Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 043
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ходихме на лекар, дори и гърлото не е зачервено. Гласът й почти се е оправил, леко дрезгав е. Каза да й давам антиалергично, и утре да отидем, пък в Пирогов вече да преценят. Ще пиша какво е станало, благодаря на всички за подкрепата, страхотни сте! Hug

# 46
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте майчета, някои използвал ли е фуролина в лечебна доза, не поддържаща-  за излекуване на бактерии е коли и ентерококи. Синът ми е почти 2 годинки и е 14 кг. Бяха открити тези две бактерии след катетъризиране. Антибиограмите на тези две бактерии се припокриват и са чувствителни за двете бактерии само на нитрофурантоин - фуролин. Към останалите неща ако на едната бактерия реагира, на другата е резистентен. Споделете моля Ви, ако някой е имал подобен случай - понеже съм доста притеснена. Може и на лични да ми пишете. Предварително благодаря.

# 47
здравейте отново аз пак се включвам с питане към вас.Назначиха на сина ми ядрено магнитен резонанс,в токуда целия пакет излиза 1100 лв с анестизиолог,педиатър,уролог,нефролог.Бихте ли ми казали на другите места колко е  и как се процедира.Благодаря предварително за отговора

# 48
здравейте отново аз пак се включвам с питане към вас.Назначиха на сина ми ядрено магнитен резонанс,в токуда целия пакет излиза 1100 лв с анестизиолог,педиатър,уролог,нефролог.Бихте ли ми казали на другите места колко е  и как се процедира.Благодаря предварително за отговора

Няма ли как да се преборите за разрешение от касата?

# 49
Лилова каза че евентуално ако намеря някой уролог или нефролог който работи със здравната каса и ми даде направление ще ми спести 250 лв,но за сметка на това трябва да си платя всичките допълнителни неща и щяло да ми излезе по-скъпо отколкото пакета

# 50
А за тези уролог, нефролог и педиатър защо трябва да се плаща за тях?

Извинявай, че те разпитвам, но и аз проучвам за ямр-то.
Анестезиолога е 130 лв.

# 51
ох незнам вече какво да кажа ,май в токуда за всиччко искат да се плаща.Лилова обесни че имало преди някаква пътека,която отпускала тези пари,но от тази година вече била спряна и затова трябвало да се плаща

# 52
  • София

Какво има в този пакет? Що за цена?

# 53
И аз не мога да се начудя, всички тези лекари ще идват на ямр-то ли, а и да дойдат какво от това  Thinking
На нас не са ни предлагали такова нещо, но никога не е късно  Rolling Eyes

# 54
На мен е обеснено че детето трябва да лежи 1 ден и пооловина,значи на самия ямр ще присъстват уролог,нефролог,и анестизиолог,Плащало се за пробите за упойката за самата упойка,за веществото което се влива имаше и още неща ама често казано вече ми изкочиха от главата

# 55
  • София
Отложиха ни операцията за понеделник. Не защото детето е болно, до преглед не стигнаха, тя всъщност вече си е ок и гласа й не е дрезгав. Чакахме 1 час, накрая дойде анестезиоложката и при разпита разбра, че детето е взимало веднъж вентолин. Веднага наостри уши и попита защо, казах й, че е било заради хрипове в дробовете преди няколко месеца, а тя искаше да уточним дали е било спастичен бронхит, защото при такъв имало риск от алергия към анестетици. Звъннахме на педиатърката и тя говори с нея, накрая заяви, че задължително иска тест за алергии и подготовка за алергии - да взима 3 дни антихистамини. Имах 1 месец време да направя този тест и ги попитах изрично, а те ми го задраскаха и казаха да не го правя! Close
Честно, ревнах в кабинета от яд, Момчилов каза, че не съм казала за бронхита, ами те не са ме питали, питаха дали има алергии към нещо, и им обясних, че доколкото знам - няма, но да пуснем изследвания за всеки случай, а те - "не, няма нужда тогава".
Направихме изследванията, излезе алергична към 1 нещо - Нивелин, алерголога предписа 3 дни антихистаминово + Урбазон за операцията. Това е засега, надявам се да удържим да е здрава до понеделник и най-сетне да мине.

# 56
  • София
Коя беше анестезиоложката? Ако е д-р Киселкова, трябва да знаеш. че си попаднала на изключителен професионалист и човек. Това е хубаво,че сте уточнили предварително, важни неща са, не се ядосвай.
А за това, че не са те питали- трябва да знаеш да казваш винаги всичко сама, и без някой да т пита. И на зъболекар и на кожен, казвай си всичко.

# 57
  • София
Не, мисля, че беше Ангелова името, малко несигурна беше, даже се обади на шефа си, за да се консултира и с него.
Не споря, че не са важни нещата, а че не ми казаха още в началото да си направя тестовете, аз имах желание и щях да ги направя, те ме спряха. Иначе естествено, че ако има и най-малък риск, е по-добре да се провери и да се отложи операцията.
МаЛе, надявам се, че има ирония в последното ти изречение - вярно трябва всичко да предвиждаме и да казваме, на следователи ни направиха. ooooh!
Обикновено казвам всичко, но досега не съм свързвала хрип в гърдите /веднъж за 4 г./ с алергия към анестетици, все пак не съм лекар.

# 58
  • София
Не, мисля, че беше Ангелова името, малко несигурна беше, даже се обади на шефа си, за да се консултира и с него.
Не споря, че не са важни нещата, а че не ми казаха още в началото да си направя тестовете, аз имах желание и щях да ги направя, те ме спряха. Иначе естествено, че ако има и най-малък риск, е по-добре да се провери и да се отложи операцията.
МаЛе, надявам се, че има ирония в последното ти изречение - вярно трябва всичко да предвиждаме и да казваме, на следователи ни направиха. ooooh!
Обикновено казвам всичко, но досега не съм свързвала хрип в гърдите /веднъж за 4 г./ с алергия към анестетици, все пак не съм лекар.

Не, най-сериозно го казах.
Всичко е свързано. Обикновено бронхоспазъма е свързан с алергии и щом веднъж е имала е важно да се отбележи, не случайно при бронхити дават антихистамини.
Моят сим започна да прави бронсхпазми, често дори след всяка хрема, което може да е следствие и у от употребяваните анестетици.
Друг в въпроса, че при малките деца алергиите са много особени и лъжливи..., но е хубаво, че сте направили тестовете. и наистина считам за важно да се разказва всичко.

Ние например и при УНГ лкато ходим казвам, че е бил опериран от вродена хидронефроза, зашото не веднъж са се оипитвали да ми дават АБ аугментин, който не се препоръчва, майките тук ше кажат зашо.

# 59
  • София
Олив, въпросът с алергиите към упойка е сериозен и това да отложат операцията е много по-добре от това да има усложнения от упойката

Общи условия

Активация на акаунт