Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 060
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Цитат
Всичко е свързано. Обикновено бронхоспазъма е свързан с алергии и щом веднъж е имала е важно да се отбележи, не случайно при бронхити дават антихистамини.
Да, явно е така, но понеже тя от нищо сериозно не е боледувала досега - само няколко хреми и разстройства, това беше единичен случай заради вирус в ДГ - съответно аз нямам опита и знанията, които се придобиват с боледуващо дете и през ум не ми е минало да правя такава връзка. Ако на въпроса какви медикаменти е взимала не се бях сетила за този единичен случай с Вентолин и антибиотик, нямаше и да стане на въпрос.
Нещо друго не разбирам - като питат дали детето има алергии към нещо, и отговориш, че не знаеш, защо по default не правят тези изследвания? Как приемат, че няма алергии - ами то може да има, но понеже не е третирано със съответните медикаменти, да не е проявило симптоми. Защо ги има в изискваните документи, а в Пирогов ги задраскват и поемат този риск? В Токуда например задължително ги правят - имам колега с оперирано там дете, всичко са изследали на място, вкл. алергии към упойки.

# 61
  • София
Защото алергиите при децата до 5 години са особени и не може да се каже дали ги има или не.
Могат да проявят алергична реакция без да имат алергия и обратното. Алергична реакция обаче означава склонност.
На деца до 5 години тестовете не са показателни, дори не се правят. Защото може да не са верни. И защото могат да предизвикат алергия, към нещо до което иначе може и да не реагираш.
Да не говорим, че и при възрастни валидността на такива тестове е 6 месеца. Тоест алергия може да се прояви изведнъж.
А когато има съмнения антиалергичните са за всеки случай,така че не се притеснявай.

В нашия случай, аз бях притеснена, защото имаме в история на семействотро доста алергии към медикаменти, Синът ми беше на 4 месеца, успокоиха ме, че при малки и бебета, ще се реагира на момента.

А иначе, наистина всеки път казвай, че незнаеш за алергии,и си споменавай всички неща що се сетиш и наиситна има връзка всяко нещо, в крайна сметка е един човек, един организъм.

# 62
  • София
ок, ясно, благодаря! Simple Smile

# 63
Олив, при нас също малката прави бронхоспазми, редовно си употребяваме ветолин, в началото на сиропче, после инхалаторно. Определено има вразка между такива  прояви на организма и повишен риск от реакция към упойки, защото те влияят на центъра на дишането и сърдечния ритъм.
Затова неслучайно те попитах дали сте направили всички изследвания, който се изискват преди операцията. Те ви дават едно листче, на което са написани всички необходими консултации и изследвания, които трябва да направите. Дори детето да не е имало никакви признаци на алергия, за мен тестването на детето е задължително и то преди всяка операция. Упойките за тази операция се различават от упойките например за операция на сливиците и ушите. Независимо от резултатите от тези тестове, читавите алерголози ще предпишат поне 3 дни антихистами преди операция.
Колкото до това, че те самите ти казват да не правиш тест, щом детето няма или не е имало алергия, за мен е направо липса на професионализъм. Наистина детето може да не реагира на кожните тестове, а после да реагира, те също не са 100% гаранция, че детето ще или няма да реагира, но поне дават някаква ориентация. Колкото да нивалина, той е силен алерген и често при кожни тестове дава зачервяване на кожата, но за да сметнат пробата за положителна самото петно трябва да е кръгло, изпъкнало и над определен размер, да стои като кабърче.

Всичко ще бъде наред! Само още малко изтрайте! Все пак бързичко са ви презаписали дата и няма да чакате пак цял месец.

# 64
  • Sofia, Bulgaria
По принцип да знаеш, преди приемаха в деня в който се прави операцията. Сега имали наредба детето да постъпи един ден преди операцията, за да се запознае със случая анестезиолога и да направи преглед, както и педиатърката и ако сте от София може да ви пуснат и на другия ден жадни и гладни да ви приемат за операция. Казаха ли ви със сигурност, че ще ви оперират в понеделник ? Пита ли за Вип стая ? Ако си забравила - можеш и по телефона да звъннеш на стационарния и да попиташ, като им обясниш че в понеделник ви приемат. Ангелова е педиатър. А вас коя анестезиоложка ви гледа - руса с дълга коса или не?

# 65
  • София
Вярно, да има Ангелова, която е педиатър.
Ако си избрала Момчилов като оператор, той работи с Киселкова и още една анестезиоложка, на която обаче не помня името.Но беше с тъмна коса, не много висока и носи от време на време очила..

# 66
  • София
Момчилов ни е оператора, анестезиоложката беше руса, но не съм сигурна за името, доста се афектирах. Confused
Да, казаха, че сме почти приети - те всъщност ни попълниха документите, и че в понеделник със сигурност ще ни оперират, надявам се да не ни отложат за следващия ден.
Ще имаме 3 дни антихистамин и Урбазон при операцията.

# 67
  • софия
Аз си спомням , че преди операцията др.Ангелова- педиатърката  изписа кларитин за 1 седмица, защото споменах за пъпки по бузките в първия месец. Изключително много държат на това и се презастраховат. И са си прави. Впоследствие след 2 години, когато дъщеря ми започна да прави редовно бронхоспазми,  се оказа , че това лекарство не й действа - а само ксизал и зиртек.. .
 Аз мисля  като Мale, че самата астма я насъскахме с многото анестезии и дългосрочни антибиотици. Детската градина си е едно на ръка.

# 68
Олив, тази схема е класика. Дори дават противоалергичното за по 7-10 дни преди операцията, но минимум 3 дни, урбазонът също си е класика, така че не се притеснявай, всичко ще е наред!

# 69
  • София
Не се притеснявам, даже и ядът ми мина вече, дано оцелее здрава до понеделник, пък да мине вече всичко. Simple Smile
Шайн, писах ти ЛС.

# 70
Олив, да и аз бих добавила -добре че са ви отложили. За мен също тестовете са задължителни. Аз имам доста алергични деца,    Мария ми е реагирала на упойки. По добре е,че сте направили теста и имате противоалергична подготовка. При нас в Токуда направиха всевъзможни изследвания , както и тест за алергия към антибиотик. Теста за алергии към упойките си го направи нашата алерголожка защото на нас това ни беше 4 та пълна упойка и вече си знаехме как и какво. Иначе много е важна преценката на анестезиолога - случвало ни се е миналата година да шият моята дъщеря в Пирогов с местна упойка. И въпреки урбазона който и сложиха преди това тя беше реагирала на упойката и бая беше притеснила доктора.

# 71
  • Благоевград
......................зашото не веднъж са се оипитвали да ми дават АБ аугментин, който не се препоръчва, майките тук ше кажат зашо.

Мале, защо не се препорачва  при такива деца Аугментин, заради способността му да провокира бактерии ли или за друго?

Олив, и д-р Ангелова е руса, пълничка жена около и над 40-те, да не я бъркаш с анестизиоложката...

# 72
  • София
Да, за аугментина. От тук знам това за него, а и доктори потвърждават. Да не говорим за всички кофти странични ефекти. По-добре при уроинфекции нещо от семейството на цефалоспорините.
Но да се включат мами с опит с този АБ и да кажат.

# 73
Потвърждавам за аугментина. Лекувахме с него ешерихия коли, след него лекувах клебсиела, която антибиотикът беше подпомогнал да се разрастне. Същото ми го потвърди самата Анадолийска, че често се случвало с аугментина. Затова бягам далеч от него, още повече след като на фона на аугменти малката ми разви пневмония. Вече не ща да чуя за него,винаги искам друг антибиотик.

# 74
  • Благоевград
Много странно, защото след операцията имахме точно Клепсиела и Ангелова от Пирогов ни предписа Аугментин за тях   Rolling Eyes...

Общи условия

Активация на акаунт