Паническо разстройство - част 7

• 188 464
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Zdraveite momi4eta,
dali ima nqkoi na liniq. iskam da spodelq ne6to. Panik atakite mi namalqxa drasti4no, blagodarenie na tova 4e redovno prilagam texnikite za diafragmeno di6ane i se opitvam da ne mislq za straxa. ostana mi oba4e edno mnogo stranno use6tane za gore6ta valna po gurba ot dolu nagore, koqto po4ti me izgarq. tova v produljenie na nqkolko minuti. posle leko se zamaivam ama mi stava mnogo stra6no. Dnes go polu4ix dokuto 4istix, poqvi se ot ni6toto.  Uspqx da se ovladeq s di6ane i premina, no mi ostana straxa i tqgostnoto 4uvstvo 4e ne6to mi ima. Molq Vi ako nqkoi  e polu4aval ne6to podobno neka da spodeli. Vse si mislq 4e tova e rqzko povi6avane na kruvnoto i posle normalizirane. Mnogo me e strax v takuv moment da ne polu4a nqkoi insult ili ne6to ot sorta.
Mnogo Blagodarq ako nqkoi se otzove.

# 361
gabriela1121, а ти на колко години си ?   Rolling Eyes

# 362
na 41 sum. ako ima6 predvid dali ne navlizam v menopauza,mislq 4e ne, t.e. nqmam mese4ni naru6eniq
Ama sum se zamislqla de.  ;-)Abe neznam cql den mi e 6antavo ne6to. tukmo si pomislq 4e vurvq kum opravqne i aide pak. turpenie trqbva qvno.

# 363
ох, и аз от време на време съм така. Вземам валидол при нужда. Страхувам се. Изпадам в някакви дупки.  #Cussing out

# 364
A pri teb kakvi sa use6taniqta. T.e. iskam da kaja kato pristup li e. az nqmam zatrudneno di6ane i surcebiene rqdko imam, no tezi izgarq6ti vulni i tova zamaivane, a be 6antava rabota.

# 365
bush baby, vsi4ki izpadat v dupki. Nie oba4e sme po 4uvstvitelni i use6tame vsqka vibraciq na tqloto si.Mai trqbva da se priemem takiva, kakvito sme i da ne se tovarim s lo6i misli. trudno e, no 6te se spravim, az go vqrvam.

# 366

НЕВЪЗМОЖНО .... Е НИЩО!
НЕВЪЗМОЖНО Е САМО СИЛНА ДУМА, ИЗПОЛЗВАНА ОТ СЛАБИ ХОРА, НАМИРАЩИ ЗА ПО-ЛЕСНО ДА ЖИВЕЯТ В СВЕТА, КОЙТО ИМ Е ОТРЕДЕН, ВМЕСТО ДА ОТКРИЯТ СИЛАТА В СЕБЕ СИ ДА ГО ПРОМЕНЯТ

НЕВЪЗМОЖНО НЕ Е ФАКТ – ТО Е УБЕЖДЕНИЕ.
НЕВЪЗМОЖНО НЕ Е ТВЪРДЕНИЕ – ТО Е ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО.
НЕВЪЗМОЖНО Е ОСЪЩЕСТВИМО. НЕВЪЗМОЖНО Е ВРЕМЕННО. НЕВЪЗМОЖНО Е ....НИЩО

# 367
Здравейте. Аз съм на 19 години и съм с ПР от около месец. Всичко се случи след като разбрах, че леля ми е болна от тежка форма на рак и шансът да се излекува е много малък. Страхът ми от тази болест датира от години, защото по-същият начин загубих и чичо си но сега нещата станаха по-сериозни, защото се плаша до смърт от тази болест и постоянно си мисля, че сэм болна от нея. Имах сърцебиене, горещи вълни, болки в кръста и това,което ме плаши най-много са болките в корема, които сякаш са постоянни. Всичко това датира от месец - откакто разбрах диагнозата на леля. Посетих психиатър и в момента пия хапчета, но болките са от няколко дена и не изчезват.Ходих на всички физически изследвания - 2 пъти за 1 месец ми правиха кръвни изследвания, които са нормални, урина и ехограф който не показа нищо тревожно. Всички ми повтарят, че всичко е в главата ми но аз все още се чудя как може болката да е толкова реална. Имам чувството, че имам всички симптоми на леля и много ме е страх. Надявам се да не се задълбочат нещата, все пак всичко е от месец. Смятате ли, че ми трябват още изследвания или наистина всичко е в главата ми? Искам много да се оправя, наесен ще съм студентка! Много съм уплашена, помогнете!

# 368
mnvuleva, съветвам те да потърсиш психотерапевт. Психосоматиката няма как да бъде преодоляна чрез съвет във форум. Хубавото е, че търсиш помощ скоро след като си установила проблема! Успех!

# 369
А каква е разликата между психиатър и психотерапевт? Защото аз и психолог посетих и нямаше особена полза, защото явно нещата са по-сложни.

# 370
В общи линии, психиатърът дава диагнози и предписва лекарства, докато психотерапевта те учи как да се справиш по отношение на поведение, мислене и т.н. Едното не изключва непременно другото, но не са взаимозаменяеми.

# 371
Благодаря много за съвета, надявам се да се развият нещата в добра посока.

# 372
Привет момичета! Писала съм в тази тема преди много време... Сега ви каня да се присъедините към Клуба на паникьорите www.panicersclub.com - считам, че статиите там ще ви бъдат от полза. Успех на всички в това предизвикателство - паническото разстройство!

# 373
Открих една група за споделяна на опит, техники и дискусии във фейса. Може на някой да му е полезна  Hug

http://www.facebook.com/groups/141146335968968/

# 374
Здравейте!
И аз съм в това ужасно състояние вече 2 години. Понеже година и половина не знаеха какво ми е, кардиолог ми беше предписал бета блокер /вдигах и кръвно при кризите/, а след като се установи диагнозата бях категорична, че няма да приемам АД и започнах и прием на атаракс /предписан от невролог/, който даже в малки дози се давал на бебета, които плачат повече.От около 5 месеца се лекувам с хомеопатия и се чуствам по-добре. Спрях хапчетата, даже и бета блокера, който казват, че се пие цял живот щом си го започнал веднъж. Кризи не съм получавала от март, но често ми прилошава - силен световъртеж и много ми се гади, краката не ме държат......Понякога усещам как започват да ме обливат вълни /както преди криза/, но я няма онази паника както преди и мисля затова не получавам паник атаки. Няма го онзи страх когато излизам навън или съм сама в офиса или шофирам.....Искрено се надявам да се възстановя напълно.
Наскоро се загледах в едно предаване по телевизията, където проф.Мермерски дава билкови рецепти за разни заболявания. Та в тоза предаване сподели, че негова приятелка се справила със стаховата невроза по следния начин: вечер сядала в леген със студена вода и стояла по 15-20мин в продължение на 10 дни и след това всичко отшумяло, а преди това не можела да ходи до тоалетна от страх ...... та замислих се и това да опитам, но малко ме притеснява тази студена вода, да не си докарам някоя друга болест с нея или проблеми с кръста, чудя се още...

Общи условия

Активация на акаунт