Паническо разстройство - част 7

• 185 912
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
veseto87, не мисля, че трябва всички да си правим ЯМР. Например на мен са ми правени ЕЕГ,ЗЕП и доплер, които не дадоха никакви отклонения..тогава какво основание имам аз или лекарят ми да искаме ЯМР? Simple Smile
надявам се логиката ми да е правилна.. кажете и вие какво мислите по въпроса

# 661
  • София
Добре де, дори да не е чак ЯМР. Все пак всеки ли трябва да настоява за твоите изследвания, за да е сигурен, че има само ПР без по - сериозни проблеми?

# 662
  • Hisarya, Bulgaria
Момичета,аз ви чета,но не се осмелявах да пиша.Аз от 2 години се боря с ПА,направила съм какви ли не изследвания и на мен най много притесненията ми идват за здравето ми.Всички изследвания са ми наред,но аз все се притеснявам да не ми се случи нещо,имам голям страх то лоши болести и смърт.Та реших да пишо по повод тази статия- на фона на тази хипохондрия,с която се борим тази статия е доста плашеща.А на нас ни трябват по позитивни неща.

# 663
  • София
Точно това казвам и аз. Сега всеки с ПР ще се втурне да си прави какви ли не изследвания на мозъка.

# 664
Не мисля, че трябва да тълкуваме нещата по този начин.Вярно е, че ние хората с ПР сме си чепати в доста отношения, но за мен целта на статията беше чисто информативна.Наистина симптомите на вегетативна дистония се препокриват с такива на много други заболявания, казвам ви го от личен опит. преди да ми поставят тази диагноза и на мен ми правиха ЕЕГ,ЗЕП,Доплер и още някои изследвания, защото симптомите ми отговаряха на много сериозни заболявания.Добре е хората да знаят, че ПА или дистонията може да е следствие от друго заболяване, макар, че вярвам, че една голяма част от нас са изследвани за доста от нещата посочени. Simple Smile

# 665
  • София
Не знам защо продължаваш да повтаряш как тези симптоми са сигнал за сериозни заболявания, при положение, че всички, които пишат тук и без това са достатъчно притеснени. Темата тук е уж да си помагаме и успокояваме! Разбрахме колко много изследвания на мозък са ти правили, не е нужно във всеки пост да ги споменаваш! Сега всеки ще се втурне да си преглежда мозъка! Пази Боже! Уж постоянно се убеждаваме, че симптомите ни не са сериозни и са плод на въображението ни...Замисляш ли се как ще подействат думите ти на момичетата, които в момент са в криза и са притеснени?

# 666
От София съм, но живея в Белгия.

# 667
Сега ще ви разкаажа за вегетативната дистония защото намен ми казаха 4е имам.Аз не съм от София и реших да ида в София на лекър и ми препоръ4ват един много добър невролог там.Отивам и тои ми прави ЕЕГза което ми взема 100лв много са захтото разбра 4е съм от морето.Аз разказах симптомите 4е имам сърцебиене 4е ми става лошо 4е ме е страх да излиза 4е вдигам кръвно и т.н Тои ми изпшисва хап4ета и до там свършват нещата но и аз питам каква ми е диагнозата тои ми казва вегетативна дистония.Прибирам се в къщи щастлива 4е някои ще ми помогне и разбирам 4е ми е изписал хап4ета за щезофрениси.Направо умрвх като разбрах незнаех кайво да правя и му се обаждам по телефона и тои ми казва 4е нямам шезофрения но тези хап4ета не били само за това От като съм била там все ми е в главата тази шезофрения дали не съм болна .Така 4е мили моми4ета не ходете пове4е на такива иследвания защото може да си докарате някои др страх .

# 668
  • София
Това казвам и аз. Почнеш ли да ходиш постоянно по изследвания, само задълбочаваш проблема! Не е редно всеки, който има симптоми на ПР, да си прави десетки изследвания на мозъка, някои от които не съвсем безпоасни! Сега ни е времето да си живеем живота! Някога ще съжаляваме, че сме пропуснали толкова хубави моменти, занимавайки се с глупости!

# 669
Това казвам и аз. Почнеш ли да ходиш постоянно по изследвания, само задълбочаваш проблема! Не е редно всеки, който има симптоми на ПР, да си прави десетки изследвания на мозъка, някои от които не съвсем безпоасни! Сега ни е времето да си живеем живота! Някога ще съжаляваме, че сме пропуснали толкова хубави моменти, занимавайки се с глупости!
Много си права но ПР е много гадно нещо с което само ние самите трабжа да се справяме Ако небеше моето детенце да ме крепи незнам какво щях да правя То миддава сила

# 670
  • София
Знам, че е гадно! И аз съм в същото положение, но се опитвам да се измъквам малко по малко. Аз затова казвам, че трябва да си занимаваме мозъците с хубави мисли, а не само да мислим какви изследвания да си правим! Точно по тази причина постовете на joan_25 ми се сториха неуместни точно в тази тема, където всички са много притеснени.

# 671
Ох от колко време се боря с ПР и все си мисля нямали свършване този ад.Знам 4е трабва сами да се борим ама като ме налегне стаха пак старата песен на нов глас Сега със това полудяване как ще се справя незнам

# 672
Извинявам се за правописните грешки но не съм свикнала да пиша на кирелица

# 673
  • София
Ходила ли си при психолог?

# 674
veseto87, първо искам да се извиня, ако съм притеснила някой.Не ми беше това целта.  Simple Smile Като казвам, че са ми правени такива изследвания, нямам за цел да се самоизтъкна или да внуша на някого, заболявания които няма.
Това, което исках да кажа(а то е базирно изцяло на личен опит и на моите ИНДИВИДУАЛНИ симптоми) е, че те се препокриваха с тези на много други заболявания- за да се изключат ми бяха направени тези изследвания.По-добре така, от колкото да бъде пропуснато нещо.Нито за миг не съм смятала, че  тук трябва да притеснявам хората.Да, с ПР сме, една голяма част с дистония, но трябва да сме реалисти.. поне до колкото можем  Simple Smile а тази реалност съвсем не изключва други заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт