Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 067
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Olive, наистина се оцветява урината от фуролина, на нашия сироп го пише и на етикета, да не се стресне човек. А вие защо по четвърт хапче за ежедневен прием, колко кг е малката? НАдали е 25 кг, а четвърт хапче си е 25 мг, нали? Защо не си го направиш на прахчета, да не и даваш повече от профилактичната доза,кояти си е милиграм на килограм тегло?
Малката е 16 кг., Димова от Пирогов й изписа за болнична доза 3 х 25 мг (3/4 хапче общо за деня), а после по 1/4 хапче на ден. Доколкото чета в интернет, лечебната доза е:
The pediatric dose is 5–7 mg/kg/day in four divided doses.[8] or when in 25 mg/5ml oral suspension then pediatric dose is 3 mg/kg/day in four divided doses,
така че, струва ми се, това е ок, вкл. за профилактичната доза. Не искам да го правя на прахчета, защото Анна го пие по-лесно така, страх ме е от неизпиване/повръщане. Всъщност от вчера имам и испанския сироп, ще пробвам довечера дали й понася и с него ще е по-прецизно, но ако започне да повръща като детето на bubavuka, ще се върна на хапчетата. Имам 5 бутилки от детския испански сироп, бях обещала 2 на bubavuka, но трябват ли ти още или ще даваш хапчета? В зависимост от това дали аз ще го ползвам, както и bubavuka, мога да дам на някой 2 или даже 5 шишета, те са от 80 мл. Предполагам, за по-малки деца ще е по-удобно сиропа, отколкото Фуролина. Аз лично се страхувам от повръщане, затова сега от Гърция сигурно ще си купя още Фуролин, ако някой иска, мога да му взема и на него.

# 721
  • Sofia, Bulgaria
олив, наистина е  височка дозата - ние делем хапчето на 6, а сме 15 кг/малко повече даже от 1 мг идва , но няма как да го разделя - но то е много малко - то е за деца на 16,6кг/ и ни върши работа - в смисъл поддържаме без бактерии засега. Мисля, че и ти можеш да я намалиш.Защото ето тук пише:
http://www.rxlist.com/furadantin-drug.htm
For long-term suppressive therapy in pediatric patients, doses as low as 1 mg/kg per 24 hours, given in a single dose or in two divided doses, may be adequate.
"За по-продължително принудителна терапия при деца, дозата е едва 1 мг / кг за 24 часа, тъй като една доза или в два отделни приема, може да бъде адекватна."
Сиропчето ако някоя майка го иска - дай на нея, защото той не го приема - повръща, но  ако не - независимо , че няма да го ползваме  - ще го взема - аз все пак съм ти го поръчала и не е редно така. Ще го вземем, няма проблем.  Simple Smile

# 722
  • София
Няма нужда да ги взимаш, ако не ти трябва, просто ще го подаря на някой друг, на мен ми излязоха абсолютно безплатно, те и без това са по 1-2 евро сиропа.
Може би вече и аз на 6 части ще го деля хапчето. Peace

# 723
  • Sofia, Bulgaria
ок, дай го наистина на някое детенце, което има нужда. Пробвай на 6 - ще има ефект пак. По-трудно се дели, ама става.

# 724
Olive, все ще се появи някое детенце, за което трябват.
Аз като се сетя зимата как се измъчихме с тоя Фуролин, а никой не ми беше казал за сиропче, чак накрая се сдобихме с турското, ама се оказа, че вече не върши работа.

# 725
  • Sofia, Bulgaria
red shue, какво значи вече не ни върши работа

# 726
Добър ден на всички мамита,чиито деца на имат урологични проблеми......Приказката ми е за всички дечица и възрастни,страдащи от неврогенни нарушения на уринирането.Инконтиненция(изпускане), ретенциа(задръжка) на урината.Освен чисто консервативно-Баклофен,Калимин......вече тази симтоматика се лекува и в БГ посредством Ботокс тип А-инжектира се в пикочния мехур или във външния сфинктер посредством Цистоскоп.Цената му е доста висока-578 лева флакон 500 единици-с това количество могат да се третират 3 възрастни или около 5 дечица.Лошото е,че веднъж отворен флаконът трябва да се употреби в рамките на 8 часа....
ПС:Сами разбирате ,че при евентуално комбиниране-цената му пада 2 или 3 пъти.Пропуснах да споделя,че няма никакви странични действия....Самия аз съм взимал баклофен и се чувствах като надрусан,не ми се мисли при децата....При ботокса сънливост,отпадналост.....отсъстват!!!
Ако някой от вас се интересува мога да му дам координати на официалния вносител.Относно евентуалната процедура горещо препоръчвам проф. Панчев-Александровска болница-изкл. специалист и страшно човечен(особено що се отнася за деца)При доц. Кънчев аз лично повече не стъпвам,добър професионалист,но да ми мрънка под носа......не е познал.Ако някой проявява интерес да пише на лични или на 0898 805258-ще съдействам на всички с каквото мога и съм научил.Говоря в качеството на пациент,а не на доктор( макар и да съм прочел около 2000 страници проучвания в google)...

# 727
bugaboo, Флай ти е писала подробно Peace.
За честотата на контролните урини - различно е според състоянието на детето. Ние сме пускали след всеки курс на лечение ( една седмица след спиране на АБ). Сега ни накараха да повторим през две седмици, за да потвърдим стерилната урина и вече профилактично ще продължим един път месечно.
Мисля, че трябва да отидеш до клиниката и да си поискаш резултата от стерилната урина. Няма как да ви го откажат. Ако има разминаване с първите изследвания, чак тогава пускай нови на друго място. И което се потвърди , на него се доверяваш. Дано урината ви е чиста.
Ако се касае за замърсяване, микробното число е много по-ниско и един опитен микробиолог ще го отчете.
А за направления не би трябвало да има проблем. Аз почти не ползвам за детето и личната всеки път ми предлага . Чак като започнах да дублирам урините започнах да се възползвам от тях. Мисля, че няма ограничения, защото дори не съм си ги искала, а тя сама ми ги дава всеки път.

# 728
Здравейте, включвам се и аз в темата, защото синът ми лежа в болница за пиелонефрит. Обясниха ни, че е станало от инфекция на пикочните пътища, най-вероятно в резултат на това, че пишката не беше добре забелена. В Токуда го гледаха на ехограф, има само леко разширение на уретрата.
Казаха ни, че трябва да пуснем контролни изследвания след две седмици, но ми се иска това да стане по-рано, защото минахме на лчение с хомеопатия и страшно много се притеснявам.
Проблемът е, че синът ми не иска да пишка в чашката за урина (той е на 2.7 год. и е баш в инатливата възраст, ужас) и въобще няма как да дадем стерилна урина. Исках да питам дали нормалната урина е показателна за нови инфекции и показва ли нещо въобще?Къде си правите изследванията в София-коя е най-надеждната лаборатория?Много ме е страх да не се повтори, какво трябва да правим за да го предотвратим?
Сега си мисля за това, че той много често се изпускаше, поне веднъж-два пъти дневно, може би това е било знак за инфекция...

# 729
  • София
easy, обикновената урина може да покаже евентуално бактерии, но единствено стерилната е сигурен показател - само по нея може да се види какво расте - коя бактерия, и на какво е чувствителна. Трябва да намерите начин - обърни го на игра, не го карай насила, или обещай нещо /колкото и да не съм за подкупите Confused/ - в този случай е оправдано лично за мен. На тази възраст самото настояване ги стресира и напук се инатят, трябва някак си да разчупиш този стереотип.
Аз давам в Цибалаб - има ги на много места и са ми удобни, резултат не зная да са ми сгрешили, въпреки че ме бяха ядосали преди време...не искаха да ми кажат на 2рия ден има ли бакт. растеж - трябвало да чакам, а можеха да ми кажат.

# 730
  • Sofia, Bulgaria
easy, защо не пробваш с апликатор - той също е стерилен и когато моя се инатеше и час-два не искаше да пишка - само така взимахме. Няма как иначе. То насила хубост не става. А какво ли не бяхме пробвали. Сега се поотпусна и почна да пишка и в гърне и тн

# 731
Благодаря ви, момичета. bubavuka, а какъв е този апликатор и как се ползва?
Наистина е голям зор, в болницата нямаше проблем с даването на урина, но вкъщи  ooooh!

# 732
  • Sofia, Bulgaria
пликче /торбичка/ което се лепи около пацата и като се изпишка махаш - няма начин да не си виждала такива

# 733
easy - това са стерилни пликчета които се купуват от аптеката, залепяш го и когато се изпишка пликчето се пълни. А иначе - аз лично не мисля че незабелването може да доведе до пиелонефрит. Но не съм лекар все пак - ако се налага забелете пишката. Хубаво е обаче да следите детето - следете стерилната урина както са ви казали на 2 седмици, не е лошо сега докато са пресни още нещата да минете пак на ехограф другият месец.и ако е свикнало да пишка на гърне и досега ен е имал изпускания, а сега изведнъж са се появили - ами да може да са симптоми - това е от опит. Мария на 1,5 си пишкаше на гърне , спеше си без памперс - никакви проблеми. На две направи остър цистит, след това още 2 поредни. И така и остана - нощем се напикаваше, гащите все бяха препикани, докато не открихме проблем. Не мискам да те плаша в никакъв случай, но просто следи детето, и всичко което ти се струва необичайно го споделяй с лекуващият лекар.

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 12:23 от marychery

# 734
marychery, при нас напишкването е от край време-откакто махнахме памперса на 2 години. То не е и напишкване, просто измокряше гащите почти преди всяко пишкане на гърне или в тоалетната, макар че е имал дни, в които е бил сух, но сравнително малко. Общо взето по няколко пъти на ден сменяхме гащи и панталонки, в градината също по . И тогава се замислях, че може би това не е съвсем нормално, но нали на тази възраст децата не могат да се контролират много добре  newsm78
В болницата и след това ми направи впечатление, че остава сух преди пишкане и не мокри гащите. Така че започвам да си мисля, че проблемът с пикочните пътища е бил много отдавна, без да се проявява-възможно ли е това, толкова дълго време да не открием нищо  newsm78?Хич не се сетих да питам в болницата.
Пратих мъжа ми за такива пликчета благодаря ви пак   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт