Паническо разстройство - част 7

• 187 848
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Преди време моя позната ми казваше, че когато изпаднала в нервна криза са я пръскали със студена вода, нещо като студен душ, но не да те облива водата а просто да те пръска. Та сега когато прочетох поста ти се сетих за нея, може би студената вода действа отрезвяващо на мозъка и не позволява да изпадаш в крайности...Но пък да седиш в леген....???   newsm78

# 376
Здравейте,момичета!
От доста време не съм писала, но все не ми остава време.
Искам да се допитам до вас във връзка с мой проблем. Имам нужда от психолог - психотерапевт. Искам да ви помоля за мнения за Елка Божкова. Работи в Александровска болница,но има и частен кабинет.
Благодаря ви предварително!

# 377
Здравей, froska83! Елка Божкова е психоаналитик, а не психотерапевт. Разликата е, че при първото си говориш и те слушат, а при другото те учат как да се справиш с проблема. С др. думи, продължителна и безрезултатна за случаи като нашите практика. Поне това е личното ми мнение.

# 378
Привет момичета!Записвам се и аз тук Sad От три години не съм имала паник атаки,тревожност и страх,но ето че от един месец пак не съм на себе си Cry  Напоследък подържам висок пулс не само при паник атаките,на някоя от вас случвало ли се е? Дали е възможно да е от притеснението и страха? За да стане по ясно копирам мой пост от друга тема :

Здравейте,проблемът ми е следният: в покой пулсът ми варира от 60 до 90-100 удара в минута,но щом се изправя при най-малкото движение достига 120-130,ако веднага седна за няколко минути се нормализира,но определено ми е дискомфортно.

# 379
Защо не отидеш да си изследваш щитовидната жлеза Simple Smile

# 380
Katadoo, би ли ми препоръчала някой? Simple Smile

# 381
froska83, не знам дали е удачно да пиша имена във форума. Ще ти пиша на лични.

# 382
  • София
   valin ,може ли да си изчистиш вх. съобщения, че искам да те попитам лично.
Благодаря ти.

# 383
Момичета,вече 1 седмица играя петимата тибетци и се чувствам много спокойна и спя без Ривотрил,а иначеот жегите ме беше раздрусало напрежението.

# 384
Zdraveite i ot men.
dosta vreme ne sum pisala, za6toto se 4uvstvax dobre...do dnes. Neznam kakvo mi stana no pak me oblqxa vulnite kato pri kriza,stana mi mn. lo6o zavi mi se i svqt. Vzex 4e si izmerix kruvnoto i be6e 150na 90. Tova mai me o6a6ka mnogo i bqx gotova za kriza.Vse pak se pouspokoix polegnax, podi6ax i sum zaspala. posle kato se subudix kato 4e vsi4ko be6e nared, no me obze edna tuga i drupnax edin rev.vse pak otidox na rabota, az rabotq samo ve4er. Ta taka dosega.mislex si 4e vsi4ko vurvi kum opravqne, a eto pak. Tujno mi e mnogo za vsi4ko i za vsi4ki. jiveq v 4ujbina i imam samo mujut mi. Gledam da ne go tovarq ama ne6to ne mi se polu4ava naposleduk. Daite nqkuv suvet kvo da pravq ve4e. pla6i me tova kruvno. Li4nata kaza 4e bilo normalno da se povi6ava rqzko pri PR i posle da se normalizira.Ama dali ne e opasno, ne vzemam ni6to za kruvnoto.
stana mn. dulgo. Blagodarq Vi za turpenieto.

# 385
  • София
Габриела, на мен заради такова високо кръвно при ПА ми предписаха бета блокери, които ще пия до края на живота си ...според мен без нужда  Tired
Всъщностт мен никой не ме е диагностицирал с ПР. Атаките ми (които съм сигурна, че са атаки) бяха диагностицирани като хипертонични кризи и ми предписаха съответното лечение. Според мен лекарите ме претупаха, лекувайки симптомите.
Решила съм Септември да сменя лекаря и да видим дали ще мога да спра лекарствата за кръвно. Откакто ги пия поддържам по-ниско от нормалното ми кръвно. Не че се чувствам зле от това, но няма смисъл да пия хапове без нищо...

# 386
  • Пловдив
Ваня-М , и според мен са те претупали! Как може да има такива лекари се чудя, вдигнала кръвно хайде на хапчета, ами причината? Много важно , какво им пука , нали се касае за живота и здравето на друг...
Аз при атака също вдигам кръвно и след това пада, но един лекар каза че при граници 90-140 ввлиза в рамките на нормалното, ако веч е поддържаш 150 редовно тогава трябва да се премине към по обстоен анализ и да се прецени.
Ох, не знам какво да ти кажа по-добре намери по свестен лекар, но не съм сигурна дали могат да се спират хапчета за кръвно.

# 387
Здравейте! Виждам, че хората които пишеха преди 2 години, все още пишат тук...Аз също не съм писала отдавна....минах през терапията с хапчетата, започвах я два пъти, спрях антидепресантите и взимах само Неолексан, което ми бе описано като хранителна добавка, но всъщност в него пише, че е просто серотонин, т.нар. хормон на щастието. /http://www.bb-team.org/articles/3956_serotonin#axzz1VGotjmjV/ Всичко вървеше много добре, докато не ми се насъбраха някои проблеми и атаките пак се появиха. Този път не беше както в началото, бяха по-леки, а и аз вече знаех какво ми има и не се плашех до полуда, че съм неизлечимо болна...Но всъщност всичко това ме накара да осъзная, че хапчетата не лекуват проблема ми, те само го подтискат.Реших да сложа КРАЙ на лекарствата. Отидох на психотерапевт твърдо решена да реша проблема, който очевидно е в главата ми. Това беше едно много правилно решение лично за мен. Осъзнах кое предизвиква атаките ми и кое трябва да променя в начина си на живот. Промяната при мен дойде веднага...Естествено, аз все пак не бях в онова начално положение когато нямах сили да стана от леглото и не можех да заспивам от болки в краката и то само защото мислите ми помбандираха тялотото със СТРАХ...Сега съм господар на себе си, на ума си, на преживяванията си и съм щастлива. Да, има много да работя над себе си и над емоционалната част от мен, но важното е, че знам пътя...

Преди да разбера, че страдам от ПР, аз също правех кризи с високо кръвно. Естествено, след като започнах да пия антидепресанти никога повече не вдигах кръвно и прекратих всякакви хапчета, защото от тях кръвното ми падаше./също бяха бетаблокери/. Не взимам никакви хапчета за кръвно от 5 години, така че тези заключения "..до края на живота" не са верни.  Може би трябва да им обясниш, че вдигаш кръвно инцидентно и е свързано с нервното и емоционалното си състояние... Всъщност всяко лекарство се спира след консултация с лекар, по някаква схема. Винаги съм постъпвала така, с изключение на единия път, когато спрях антидепресантите сама, но след това разбрах, че не се прави така Embarassed

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 11:01 от mama-shushi

# 388
  • София
Mama-shushi, моля те пиши за психотерапията, дай координати, цени, може и на лични. Преди 3 г. съм лекувала депресия, сега съм добре, но от време на време, като ме стегне шапката и ходя при психиатърката да поговорим. Бях и миналата седмица, категорична е, че съм здрава, не съм за антидепресанти, предписа ми Неолексан. Моят проблем е, че много се притеснявам в работата, по служебни въпроси. Обяснява ми, че нямам психически проблеми, просто такъв ми бил характера, по-емоционална съм, искам всичко да е под контрол. Така че, мисля си, че вероятно имам нужда от психотерапия, за да работя върху себе си и да контролирам емоциите.

# 389
Pak sum az momi4eta. Dano ne sum dosadna. Vanq M, na men li4nata ne pojela da me prati dori na kardiolog. kaza 4e tova s kruvnoto bilo reakciq ot povi6eno nivo na adrenalin i mi izpisa AD i ksanaks. Piq po edna tabletka vsqka sutrin i bqx dobre. ree6ix oba4e sama da si gi namalq na polovinka i ne se polu4i. vsu6nost piq xap4etata 2 meseca. neznam mnogo li e malko li e. Ne mi predpisaxa beta bloker, za6toto li4nata mi kaza 4e 6tom kruvnoto mi e po princip 120,130 na 80, 70 ima veroqtnost ot xap4etata da zapo4na da go smukvam. su6toto mi kaza i psixoterapevtkata. Ama kakvo da napravq kato mnogo me e strax kato sko4i taka da ne polu4a udar ili ne6to takova. Tuk xorata masovo imat tova sustoqnie, nari4at go ansiedat. lekuvat go li4nite, zaedno s psixolog. Momi4eta iskam da vi popitam kolko vreme se piqt AD, to pri vseki e individualno de ama vse pak. Mnogo blagodarq 4e vednaga se vklu4ixte. Kato Vi 4eta mi stava po leko nqkak si, za6toto mi e tolkova samotno i tujno v tazi Ispaniq. celuvki.
p.s. merq si kruvnoto pone po 5 puti na den Grinning Gre6ka nali.

Общи условия

Активация на акаунт