Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ти и на мен ми беше много чудно дали всички изпълняват скъпите им прищевки.Сигурно и ромките носят ХИП-да ама не.

# 76
Аз пък смятам само един комплект пелени да занеса. Като искат да ме върнат пък Crossing Arms
Сякаш циганките носят и пелени и ХИП, айде сега....

# 77
Шампоана , олиото и пеленките остават за тях. За конците ще ни кажат като ни приемат какви да бъдат, а списъка съм го изпълнила и днес ще си приготвя багажа че да съм спокойна имам 20 дни до термина. А как става приемането, някой знае ли? Като стане време направо в родилното ли отиваме? Започва да ме е шубе #Crazy вече .

# 78
Аз пък смятам само един комплект пелени да занеса. Като искат да ме върнат пък Crossing Arms
Сякаш циганките носят и пелени и ХИП, айде сега....
   те точно затова не ти ги връщат , за да има и за малцинствата  Mr. Green нали изцяло са на наш гръб.       

# 79
  • ВАРНА
stelito85 , нЕма се пУашиш  Simple Smile Лекарят, който ти води ЖК не ти ли обясни кога да тръгнеш към родилното?
Аз отидох с болки, които така и не бях разбрала, че са контракции. Беше 2 дена преди термина ми и ме настаниха. Но нещата се развиха ужасно бързо и 4 часа след приемането ми дъщеря ми се роди. Вещите ми бяха в стаята, но аз бях във вип стаята. Друго момиче, което роди точно преди мен, беше с цялата си багажория (2 големи торби тип метро) в предродилна. Нея я настаниха в стая след като роди. Не знам дали има точен ред или действат според зависи.
Не можах да разбера кое точно те интересува. Надявам се да съм била полезна  Simple Smile

# 80
  bouquet за куража прасунчо, разбира се че ми помогна . Когато усетя болки или ми изтекат водите хващам пътя Simple Smile и там вече да става квот ше става.

# 81
СТЕЛИТО споко човече.то дребното,като реши да излиза ще ти сигнализира.

# 82
Да споделя , че съм много доволна от раждането си преди седмица в Окръжна. Предишните ми впечатления бяха отпреди 11 години, разликата е фрапираща. Не става дума толкова за условията, колкото за отношението. Докторите и акушерките в родилна зала са страхотни, но това, което искрено ме изненада, бяха акушерките на бебетата и педиатрите. Категорично подкрепят кърменето, уважават избора на майките ( когато има такъв) и никога по време на 4 дневния ми престой не ми отказаха помощ или отговор на въпрос. Колкото  за консумативите- лигнина и чаршафите си ги използвах сама (даже не стигнаха), а относно Хипп козметиката, и аз не бях взела такава-но не видях да се скъпят нито на масло, нито на шампоан, и накрая накарах мъжа ми да купи и да донесе. За конците- зашиха ми епизотомията без да съм носила, и без да ме питат дали ще занеса, биеха ми предписани инжекции без да съм ги дала (въпреки че имах мои). Рядко ми се случва да съм толкова приятно изненадана от разминаването между очакванията ми и реалността. Понеже имам съвсем пресни впечатления, съм готова да отговарям на въпроси Simple Smile

# 83
Честито!Да те питам ти отиде просто така или беше направила избор на лекар или екип?То е ясно,че ще подкрепят кърменето,ама за тия дето не искат незнам как ще се отнасят към тях.Относно козметиката имам против тази марка да нося там,а не да се скъпят за количеството,което използват.Радвам се,че си останала очарована.Дано и аз да напиша такъв пост,когато му дойде времето.

# 84
Честито на всички родили!

Имам следните питания относно багажа за болницата:
1. Разбрах, че си носим чашка, вилица и лъжица, а чиния трябвя ли?
2. Носихте ли помпа за кърма и как процедирахте със стерилизацията?

И още едно въпросче  Mr. Green ако има някоя родила мама с отрицателен резусфактор на кръвната група да сподели относно ваксината, ние ли си я набавяме предварително или те си разполагат в болницата с нея?

Благодаря предварително!

# 85
iv.elina , родих с избор на доктор. Не видях разлика в отношението между мен и други, които нямаха такъв. Не знам какви може да са твоите причини да не кърмиш, но имаше доста момичета, които дохранваха с АМ по една или друга причина, на всички тези бебета млякото се приготвя по схема, предписана от педиатър. Хипп козметиката и на мен не ми е фаворитна, у дома си я мажа беба с каквото искам, но в болницата така или иначе използват само хипп. В боксовете, където ги къпят и мият дупетата, има отворени шишета, които се ползват за всички бебета. Твоите отиват после за други бебета.
pil4ata,аз не си носих чиния, но не съм критерий, тъй като вземах само закуската-сутрин има пресни кифли. На обяд и вечеря не съм ходила, носиха ми храна. Помпа носих, на втория ден ми потрябва, стерилизирана беше у дома, там я изплаквах с гореща вода, има постоянно. Едва ли е такъв проблем ако не се изварява 2 дена. Едната майка в стаята получи такава инжекция, безплатно, миналата година са си ги купували сами родилките, а знам че струва към 170 лв. Разпечатаха я пред нея, за да провери срока на годност и т.н. Предполагам , че трябва да е отразено  в документите ти от ЖК, за да ти я назначат в болницата.
Радвам се ако съм ви била полезна.

# 86
Каква е тая ваксина за майката ако е с отр. резус фактор?

# 87
Пипиллота, благодаря за отговорите, многи си полезна   bouquet

Сега се сещам и още нещо да попитам: дрешките за бебето задължително ли трябва да се състоят от ританки, горна и долна камизолка. Аз съм си взела ританки и горна камизолка, което на мен повече ми прилича на жилетчица, но така и не разбрах какво е долна камизолка. Ето защо смятам да си взема бодинца с къс ръкав, а отгоре да са ританките и горната камизолка, нали няма де е проблем  newsm78

iv.elina, тази ваксина се слага заради антителата, които се образуват в майката, когато има несъвместимост между кръвните групи. До колкото съм запозната при първо раждане няма проблем, но се поставя до 72 часа след раждане, за да може при последващо раждане да не се натрупват тези антитела, които пречат на развитието на детето. Не знам дали правилно го обяснявам  Embarassed

# 88
Принципно родителите трябва да са с еднакъв резус фактор ли?Може ли пример.

# 89
pil4ata , и аз носих бодита, а отгоре гащеризончета или ританки с връхна жилетчица. По принцип температурата в цялото отделение е поне 25 градуса, а в боксовете при бебетата е даже по-топло. Аз раждах преди 10 дена, навън беше студ, а вътре пукахме от жега.

Общи условия

Активация на акаунт