Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 525
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
missgreatest не знам дали е много натооварен, явно има много пациентки, защото пред кабинета му винаги е "оле-мале" и се чака много, но напоследък е на зле работата по мои наблюдения, консултациите минават за 2-3 мин. ако задам някой въпрос ми отговаря с досада и набързо и това сега към края, когато вече имам оплаквания и тревоги, слава Богу имах лека и безпроблемна бременност/да чукна на дърво още не съм родила/ едва ли не му досаждам с глупави въпроси!? Което ме изнервя, ами ако избера него за раждането пак ли така ще ме претупа? Ще ми сложи системата окситоцин и ще бърза за други по-приятни задачи и места.... Ей такива въпроси и колебания имам.... Няма да издребнявам с примери и случки, надявам се все пак да направя правилния избор, аз му споменах вече че искам да раждам с него, но не сме коментирали нищо повече....дано не се разколебая съвсем и да отида да раждам без избор....

# 646
  • ВАРНА
Хайде и аз да се включа като родила преди малко повече от два месеца в Окръжна болница.

Към Родилно нямам никакви забележки - всички от докторите до санитарките бяха много внимателни и мили без значение дали родилката е с избор или без на лекар или екип. Залата си е нормална, родилните маси са удобни и меки  Peace Единствената ми препоръка е да се съобразяват малко повече ако родилката не желае някои процедури за ускоряване на раждането (система и/или спукване на мехура) при нормално раждане ако те не са наложителни. В "Такъв е животът" оставиха родилката без система, но практиката обикновено е на всяка да се слага.

Не съм съгласна  Naughty При постъпване се подписва формуляр Информирано съгласие и в него можеш да заявиш за кои манипулации си съгласна и за кои не. Момичето, което ражда преди мен беше посочила, че не желае по никакъв начин да се предизвиква раждане, обезболяващи и т.н. Уважиха желанието й разбира се. Беше без избор на екип. Действието се развива малко след полунощ, събота срещу неделя, ако това има значение.
Аз бях с избор на екип и се бях оставила буквално в ръцете на д-р Скочев. Нито сме обсъждали как ще протече раждането, нито съм имала претенции кое и как. Бях сигурна с него и нито за секунда не съм се съмнявала, че нещо може да се обърка. Бях за 10 мин на системи и 10 минути след това се роди дъщеря ми.

imam nadejda , всичко ще е наред  Hug
Нямам снимки на вип стаята, но аз, която си падам малко претенциозна по отношение на хигиена и лукс, останах доволна. Бях в стая номер 6, точно срещу вратата на отделението.

# 647
Тук прочитам за първи път подобно мнение за д-р Славчев  Thinking, чиято пациентка съм и аз от известно време. С мен никога не се е държал различно от човечно, любезно и професионално. Винаги ми е отговарял на всички въпроси, винаги е бил изчерпателен, дори и по телефона, дори и в доста късни часове, когато се е налагало да му се обаждам. Мен никога не ме е претупвал, за каквото и да съм ходила, не е било за следене на бременност - за жалост имам  3 спонтанни аборта без доказана причина за тях. Въпреки това аз нито веднъж не му измрънках, не се разплаках и не очаквах съчувствие от него, а всячески се опитваме да се справим заедно със ситуацията и да родим (както той каза) едно здраво бебе. При последното ми посещение там чух думи от устата му, които никой никога не ми беше казвал, което още веднъж ми доказа, че изборът ми на лекар е 100% правилен!

Споделям всичко това, за да изкажа собствените си впечатления от този прекрасен за мен човек и доктор и да наблегна на това, че ако имате прегледи от по 2-3 минути може само да се радвате - значи всичко е наред! Славчев определено не е от онези доктори, които си претупват работата и пропускат разни дребни нещица, които могат да обърнат каруцата.  Peace

# 648
  • Някъде там
За д-р Славчев по добре пишете тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322220.375 Тук е тема за окръжна болница

# 649
elimgu, благодаря, зная за темата, просто исках да споделя тук, понеже се заговори за него!

Леко раждане на всички момичета, на които им предстои! Grinning

# 650
  • Варна
не знам дали е много натооварен, явно има много пациентки, защото пред кабинета му винаги е "оле-мале" и се чака много, но напоследък е на зле работата по мои наблюдения, консултациите минават за 2-3 мин. ако задам някой въпрос ми отговаря с досада и набързо и това сега към края, когато вече имам оплаквания и тревоги, слава Богу имах лека и безпроблемна бременност/да чукна на дърво още не съм родила/ едва ли не му досаждам с глупави въпроси!? Което ме изнервя, ами ако избера него за раждането пак ли така ще ме претупа? Ще ми сложи системата окситоцин и ще бърза за други по-приятни задачи и места.... Ей такива въпроси и колебания имам....
Няма как да не е натоварен,при положение,че има толкова много пациентки и преглежда само един ден в седмицата!А това че те преглежда само 2-3 минути трябва само да те радва,защото значи че всичко е наред.Радвай се също че всяка консултация те гледа на видеозон и не си плащаш допълнително,защото другаде такова нещо няма.Какъв е смисъла да те преглеждат 20 мин . да се взират и пулят и нищо да не разбират....По отношение на самото раждане,аз раждах при него ,но секцио въпреки това се съгласи с някои мои прищявки,но..съдбата не бе на моя страна и пак не ми се получи както исках....въпросът беше че знам че се съгласява с желанията на родилката...
П.С. А за това че на бързо ти отговаря....еми той си говори малко бързо човека  Laughing

# 651
Ей разсипахме го от коментари доктор Славчев Laughing
Винаги ми е било много интересно да прочета или чуя как някоя мама споделя, че доктора не се съобразил с предпочитанията и относно процедура или манипулация в хода на раждането. Ами нали доктора е там, за да прценява кое може да се случи и кое не, в противен случай може и удома да си раждаме. Някак си не виждам нещата аз отивам в болницата да раждам и казвам на лекаря, сега трябва да ми сложиш система с окситоцин, да ми влееш някакво си друго лекарство, сега провери ми разкритието пък аз ще ти кажа дали да ми пукаш мехура или не Laughing

Не ме разбирайте погрешно никого не искам да обидя, но нека оставим лекарите да си вършат работата. Пък ако толкова имате претенции какви манипулации да ви прилагат, обсъдете ги предварително с лекаря и ако той ви гарантира че ще изпълни начертания план тогава го избирайте да няма после разочарования
От опит знам че окситоцина действа различно, зависи от ситуацията /която все пак лекаря преценява/.
И последно май препълнения коридор пред кабинета на д-р Славчев говори достатъчно за качествата му като лекар.
За мен най-добрия Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 09:39 от retol

# 652
     Ех момичета, жалко че така нападате хората с различно мнение, явно всеки който бъде накалван заради негативно /или поне не супер - готино/ мнение спира да пише в подобни теми и те са пълни само с хубави мнения и коментари!
     Не оспорвам професионалните качества на Д-р Славчев, аз продължавам да му се доверявам, щом продължавам да ходя на ЖК при него, но за мен консултация от 2-3 минути е некачествено предложена услуга!
     Хайде хубав ден на всички и явно вече няма да изразявам мнението си тук или в темата за Д-р Славчев!   bouquet

# 653
  • Варна
Хайде спрете се вече, с този д-р Славчев.Има цяла тема за него. Не се заяждам, ама темата е за ОБ!   bouquet

# 654
Мнението ми не е нападане Stop
Изразих моята позиция по въпроса, всеки сам прави своя избор. Съжалявам, че поста ми се приема за "накълваване". Не виждам защо трябва да спираш да споделяш мнението си dobinko.  

Ами темите се преплитат в един момент Благомира.

# 655
И аз изразих своето мнение и смятам, че прекалената му натовареност се отразява на пациентките му. Ще се въздържа отново да споделя подробности от моето раждане, още повече, че има момичета, на които им предстои да раждат при него. С моите желания не се съобрази, въпреки че бяхме дискутирали предварително и че ги изразих и по време на самото раждане.

retol след като преценява кои процедури кога да приложи защо допусна да скъсам шийка?

прасунчо много се радвам ако е така и има такива раждания. Само ми кажи кой беше дежурен?

Ето и малко снимки от стая 12:
http://i304.photobucket.com/albums/nn168/kisa_05_bucket/cc84d5a7.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn168/kisa_05_bucket/ee9fe87b.jpg
http://i304.photobucket.com/albums/nn168/kisa_05_bucket/bb2334af.jpg

# 656
  • ВАРНА
Kisa05 , дежурен беше д-р Колев. След като разбра, че съм с избор на екип, не ме отрази особено. Добре, че беше дежурната акушерка. Но след като се появи д-р Скочев, Колев се промени коренно. Иначе отношението му към момичето, за което писах, че не желаеше никакви интервенции, беше много добро. Странна птица е този доктор.
Иначе това, което съм писала за моето раждане, е самата истина.

Бъдещите мами е добре някой ден да се разходят до отделението и на спокойствие да се запознаят с Информираното съгласие и ако имат въпроси да имат време някой да им обясни по-подробно.

# 657
Здравейте, благодаря за снимките, само не разбрах това ВИП ли е? Момичета, аз днес съм на отворени врати, така че днес най- после ще вия Simple Smile

# 658
  • Някъде там
Стая номер 6 и стая номер 9 са VIP стаите

# 659
Kisa05 , дежурен беше д-р Колев. След като разбра, че съм с избор на екип, не ме отрази особено. Добре, че беше дежурната акушерка. Но след като се появи д-р Скочев, Колев се промени коренно.
Бъдещите мами е добре някой ден да се разходят до отделението и на спокойствие да се запознаят с Информираното съгласие и ако имат въпроси да имат време някой да им обясни по-подробно.

И мен ме прие Колев, който като разбра, че съм при д-р Скочев, не просто не ме отрази, ами се държеше с презрение и грубост към мен. #2gunfire Е, нормално е щом шефът е там да му се козирува......

Иначе за информираното съгласие - има го в Интернет, можете да прочетете и да се поинтересувате.

Най - добре можете да си съставите мнение, мами като просто отидете на Деня на отворените врати. Peace

имам надежда - късмет и леко раждане! Забелязала съм, че от Родилно се съобразяват доста с желанията на родилките, така че спокойно. Смея да твърдя, че отношението към тях е същото, което показаха и в "Такъв е животът".

Общи условия

Активация на акаунт