Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 066
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Ох, готови са резултатите, стерилна е урината, каква радост  Grinning

Аз друго искам да ви питам. Калоян се роди с бактерии коки 10*5, след тях се появиха кс... нещо си, след тях еколи, пак коки, пак еколи. След венозното лечение с Амикацин, вече 3 месеца и половина няма бактерии, а до 5 месец все нещо изскачаше през 1-2 седмици.
Та въпросът ми е, може ли венозният антибиотик да е повлиял добре, а предишните пъти, когато все имаше нещо да не са били добре излекувани и някоя от бактериите все да е взимала превес, а не просто да са се появявали от задръжка?
Защото в периода, в който се появяваха бактерии е имал и стерилни урини, най-често след смяна на антибиоика и след известно време пак пламва, но с друга гадинка.
Не знам дали ме разбрахте  Embarassed

# 706
  • Sofia, Bulgaria
браво red shue, страхотни новини - браво - нищо не приемате в момента и фуролин даже не пиете нали? Ако е така - направо си е за радост- дано никога вече не се появяват - възможно е венозния антибиотик да е повлиял по добре - някой беше казвал , че е по-различно - но знам ли

# 707
  • София
....
И дайте, моля, идея, как да го накарам да пие вода това дете. На маймуна станах от вчера - 3 различни шишета, с лъжичка пробвах, с пипета, със спринцовка. Плюе я и това е. Кърмя го през час - час и половина от вчера ,обаче това дали е достатъчно  newsm78

Не се притеснявай толкова, съвсем достатъчно за набавяне на течности е кърмене през час - час и половина. Кърмата съдържа около 90% вода. (Консултант по кърмене към НАПК съм). Simple Smile

red shoe, браво! Hug Всички знаем каква радост е това.

# 708
На Бисептол е от средата на февруари. Лилова каза, че ако 6 месеца е чиста урината може да пробваме да го спрем. Мъжът ми иска още сега да го спираме, но на мен не ми стиска.

# 709
  • Sofia, Bulgaria
оф и бесептола като спреш и няма бактерии - ще е повод за още по-голяма радост. Дано да са били вече достатъчни 6-те месеца и да ги е уморил.

# 710
  • София
А, и нещо друго забравих да питам - Фуролина ужасно оцветява урината в жълто, нали? Защото Ани ако се напишка или изпусне малко, всичко е жълто. Сега е на 1/4 хапче дневно.

# 711
anjel_7 ,благодаря ти за подробното обяснение.ще го мисля този чай.аз търся повече с диуретичен ефект и антисептичен,но до сега с билки,бактерии не съм изчиствала..моят проблем съм го писала в старите теми,но е започнал на детски години,подценен,изчакваше се израстване и сега е макс.усложнен и извън пределите на урологията.замислих се покрай Olive да си купя бреза да пия.
bugaboo,дано тяхната урина излезе стерилна,а това е само замърсяване..а за аб-тата-в операционните профилактично се слага еднократно.то при вас не е имало опер.манипулация,но са се застраховали за катетъра и изследването.
red shoe ,супер новини!да ви споходи същия резултат и без бисептола!а вие непрекъснато ли го пиете или една седмица всеки месец профилактично(това последно ми назначиха в токуда)?

# 712
red shoe ,супер новини!да ви споходи същия резултат и без бисептола!а вие непрекъснато ли го пиете или една седмица всеки месец профилактично(това последно ми назначиха в токуда)?

Непрекъснато, всяка вечер по 1,5 мл. давам.

# 713
  • Sofia, Bulgaria
олив и при нас урината от фуролина се оцветява в жълто - аз мисля че е нормално - още повече, че фуролина действа локално е в отделителната система и затова. Аз така си го обеснявам.
bugaboo, не излезе ли резултат от стерилната урина

# 714
Здравейте и от нас Simple Smile. Днес бяхме при Лилова - тя смята, че нямаме никакви поводи за притеснения, защото урината ни е чиста и обикновенната и стерилната. даже на ехограф не ни погледна, а аз на това се надявах, защото миналия път се видя дренажни смущения, но според нея нямало нужда newsm78 Не настоявах и сега цял ден ми е криво имам чувството, че нещо пропускаме. Не ме разбирайте грешно - много се радвам .....обаче, възможно ли е? Даже каза, че и фимоза вече нямаме - вярно е че сериозно се заехме с пишото, ама миналия път ни казаха, че сме до операция стигнали за фимоза, а сега вече нямаме. Много ми се иска да поискам още едно мнение - вероятно от уролог. Ще кажа какво ни е сполетяло, но мисля да премълча мнението на другите лекари. Според Лилова цистита ни се дължал на системното стискане и фимозата, която вече я няма. Записала съм и час за Буева - утре за 19,30. Няма да го ползвам обаче, поради разногласия с тати и според него нищо му няма на малкия човек и затова го предлагам ако някой от вас ако го иска, мисля че няма да има проблем. Утре няма да ползвам компютър, че ще съм на пещера и ще се прибера късно, но ми пишете на лични и ще помоля мъжа ми да провери и да уведомя лекарката.   

# 715
И аз да се похваля с втора стерилна урина Simple Smile!Страшно съм щастлива!
Сега вече ме тресе шубе от изследванията, не толкова от резултатите, а да не лепнем  някоя инфекция през катетъра.
Така или иначе ще дам на малката поне две седмици почивка, че й се събра много ходене по лекари и здраво се стресира.
bugaboo, за стерилните урини щях да ти пиша, че винаги ги пускам на две места- в Торакс при д-р Чокова и някъде с направление- най-често във ВМИ. Много често има разлики, но за сега при д-р Чокова са ми най-точни.

# 716
  • Пловдив
олив и при нас урината от фуролина се оцветява в жълто - аз мисля че е нормално - още повече, че фуролина действа локално е в отделителната система и затова. Аз така си го обеснявам.
bugaboo, не излезе ли резултат от стерилната урина
Той резултатът е излязъл сигурно, ама няма кой да ми го каже. Докторът ни е в отпуска, а телефонът на отделението явно е топ секретен, защото не успях да се свържа през централата на ВМИ.
Простете невежеството ми, но да си попитам Simple Smile Направи ми впечатление, че повечето дечица с месеци пият някакви лекарства, антибиотици или химиотерапевтици, това не натоварва ли допълнително бъбреците или ползата е по-голяма от вредата в случая? И с антибиотиците и този Фуролин всъщност се борят бактериите в урината и евентуалната инфекция, а не самото заболяване  newsm78 Някак не мога да си изясня за себе си кое е първо, кокошката или яйцето, в нашия случай от рефлукса се появяват бактериите в урината и може да се получи инфекция или инфекция е провокирала рефлукса. Понеже това рязко увеличение на левия бъбрек се случи точно след като докторът му забели доста грубо пишлето без да ни пита, та си мисля, че може това да е довело до някаква инфекция. А двете ваксини, които му биха наведнъж само още повече са утежнили положението.
Шайн, аз само в Торакс не съм пускала още. И всичките си ги плащам, направление само веднъж са ми дали, така че общо взето ми е все тая къде ще ги занеса, но ходя в най-близките лаборатории - Писанец и Хронолаб. А през колко време е необходимо да се правят контролни изследвания? Има ли смисъл утре да пускам пак?

# 717
Olive, наистина се оцветява урината от фуролина, на нашия сироп го пише и на етикета, да не се стресне човек. А вие защо по четвърт хапче за ежедневен прием, колко кг е малката? НАдали е 25 кг, а четвърт хапче си е 25 мг, нали? Защо не си го направиш на прахчета, да не и даваш повече от профилактичната доза,кояти си е милиграм на килограм тегло?

Red shoe, аз мисля, че какъвто и да е бил проблемът при Калоям, може да го е израснал, или пък да е започнал да изгражда имунитет, който да успява да преборва бактериите. Надали е до венозния антибиотик. Щом и преди сте имали стерилни урини, значи и другите АБ са си вършели работата. Просто при пиелонефрит венозно се лекува по-бързо и успешно. НАшият опит с бисептола ме е направил доста скептична към профилактиката с него, така че мисля, че щом толкова време ви действа, значи направо си нямате бактерии или вече няма предпоставки за появата им!

# 718
bugaboo, рефлуксът е връщане на  урина от пикочния мехур към бъбреците, а мехурът е място където често се завъждат бактерии. Но като си стоят там не водят до възпаление, докато ако се качат с урината нагоре и стигнат бъбреците, могат да причинят пиелонефрит. Нитрофурантоинът е препарат, който много бързо се отделя в урината и прочиства мехура от бактерии, так че дори и да се качва урина и задържа в бъбреците, да не ги инфектира. Аз много съм разпитвала лекари дали натоварва бъбреците, защото ние вече повече от година го пием, но всички казват, че не, или поне не както дригуте АБ. Рефлуксът е една аномалия на пикочната система, която си е вродена и мисля, че няма как да се е появила от забелването. Но хубавото е, че ако няма видоизменение на уретерите, в повечето случаи се израства. Знаеш ли коя степен рефлукс ви определиха? За забелването, мисля че може малкият да е изпитвал болка като пишка и така да е стискал подсъзнателно и задържал повече урина.

# 719
  • Sofia, Bulgaria
флай, моето мнение напълно се припокрива с твоето. Аз обаче незнам, ако детенце няма рефлукс, който наистина не се придобива, а си е вроден -  и други аномалии и бактериите са в пикочния мехур само - могат ли с течение на времето ако не се лекуват - да доведат до проблеми, да се влошат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт