Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
dimi_86f, аз бих ти препоръчала едно магазинче "Мечо пух" с/у бариерата на родилното на ОБ или Мадара. Като цени мисля, че там бяха доста добри. Аз също взех евтини камизолки, защото после не ги ползвахме у нас (бяхме с бодита), освен това не ги пазят и при ваксинация или някакви изследвания, остава кръв и не се пере  Rolling Eyes

# 526
  • ВАРНА
dimi_86f , в бебе депо (до колхозния пазар), магазин беб-чо (не съм сигурна за името) - намира се срещу стълбите на 4дкц- Окръжна болница. Май в тези магазини са едни от най-ниските цени. В бебе депото ( и в двата им магазина) със сигурност продават пелени. Иначе в Карфур има добри промоции на дрешки.

# 527
За пелените аз си ги купих от бебе депо на Колхозния пазар. Казах, че искам пелени за болницата и без да ми задават въпроси ми дадоха това което трябваше. В болницата си носиш каквото си искаш като дрешки каквото ти харесва на теб според сезона. Аз не носих камизолки и никой нищо не каза... Ако няма причина да те задържат след 4-ри нощувки те изписват. Ние бяхме на фототерапия и ни изписаха на 7-я ден след секциото. Успех!

# 528
Ние си изкарахме там на бодита и гащеризончета. Взех колкото имах у нас и ако нещо беше изцапано, веднага изпирах петното. Нищо не ми се е заносило от дрехите, които занесох там и си откарахме с тях, докато ни умаляха.

Никой нищо няма да ви каже и няма да ви върне ако нещо не е по списък, така че споко.

# 529
И на мен ми беше много странно защо пък имат такова изискване да се носят камизолки, а не бодита. В крайна сметка реших да се съобразя с желанието на болницата и не съжалявам, защото се оказа, че по лесно е на съвсем малко бебе да се обличат именно камизолки. Не се мъчиш да провираш главата на детето през бодито.
Аз бях купила  камизолки с копче не връзки и си ги ползвах после и у дома. Дрешките си бяха в отлично състояние, никой не ми ги е захабявал.
Предполагам на сестрите там им е по-удобно децата да са с камизолки, защото се обличат по-лесно.
Имаше наистина и мами, които носеха бодита, но не чух някой да им прави проблем.

# 530
  • Варна
retol, аз пък взех бодита, които са целите с копчета. Много са удобни за обличане. Чак сега като стана по-големичка ползвам от тия през главата и съжалявам, че другите и умаляха.

# 531
На мен тези бодита с многото копчета нещо не ми допаднаха. Имахме и такива, но копчетата им нещо бързо ни се развалиха. Може и аз да не съм случила на марка.
Отделно, че на голото бебешко телце да се опират метални или пластмасови копченца на мен не ми се нравеше.
Всичко пак си опира до предпочитанията на майката.

# 532
ЗНАМ ЛИ ТЕЗИ АКУШЕРКИ КАКВИ СА.  Днес снахата накупи за бебо всичко по малко. Познавала нейна колежка на която дъщеря й наскоро родила и знаела какво точно е нужно. Вече багажа е готов, сега само остава да чакаме бебо да реши да излиза. Все пак мерси за съветите и отговорите.

# 533
  • Варна
Не знам дали вече не е споменавано тук, но в неонатология в Окръжна болница има нови моди в сравнение отпреди 2 години. Бебетата се прибират ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в бокса от 24 часа до 06 часа през нощта. (Все пак на смените на някои педиатри има изключение). Предлога е родилките да си починели, ами аз хич не си починах, като ми реваха 5 бебета на главата цяла нощ. Странна представа за почивка. Ако знаех това, нямаше да ходя да раждам пак там. Разочарована съм и не съм доволна. Ама хич. Не съм отишла там да правя скандали за неща, които се подразбират.

# 534
За тази нова мода аз не съм чувала и не съм я видяла. Родих преди 5 месеца и половина и бебко си беше с мен! Всъщност всички бебета си бяха с майките си, само тези които бяха на фототерапия не, но и за тях майките им отиваха и ги кърмеха... Моя приятелка роди преди месец, бебчо си беше с нея през цялото време също. Друга роди преди три месеца и нейното бебе си беше с нея...

# 535
Момичета, като говорим за това, да ви попитам Simple Smile Какво точно значи при майка си, защото няколко човека също ми споменаха, че по стаите имало някакви боксове и бебетата стоели там, а майките ги взимали при себе си само, когато ги кърмели? Друго... Кой къпе бебето? Може ли примерно аз да си го изкъпя? Къде се случва това?

# 536
  • Варна
Здравейте! Родих преди три месеца там и инфото ми е актуално: бебчетата са през цялото време при майките с изключение на часовете за визитация, т.е. два пъти на ден около 7,00 сутринта ги прибират, къпят ги и като мине визитацията ви ги връщат. Вечерта по същия начин, взимат ги към 19,00, минава педиатър и после ги дават на майчетата за през нощта.
imam nadejda, боксовете са между две стаи с майчета и там , акушерките къпят бебчетата. Но надали някой ще ти позовли да го изкъпеш ти. През времето когато бебчо е с теб си сменяш памперси и си го обгрижваш ти! Даже на акушерките хич не им се занимава, защото присъствах на разговор между майка и служител: майката попита може ли да остави бебчето в бокса, че нейни близки бяха дошли и тя искаше да излезе, и отговора на акушерката беше "дали в бокса или в стаята все ще е само". #Crazy ако има още нещо питайте ?Simple Smile

# 537
Арахна, няма такова нещо. Даже на обиколката на отделението акушерките ни казаха, че вече бебетата са при майките през цялото време, точно както го описва Благомира. Едната вечер оставих моята мома в бокса, за да се наспя. Може и лошо да прозвучи, но като знаех, че не е до мен си се наспах идеално. Така имах много сили на следващия ден да си се грижа за нея на 100%, все пак бях родила секцио. Винаги можете да оставите бебчетата в бокса, само питайте акушерката. Но наистина, нещата са 1:1 както ги описва Благомира.

Имам надежда, не знам кой какво ти е говорил за българските болници, но имам чувството, че май повечко си чела за раждането не от български сайтове. Тук основните действащи лица са медицинските, никой не ти дава да родиш в каквато поза искаш, нито да си къпеш бебето (което е разбираемо), нито каквато и да е друга функция, която би могла да се изпълни от акушерката. В тази болница специално най - голямата екстра е, че бебето е при теб. Това е! А в бокса не се влиза, което е разбираемо. Може и да е кофти, но непрекъснато правех забележка на разни мами, които идваха в бокса да си видят бебетата. Ами ако някоя от тях е болна и зарази МОЕТО дете???

# 538
  • ВАРНА
Coco Mademoiselle , не преувеличавай  Stop Ами ако имаше болна жена в твоята стая? Къде щеше да отидеш с твоето бебе? Щеше да искаш да те преместят ли? Едва ли щеха да го направят. За целта никой да не те притеснява и да имаш малко повече претенции и привилегии си има вип стаи.

Бъдещите мами ги съветвам да бъдат спокойни и всичко ще е наред  Hug

imam nadejda, защо да не помолиш ти да си изкъпеш бебето? С някоя акушерка можете заедно да го направите и тя да ти помогне със съвети и опит. Вярно, че са малко, не ами доста дръпнати неонатолозите, но съм сигурна, че ако имаш желание ще намерите общ език  Simple Smile Споко  Simple Smile

# 539
Благодаря ви момичета, и аз мисля, че ако помоля, няма да ми откажат, а и аз мисля да съм във Вип ( -ако има свободна, де), така че ми се струва още по- лесно. Какво лошо има да си изкъпя бебето с помощта на някого разбира се. Като се прибера ми с еще да си я къпя аз и затова искам да съм се престрашила още в болницата. Ако го направя там, ще съм по- спокойна, а и за в бъдеще няма да се чудя коя баба да извикам.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт