят изключения.
На една позната така и се появили вируси като си гледала за данъци за това се страхувам.

# 685
  • Пловдив
разбирам опасностите.-добавяне на изключения.

това натискаш или няма да може да направиш справката

# 686
  • София
Ох,пак съм аз ooooh!
спирам малчо от яслата(частна)бяхме в болница,което преля чашата и излизам в неплатен отпуск за гледане на дете,та въпросът ми е:докато съм в този отпуск,могат ли да ми отакажат да ми издадът служебна бележка за приемане в държавна градина?Тъй като кандидатстваме и тази година имаме по-голям шанс,та сега се претеснявам за бележката Confused

# 687
Здравейте,
Миналата седмица разбрах че съм бременна в 7ма годишна седмица.
Работя без прекъсване в една и съща фирма от 2004 година. До август миналата 2010г. работодателя ми е внасял редовно всички осигуровки. От тогава до сега обаче са платени само за февруари 2011г., а всеки месец са подавани декларации по образец 1 колко се дължат за осигуровки, но не са плащани.

До колкото разбрах, ако се продължава по същия начин и работодателя не ме осигурява, но подава декларации ще получавам майчински.

Все пак се протеснявам да не би в един момент да престане да подава тези декларации. Затова се чудя възможно ли е докато работя при реалния ми работодател на пълен работен ден да бъда назначена на втори трудов договор в друга фирма, например на половин работен ден. Така ако първия ми и реален работодател спре да подава декларации по обр. 1 да продължавам да получавам майчински.

Сигурно е глупав въпроса, но счетоводството ми е 'тъмна индия' и моля за отговор.

Благодаря на всички които се вклщчват и помагат на бъдещи и настоящи мами Simple Smile

# 688
  • вече Пловдив
Силвия1980, благодаря за отговора!

# 689
Здравейте,

налага ми се да си прекратя майчинството след 1 та година, но детето ми все още не ходи на ясла.

Искам да попитам какви са възможностите които имам след връщане на работа (на трудов договор),
за да мога да удължа с няколко месеца периода  до даване на детето на детска ясла ?

Имам и платен отпуск, но нямам представа дали мога да се възползвам от него непосредствено след връщане на работа?
Ако е неплатен отпуск за гледане на дете също не ми е ясно, получавам ли изобщо някакви доходи?

Предварително Ви благодаря за всички отговори !

Общи условия

Активация на акаунт