Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 062
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Ами какво да ти кажа, пи си аугментина, свърши го и след 3 дни старата песен на нов глас, болки при пишкане, мътна и воняща урина, отпадналост и т.н., Правихме нови изследвания и беше пълна с клебсиела. Тогава Анадолийска ми каза това за аугментина. Не знам доколко е вярно, но е факт поне при нас. След това като направи и пневмонията на фона на 3 дни аугменти и тотално го отписах тоя антибиотик.

# 76
  • София
Като ви чета, и се замислям - винаги ли след операция има бактерии? Защото сега детето ми няма, досега винаги стерилните урини са без бактериален растеж, значи ли, че като я оперират, ще има бактерии?

# 77
Олив, въобще не е задължително. Но често се случва, заради катетъра, който слагат. Все пак той си е нещо като проводник отвън навътре, а вътре има наранена тъкан от операцията. След операцията ние продължихме с вечерната доза фуролин и не сме имали бактерии.

# 78
  • софия
Олив, Габи не завъди бактерии и то след доста тежка операция. Беше поне 10 дни с катетър. Сменяха , слагаха.. Пи тогава профилактична вечерна доза Триметоприм и това беше. Не се притеснявай повече!!!УФ- това му е гадно на отлагането. 1 седмица повече ще го мислиш.

# 79
има ли някой,който е с канала на митрофанов?и може ли да сподели повече.

# 80
Днес се свързах с д-р Момчилов. Невероятно любезен и отзивчив човек! Много подробно ми обясни какви изслведвания да подготвим и тогава да отидем за консултация. За сега продължаваме с пълния курс АБ и след това ще правим микционна снимка.
Момичета, много благодаря на всички за напътствията  bouquet!

# 81
Аз малко се учудвам за Аугментина - Лилова ни го е предписвала за е-коли, успешно се излекувахме. Това, което знам за него, е че по време на лечението трябва да се пие много вода.

# 82
Да, той ни излекува е.колите, но ни завъди други. Просто при нас така се случи и то 2 пъти издънка с този антибиотик.

# 83
  • София
А давате ли пребиотици, докато давате антибиотик, и какви точно? Аз обикновено давам био-гайя или Лактофлор, но ми се струва, че Лактофлора я запича, някакви други идеи?

# 84
Давам биогайа, биотикс и линекс. Не съм забелязала да правят запек.

# 85
  • София
Давам един месец, един почива - давах ентеросан за деца, от вчера- биогайа. Поне моето дете се запича, но е нимсля , че е от пробиотиците, а от антибиотика.

# 86
  • Sofia, Bulgaria
Аз давам линекс на капсули 3х1 в храната я изсипвам. Нашият лекар каза, че я предпочита пред Биогая. Но все пак какъвто и да пробиотика задължително да съпътства антибиотика и то поне 1 седмица и след като се спре.

# 87
Аз също давам Био гайя, моето бебе пък е задължително с разтройство когато пие АБ. Досега 3 пъти е пил АБ и трите пъти е бил със разтройство. Сегаосвен Био гайята давах и ентерол

# 88
Био Гая давах от раждането до към 6 месец. В болницата преди месец и нещо му даваха Лактофлор и продължих да го давам.

В една тема за пробиотиците спориха, че по време на прием на антибиотик и да се дава пробиотик е все тая, защото аб мори всичко и аз се чудя има ли смисъл всичко това, като моето дете изобщо не е спирало с антибиотиците от раждането  Confused

# 89
  • в рaя
Здравейте!
За съжаление и аз се записвам тук. На моето момиченце ( почти 7 м.) му откриха е.коли. Бяхме при доц. Близнакова, която за 5 мин. успя да прегледа всички изследвания, да я погледне на ехограф, да назначи лечение и да ни вземе паричките. Та тя констатира възпален пикочен мехур и десен бъбрек. Изписа ни ЦЕК 125 и някакви прахчета, които се правят в аптеката, но не мога да ги разчета. На АБ ще сме от 16 до 23 март, а от 24.03 до 4.04 на прахчетата. На 5-ти пак сме на преглед да видим дали има подобрение. Факт е, че на малката урината и миришеше и сякаш задържаше течност, защото пикаеше на около 1,5-2 ч., което за нея не е нормално. Четох доста лоши мнения за доц. Близнакова, препоръчаха ми да потърсим второ мнение при доц. Балев и съм решила, че ако и следващия път нещата не са към по-добре ще посетим и него. Наистина не ми стана ясно как само за секунди успя да погледне и да види, че не са добре нещата, а не ги погледна по-щателно, но пък може и да е много добър специалист и да и стига това време.
Иначе малката няма никакви други симптоми, освен мириса на урината. Според нефроложката има идеален вид и от всички злини, нашата е най-малката.
Аз давам Био гая, защото преди време ги пихме за колики и са ми познати вече като име и продукт. ЗА сега нямаме реакция от АБ, незнам дали е заради пробиотика, но знам, че е препоръчително, да не кажа задължително, да се давам при прием на АБ, а както прочетох и тук - и една седмица след това.
Дано  всички бързо да оздравяват и да няма много да пишат в тази тема!

Общи условия

Активация на акаунт