Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Родих преди 3 месеца в ОБ. Вече казах, че отношението на неантолозите беше отвратително, но и не само отношението им. Детето ми 5 дни, по време на престоя ми беше гладно, защото отказваха да ми дадат добавка за него. Имах коластра , в последствие и карма, той стоеше с часове на гърда и нищо. Много пъти споделях ,че има нещо нередно- детето е гладно зверски , кърма има, то нонстоп суче и нищо не се получава. Като резултат зърната ми така зверски се разраниха, че не ми се говори . Със седмици не се оправиха. Оказа се, че детето има т.нар. "къса юздичка" на езичето и му е невъзможно до суче, а само разранява. Никой от лекарите не забеляза това, въпреки, че нееднократно им обръщах внимание, че нещо не е наред. Само ме навикваха, че трябва да го държа на гърда и че явно аз отказвам да кърмя. Да не говоря какво ми беше като милото ревеше изнемощяло от глад.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 556
  • Варна
nnnnn, напълно ми е познато! Това е много тъпо от тяхна страна, щом майката е решила да не кърми, те не могат да променят мнението й.Имаше майки като мен, на които не им се получи от първия път и разбирам, защо не ми даваха добавка, но имаше и майки, които категорично нямаше да кърмят. Всеки си решава сам и те нямат право да взеимат решение вместо мен. Това, че не ми даваха добавка на детето, не го накара да засуче, цедях се сумати време, за да не ми е гладно детето и чак у нас, на спокойствие детето засука. Та мисълта ми беше, че една майка от нашата стая като й отказаха добавка, помоли техните и й донесоха. Детенцето много плачеше, след добавката се кротна. Има ли смисъл да са толкова ограничени в разбиранията си: кърми, та кърми!  Пак казвам аз съм ЗА кърменето, просто понякога по една или друга причина нещата не се получават.  Дано си ме разбрала какво искам да кажа, че малко объркано го написах!
А иначе за условията в ОБ, не са чак спартански, но аз бях и с двете си раждания в 11 стая и там сифона не беше нещо наред и ъгъла на изтичане на водата беше обратн и познайте ...5 мин един душ, 15 мин с една четка с дълга дръжка отводняваш... и аз с това секцио първия ден ми беше адски кофти, ама изкарва се някак тези дни.

# 557
# 558
Ха, Благомира и аз бях в 11 стая сега като раждах преди 4 мес. наистина доста кофти беше това с четката след къпане...Първия път преди близо 6 години бях в 12 или 13 не си спомням точно там бяха само 2 легла и се чувствах добре. Условията не са както ги дават по американските филми, но се издържа. Не че съм съгласна, че трябва да са такива, но явно няма пари за повече...Ако и педиатрите бяха по-отзивчиви към въпросите на майчетата престоя щеше да е още по-приятен.Но честно да ви кажа като виждах бебчето си живо и здраво това ми даваше сили да не обръщам внимание на остановката и времето минаваше по-бързо.Успех на всички майчета на които им предстои раждане по-важно е всичко да мине благополучно, защото има случаи в които раждането е протичало в прекрасни условия, но е завършвало с трагичен край заради човешки грешки....

# 559
Хахааа, и аз бях в 11 стая и проклетия сифон ми е до болка познат Sick Sick За кърменето и ние имахме проблем, щерката беше с жълтеница и спеше. Не можех да я накарам да се събуди и да засуче. Успяхме едва както се прибрахме и все още се кърмим успешно! Ура! Надявам се да продължим и за напред.
Падме, съгласна съм с теб, но мисълта ми е защо трябва да е така като може да е и по друг начин? Просто тук е Булгаристан, това е! А така или иначе има толкова болници с много по - добри условия и също толкова добри специалисти тук, в БГ. Не вярвам на лекарите и акушерките също да им е приятно да работят в такава обстановка, за това им стискам ръката за сървайвъра, който карат там (имайки предвид и една част от контингента родилки). Не считам изискванията си за каприз, а по - скоро за желание за нормални битови условия.

За протокола, едната от лекарките е консултант по кърмене към ЛЛЛ, но изглежда никой от персонала на болницата не е на ясно с това, защото като ги питах за нея и ме гледаха "умно". С момичетата, с които бях в една стая си паснахме и си бяхме голяма подкрепа една на друга. Благодарение на едната кърмя дъщеря си! Ако не беше тя да ми обясни какво трябва да направя, едва ли щях да се справя. Не, че в болницата се получи, но поне си стимулирах кърмата и започнах да се цедя.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 00:35 от Morgensternchen

# 560
  • Някъде там
ЛЕле леле леле мамииии!!!!Неможе да се каже че окръжна болница е най-доброто място за раждане, защото недай си боже стане нещо с детето къде го пращат ха познайте в АГ и зашо там?????Защото има апаратура!!!А за випа на окръжна хахахахахахахх.... силно казано ВИП плащаш 45 лв. за това че има климатик и хладилник и си сам това, аааа и храната е една идея по добрааа.ВСЕ ПАК И ЕДИН ХОТЕЛ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ЗА 45 ЛВ. АМА КАКТО И ДА Е.....А за АГхубавото е че има цял вип етаж и е доста по различно.Много мои приятелки раждаха там и си бяха доста доволни от ВИПА.А ако се падне на бъдещите мами вип стая номер 9 е ужасно.Аз бях там асансиорната врата е точно отсреща и постоянно се блъскаше ама ужасно силно и бебка постоянно се стряскаше.Егати випа никакво спокойствие Sad.Така че на бъдещите мами им пожелавам най-вече леко раждане и дано по бързо да ги иззписват и да си се прибират по къщите, че там ще им е най-спокойно Grinning

# 561
  • Някъде там
А забравих да напиша за баните във всяка стая те да баха ги направили тея стъпала по високи.Аз съм със секцио доста усилия ми костваше да влизам Thinking

# 562
Баните са допълнително построени, за това е така. Когато майка ми ме е раждала, банята мисля, е била 1 или са били 2 -3 за целия етаж, нещо такова. В моя род четвърто поколение раждаме в тази болница Grinning  Едно време са раждали в дървените къщи в двора, говоря за 60те години.

# 563
  • Някъде там
 Grinning Grinning Grinning Grinning  Е значи има подобрение  Laughing ама като са ги слагали допълнително да са помислили  Thinkingмалко за стъпалата че там все пак има родилки я някой с шефове,  друг с операция Simple Smile)))

# 564
Ха ха, явно тук четем предимно майки, които са били в прословутата 11 стая, чиято пък баня направо ставаше като вана. Но нищо чудно и в другите стаи да има същия проблем, тъй като освен че са допълнително пристроени тоалетните,  на пода е сложен материал като балатум или нещо подобно, което с течение на времето е подпухнало, на места има вдлъбнати, на места  издутини. В първия момент е кофти, но после се свиква, важното е с бебчетата всичко да е наред. На нас ни се наложи да стоим  8 дена заради по-силно изразена  жълтеница и последвали системи и фототерапия на 3 различни лампи, едната от които беше доста мощна , с 16 броя нагреватели. Бебчо не беше при мен поради тази при4ина, беше в боксовете за наблюдение, и там ходех на 3 4аса да го кърмя. Съответно сутрин по време на визитацията чаках пред бокса, за да полу4а някаква информация за състоянието му. От неонатолозите има какво да се желае като отношение, но този път съм значително по-доволна. Първото дете също раждах в окръжна, тогава имах в пъти повече нужда от помощ за кърменето, но не мога да кажа, че я получих. И тогава бебчо пак беше на фототерапия заради жълтеница, но единственото което ми бяха обяснили е , ще стои колкото трябва. Въпреки това пак преди месец пак избрах да раждам в ОБ. Simple Smile,бебетата ги прибираха от 12 вечерта до 5 и нещо сутринта по боксовете, през деня бяха при майки си.

# 565
  • Варна
Като сте се събрали все от 11 стая,да се включа и аз  Laughing
Освен за високото стъпало на банята и прозореца не се отваряше ,когато аз бях там ...края на юни месец Simple Smile

# 566
  • Варна
Да се включа и аз по темата за баните Simple Smile))
Според мен са с такова стъпало заради мръсния канал, където се отича водата, точно заради по късното им построяване в стаите. В момента умуваме да местим кухнята вкъщи и много се наслушах за този мръсен канал, как трябва да има наклон, че да се отича водата, иначе ще се връща и т.н
Така, че няма как това е положението Simple Smile
Аз не съм била във ВИП стая нито в 11-та Simple Smile)) бях в 4-та и съм много доволна и от педиатрите и от неонатолозите, но според мен всичко зависи от човека насреща, нагледах се на много неща, но с мен всички се държаха добре, отговаряха ми на въпросите и определено следващия път пак там бих родила.Съгласна съм за боксовете, че не трябва да се влиза току така, но и на мен ми се наложи, че ми взеха Мария ненахранена и ги оставиха близо 40 мин без никой да влезе там, е влязох и си я накърмих, няма да я оставя гладна я. За кърменето след като ми я дадоха на 5-я час след раждането, акушерката само ме накара да си я сложа на гърда, и тя си засука без проблем и не се е налагало да ми помага никой.
 Единственото, което не ми хареса е, че в деня на изписването ми я дадоха без количката и добре, че бях предупредена и си носех пелена та я сложих да легне на нея и съответно си я завих с нея.

# 567
  • в рaя
Аз сега от 10-та стая да се включвам ли  Joy
Момичета, аз родих преди 1 г. и кажи речи половина, но март месец живот и здраве ми предстои да вляза пак... Та искам да питам наистина ли бебето вече не е при майката вечерта?
Някой има ли актуалния списък за приемането в болницата?

Аз също бях много разочарована от отношението на неонатолозите, но за щастие нямах нужда от тяхната помощ и не ми се налагаше да комуникираме.
За условията в болницата - бях в обикновена стая и все пак ми се струваше приказка пред АГ-то. Снаха ми обяснява как цяла вечер трепела хлебарки там, а и самите условия бяха много по-зле според моите виждания. Но и това си е болница. В ОБ все пак си личи ремонта, което не е малко. За съжаление нямаме фин.възможност за МД, а и не знам дали бих ги дала парите.

# 568

Някой има ли актуалния списък за приемането в болницата?[/b]

Актуалния списък за родилното:
- Лична карта и химикал;
- Направление за хоспитализация;
- Обменна карта;
- Тоалетни принадлежности;
- Нощница, чехли, хавлия;
- Лигнин 1 кг;
- Левкопласт 5 см 1 ролка;
- Еднократни подложки (чаршафи) за легло 10 бр;
- Памперси;
- Мокри бебешки кърпички;
- Комплект пелени 2 бр;
- Олио и шампоан на Хипп;
- Бебешки дрешки (3 комплекта ританки, горна и долна камизолка, чорапки/терлички).
Това е според списъка, който закачен на 3я етаж в родилното отделение.

# 569
  • Варна
Та искам да питам наистина ли бебето вече не е при майката вечерта?

В момента моя приятелка е там и бебетата са при майките си вечер  Peace
Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт