Отговори
Здравейте,
ориентирала съм се за раждане към Майчин дом в София. Съпругът ми много иска да присъства на раждането, но не знам дали там позволяват.
Ако на някоя от вас се е случвало, ще се радвам да сподели опит как го направихте  Grinning

# 1
Здравей!
И аз съм се ориентирала на там, а й нашия татко иска да присъства.
Последното което четох, тук в една тема, една бъдеща мама, посетила отворени врати в Майчин дом, беше писала, че за присъствие на таткото се плаща 35 лв. От което съдя, че има и тази опция.
И аз бих се радвала някой да сподели повече по тази тема  Grinning

# 2
Страхотно! Благодаря ти за инфото   bouquet
за съжаление информацията, която достига до мен е противоречива и по-голямата част е, че не може да присъства. Може би си права, отворените врати са решение, другият месец ще се опитам да ги посетя и да получа инфо, ще споделя тогава. Надавям се някоя мама да сподели, ако вече ѝ се е случвало Simple Smile

# 3
  • София
В другите болници сумата е около 200-250лв., а в ценоразписа на Майчин дом не я видях тази услуга. За това най-добре да си питаш там на място.

# 4
Аз също съм си избрала да раждам в Майчин дом - за втори път. Специално за таткото може да присъства - особено ако си си избрала лекар той ще те пита и съответно  ще си заплатите ниакаква сума. Не занам каква е точно, понеже нашия татко по-добре да не присъства Wink. Мен поне доктора ме пита и при първото раждане и сега за второто. Това че тази услуга я няма в ценоразписа нищо не значи/ той е малко неактуален и за някои неща трудно се ориентирваш колко точно струват/, то и други неща няма но ги предлагат. Най- добре питайте на място или доктора който сте си избрали, това е истината.

# 5
Много благодаря за инфото! Кой доктор сте си избрали? Аз ходя на частни консултации при д-р Гунев и съм много доволна, обаче се притеснявам да не отиде в чужбина точно, когато ми е терминът, тъй като той много пътува и събирам мнения за резервен вариант  newsm78

# 6
  • Sofia
Аз раждах там при д-р Дяволов и той категорично ми отказа присъствие на бащата. Но беше преди 3 год. Сега може да е различно. Според мен зависи от лекаря - той решава, някои разрешават, други - не. Но общо взето не се гледа с добро око на присъствието на бащата.

# 7
Здравейте, момичета!!!
Аз раждах в МД София на 17ти март и знам, че присъствие на бащата не се допуска вече - преди е имало такава опция. Това ми бяха казали и на Дни на отоврените врати, когато ходих януари месец. Няма го и в ценоразписа наистина. Все пак, може да се пита отново  Wink  Peace

# 8
Аз ходих на 29.03 на отворени врати и казаха че сега се прави ново родилно и като стане готово след 3-4 мес бащата може да присъства. Аз също искам да се уговоря с д-р Дяволов но ако не дава да присъства бащата ще се откажа.

# 9
Обезкуражаващо е това...съпругът ми много иска да присъства, но категорично няма да отида другаде, за да може той да присъства  newsm78
emalina това за новото отделение звучи добре, дано да стане до юли, за да мога и аз да се възползвам  Grinning
Моят доктор е Гунев, на 20 април съм на консултация при него и мисля тогава да говоря с него и за раждане и присъствие на таткото. 2 приятелки раждаха в присъствието на половинките си и споделиха, че са били по-спокойни с тях  newsm78

# 10
nut_ella като го обсъдите сподели повече информация  bouquet

# 11
Здравейте,

Искам да попитам дали има някоя мама, която е раждала във Майчин дом без избор на екип секцио по медицински причини? Каква е процедурата в този случай, когато не избираш екип? Отиваш три седмици примерно преди термина в болницата, показваш си документа за секцио по медицински причини, назначават го при лекаря на смяна и така?

Благодаря предварително за информацията.   bouquet

# 12
elanore , най-добре звънни в болницата на информация и попитай, тъй като за секцио по медицински причини се постъпва по-рано в болницата за изследвания.
Леко раждане  Peace

# 13
Здравейте. Виждам, че темата е стара и понеже и аз обмислям раждане в Майчин дом и таткото иска да присъства, се чудя дали имате вече повече информация?  Rolling Eyes

# 14
Доколкото знам не се разрешава на таткото да присъства на раждането. Имало е такава практика преди, но тогава не се знаело на кого по-напред да обърнат внимание медицинските лица, защото на част от татковците не им понесла гледката (това според една от акушерките).

Общи условия

Активация на акаунт