Имаме си НОВИНА, БОРЯНА роди се във АПРИЛската тайфа!!!!

• 82 250
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Привет!
Намирам малко време докато си пия сутрешното кафе (да,за мен сега е сутрин...тежка вечер,шефа имаше Рд снощи  Wine Glass )

Галка,малка,радвам се за думичките,които толкова чакахте.Тепърва ви предстоят нови и нови такива и все по-радостни моменти  Hug  Срещата в Априлци не я мисли толкова,по-важно в момента е развитието на Сашко,ако тази среща ще натовари доста бюджета ви просто я отпиши (тази година) Ще ни покажеш ли нови снимки на децата...моляяяя Grinning

Честит рожден ден на априлчетата!Големи да пораснат!!!  

Аз какво мога да добавя за моя син  Thinking Обича да си играе с колички,да му четем книги му е любимо,има 1-2 книжки,които ги знае дума по дума и да ви кажа той на мене ги разказва  Grinning Знае буквите,азбуката донякъде я знае да я казва.Може да брои до 5-6 някъде.Цветовете си познава и в магазина например сам си казва,че иска синя змия,червена кола и т.н. (от тези желираните) Знае доста песни,научени в яслата. Сам се съблича от горе до долу,той облечен не може да ака на гърнето,задължително всички дрехи се свалят,защото щял да ги изцапа.За обличането,от кръста надолу се облича сам и и естествено подбора на дрехи е изцяло негов!Сега му е мания да взима интервюта от нас с микрофон (купихме му 2) и е голяма радост. Има си вече касичка и редовно ни тараши портфейлите и сам си я захранва  ooooh! Когато сме вънка,не му трябват играчки,дай му само да бяга да ме гони и така.С краката е доста бърз,обича да се катери. Говори правилно (според мен..."р-то" го е подобрил доста) от филмите и рекламите запомня разни реплики и ги повтаря като папагал.Бързо му сече пипето и често ни затапва много на място Mr. Green Питам го една сутрин още докато е в леглото дали ще ходи днес на ясла или ще
остане в къщи с баща си,а той както е полу легнал си подпира главата с ръка и ми отговаря "Чакай да помисля" Mr. Green или нещо като ми се кара ми вика "Знайш ли я тая работа,а...знайш ли я" и ми клати глава.
Има всичко на всичко 2 пъзела единия едричък с около 20 парчета за Снежанка и джуджетата-сам го реди,другия по-дребен с повече парчета там аз помагам за някои части. Рисуването не го влече сякаш,предпочита да ми нарежда какво да рисувам...-нарисувай ми кола и мама да я кара,сега голям камион и аз да го карам,после голям автобус и тати да го кара,аз да се возя и т.н.

Ох,друго не се сещам сега,пък и си изпих кафето...време е да се оправям и да излизам.

Едно видео на малкия от преди 2-3 дни  Grinning
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1671687228124&comments

и да ви покажа как се яде торта ако не знаете  Mr. Green
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1673120303950&set=a.1 … 78274&theater

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 15:26 от *Сиска*

# 136
  • Стара Загора
Привет и от нас!

Честито на всички вече 3-годишни априлчета! Да са живи и здрави и много усмихнати!

Галка, и аз много се радвам за вас и за напредъка на Сашко Hug

За Поли, в общи линии прави доста неща, но когато си иска. Т.е. може да се облича, обува и храни сама, с малко помощ, а понякога и без. Преди ходеше и сама до тоалетната, но сега не иска - казва, че я е страх, че е тъмно newsm78 Брои до 4-5, но понякога продължава по инерция 6-7..., знае доста песнички и стихчета от яслата. Говори доста правилно, включително и р, и не млъква, постоянно се джумоли нещо или си пее ooooh! Към пъзели никога не е проявявала интерес, но с конструктори много си играе. Цветовете не ги познава съвсем добре, бърка ги. Обича да рисува и оцветява, но все още са драсканици. Като цяло имаше един период на връщане назад, мисля покрай малкия, но вече като, че ли отминава - имам предвид върна се пак на гърнето, а си ходеше на тоалетната, храни ме, облечи ме и тем подобни.

# 137
  • Бургас
Здравейте, отдавна не съм писала, но не поради липса на желание, а просто все не остава достатъчно време, а и спокойствие да си събера мислите. Чета обаче всичко, за това първо с голяма радост искам да честитя хубавата новина на Хелън   bouquet Спомням си, че в деня, в който прочетох благата вест се почувствах много щастлива, разказах на майка ми по време на разходката за новото бебе, дори звъннах на Милен по телефона да му кажа  Flutter
Галка, винаги с трепет чета постовете ти и с всеки път се радвам все повече за напредъка на Сашето. Много се вълнувам и дори понякога си поплаквам /ама скришно де, че вече не кърмя и не мога да обвиня хормоните  Laughing/
Изпуснала съм да честитя поименно на всички минали рожденници, а най-вероятно ще пропусна и бъдещите да поздравя на големия им ден, за това от сърце желая на всички малки тригодишни съкровища най-щастливото и усмихнато детство!!!
Сега да разкажа за Мимето - и тя, както каза Анабана, не е "вундер киндер". Късно проговори, а още по-късно смислено. Рязката промяна се почувства месец след като тръгна на ясла. Оттам и научи доста песнички, като ме изненадва колко правилно пее, въпреки, че понякога текстът е нейна интерпретация. Стихчетата нещо не са й любими, опитахме да учим няколко, но ударих на камък. Пъзели редеше като беше на около 2 годинки и нещо, но най-големият беше от 30 части. Сега нещо загуби интерес или по-скоро стана раздразнителна, защото Мишо идва да й взема частите, тя ги крие, дърлят се и не става работата. Съблича се и се облича сама, макар, че малко се затруднява с блузите, но и не разрешава да й помогнем. Подбира си сама дрехите и отказва да облече нещо, което не й е "по вкуса". Храни се сама от около половин година и когато започне да се лигави и реша да я нахраня набързо, започва да протестира и не ми дава. Проявява интерес към рисуване и оцветяване, но все още повече драска. Копира цветовете от цветната картинка, но като е по-голяма частта за оцветяване, бързо губи търпение и хваща следващия цвят или просто ме кара аз да й го дооцветя. Играе много с един конструктор /подарък от Петето   bouquet /ценителката/ от Априлци 2010/, като в началото играта беше да го пръска из цялата стая, но след това започна да прави влакчета, мостове, кули и ... пистолети  Rolling Eyes След това ме стреля  Crazy Както е писала Мусито, имаше един период, в който леко се върна назад, копирайки от Мишо, но го премина. Остана й обаче проблемното заспиване. Според нея някой трябва да я милва по главата докато заспи. А това почти всяка вечер продължава около 30-40 минути. Продължи около 2-3 месеца, докато този понеделник не се амбицирах и поех кампания "заспивай сам". Всеки в кошарата си и точка. Съответно и двамата не бяха никак доволни, ревове, писъци и здраво стиснати зъби от моя страна. Резултатът на петата вечер - две самостоятелно заспиващи деца без рев. Брои до 5, но пропуска 3. Като я питаме на колко годинки ще стане, показва трите пръста, но казва "на две". В момента умира да гледа Том и Джери и Ну, погоди. Може да ги гледа денонощно и следва як рев като й спра диска. Не съм я пробвала да оцветява онлайн или да играе игри на компютъра, защото ме е страх, че ще се пристрасти и ще иска постоянно да го прави. Като сме навън, тича, катери се, кара си колелото и се закача с момчетата. Има си един Наско в яслата, който обичала и постоянно ми говори за него. Онази сутрин го видях, добър избор е направила  Laughing Сега много се вълнува за рожденния си ден, за тортата, за свещичките и за "многото тудаляци", които щяла да получи  Mr. Green
Мога да пиша още, но ще досадя. Беше ми приятно да се разпиша.
Лека вечер на всички!  Hug

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 23:36 от milena1976

# 138
Има си един Наско в яслата, който обичала и постоянно ми говори за него. Онази сутрин го видях, добър избор е направила  Laughing

hahaha hahaha

# 139
Привет  Hug и аз да се разпиша  Peace

Габи започна доста късно да говори на 2г.4м.  вие знаете че аз даже се бях притеснила за това ,но сега повтаря всички думички прави изречения но и някой буквички ни се губят като К,Г,Ф,В и Р ,но според нашата логопедка до 5 години ще ги изчистим и тях  Heart Eyes за сметка на говора Габи реди сама пъзели с 90-120 части дори 3-д пъзелите са и любими,реди мозайки  по цветове отделя си светлите от тъмните цветове ,знае няколко цвята ,брой до 10 самичка и много обича да си танцува на песнички  Simple Smile а забравих също много обича да си нижем герданчета и гривнички с едни топчета  Peace много обича и с пластелин да си играем.Иначе пък навън не е много активна все я мързи да тича и да върви все ме кара да я нося  ooooh! тя и затова си е такова толупче  Mr. Green нищо неяде а все дебелее  Mr. Green Много е добра с техниката моя тел. го разнищтва и на компютъра сама го пуска сама влиза в гугъл и си намира нейните песнички и филмчета тя е едно малко хакерче  Mr. Green За обличането само в долната част се справя но без обувките неможела да ги обува все това вика  Mr. Green А забравих най готиния и лаф напоследък е от думата НЕЗНАЕ , първо казваше ненай  и  аз като и обясних че изпуска буквичката з  тя казва  З НЕНАЙ   Mr. Green Mr. Green  

# 140
  • Разпиляна във въображението
Димана все още не говори като останалите деца на нейната възраст. Време е да посетим логопеда. Иначе обича да рисува, много. Играе си с Моето малко пони, две къщи имаме. Обича да тича, да играе с топка, изобщо да е навън.

# 141
  • In someone's dreams
Ехоууу ....

Това верно, че много рожденни дни празнуваме този месец, но от събота никой да не пишеееее ..... срамота!
То не че при нас нещо ново се е случило де. Ходи си на ясла младежът, и добре че тук няма да почиват яслите лятото. На 1 септември автоматично местят всички лапета навършили 3 години в детската градина. Ей това му е хубавото да живееш в малък град ... тука те молят да си оставиш детето в същото ОДЗ Simple Smile. Дадоха ни едни декларации да попълним, че сме съгласни да остане в същата градина и ... воала.

Хайде моля следващия да се отчете ....

# 142
Еми щом сте казали айде и аз да се разпиша  Laughing
Панайотис също проговори късничко,едва наскоро започна да връзва 2-3 думички,за съжаление наблизо нямаме логопед инъче отдавна да съм го завела.Отдавам го на объркването от двата езика,а и това,че го отглеждам самичка и не чува много диалози из къщи.Все пак има огромен напредък откакто е на градинка.Много обича да драска,реди пъзели,засега най-сложния му е от 80 части,играе с мъниста реди я на конец или разпределя по цветове.Всякакви колички и камиончета често разхожда из цялата къща и разбира се да измислят всякакви бели с дребната  Joy Любимото е да кара колело,едвам го прибирам

# 143
Ехоууу ....

Това верно, че много рожденни дни празнуваме този месец, но от събота никой да не пишеееее ..... срамота!
То не че при нас нещо ново се е случило де. Ходи си на ясла младежът, и добре че тук няма да почиват яслите лятото. На 1 септември автоматично местят всички лапета навършили 3 години в детската градина. Ей това му е хубавото да живееш в малък град ... тука те молят да си оставиш детето в същото ОДЗ Simple Smile. Дадоха ни едни декларации да попълним, че сме съгласни да остане в същата градина и ... воала.

Хайде моля следващия да се отчете ....
Ей блазеви в това отношение за градините  Hug аз все още тръпна в очакване дали ще ни приемат в градина иначе незнам какво ще правя тези частните градини са доста скъпички  ама в крайна сметка и там ще ходи . Peace

# 144
  • In someone's dreams
Аз пък не мога да науча Хриси да кара колело или кола с педали. Все ги бута с краката, като Фред Флинстоун. Обяснявай, обяснявай ..... не ще да схване, накрая се ядоса, бутне колелото и ме загледа лошо с присвити очи ...  Laughing

# 145
  • София
Както пееше Радка куршума " Ей ма, тук съм" Simple Smile

Какво да ви кажа за нас - Косьо пак е болен (чук-чук на дърво, само гърло го боли и няколко афти на езика). След бронхеолита (така ли се пише  newsm78) от преди две седмици сега положението по- се ядва. Но не е на градина и се гледаме вкъщи...пардон, в офиса (аз нали работя от вкъщи).
По принцип ме слуша много, но все в най-неподходящия момент ще се размрънка или ще му се до**а.

Иначе РД-то мина и замина. Аз го пропуснах, де... бях в Истанбул и цяла вечер четох архивните ни теми около раждането  Tired

За подарък получи колело (направо 16''). От мерак за една вечер вкъщи се научи да върти педалите. Преди това беше правил все безуспешни опити на чужди колелета - в най-добрия случай въртеше назад. Но ние му взехме колело с контра  Mr. Green и да видиш като няма опция "назад" как прокара напред Simple Smile Иначе много си харесва кАлелото и все иска да го кара.

Много е горд, че вече е на 3. Най-голямата обида за него е да му укажеш, че е малък, не дай си Боже да го наречеш "бебе", "бебчо" и т.н. Все ходи и обяснява колко много е висок Simple Smile

Иначе е в много кофти фаза влязъл - залепен за мен. Никой друг не признава, навсякъде ме следва и е голяма драма ако тръгна някъде  Tired

Много е гальовен и нежен - направо ме разтапя понягога...все ми обяснява колко много ме обича, как винаги щял да се грижи за мене и как завинаги щял да спи с мене  hahaha hahaha

С какво се занимава ли - с всичко и то съвсем сам. Оказа се, че много обича да реди пъзели (аз не знаех) и да си играе с влакчета, коли и камиони. Манияк е на тема "трамваи". Изтръшках цяла България да търся играчка трамвай - ами няма и няма...Накрая чрез официалния вносител Симба тойс ми доставиха трамвай от Германия Simple Smile
Не рисува, не оцветява, пластелин не е виждал. Брои до 3 - никой не го е учил...ние сме го оставили да се самообучава.

Не говори много правилно, но иначе всико говори. И "р" вече употребява.

Абе, да са ни живи и здрави дечицата !

До скоро, мацки Hug

# 146
Ха , Ванче , и ние му подарихме на нашия за РД колело с 16 цолови гуми. Но , ние изрично искахме със спирачка , а не с контра. Много бързо се научи да го кара ( за 15 минути) и сега няма спирка.

# 147
  • София
Ха , Ванче , и ние му подарихме на нашия за РД колело с 16 цолови гуми. Но , ние изрично искахме със спирачка , а не с контра. Много бързо се научи да го кара ( за 15 минути) и сега няма спирка.

Нашето има и спирачка, и контра...което не пречи на Косьо да спира само директно я в стена, я в бордюр, я в мен  hahaha Не може още да схване концепцията за спиране Simple Smile

# 148
Здравейте, аз няма да говоря за рожденни дни първо, защото на Самуил тепърва му предстои и второ-защото ми е едно такова...минорно и тъжно  Rolling Eyes....утре е последния ден на хлапето в яслата, направо ми се къса сърцето. Така свикнах с персонала и самата ясла.....и госпожите и лелките в групата му са прекрасни хора, проявиха такова търпение, разбиране с него, и дечицата там.....ех, направо ми се къса сърцето...знам че за много от вас сигурно е глупаво и смешно, но ми е много мъчно. Свършва един важен "първи етап" от живота на хлапето.....после ще си тръгне от градината...и от учлище....ще замине да учи някъде, ще се ожени за някоя.....и край.

# 149
  • София
Свършва един важен "първи етап" от живота на хлапето.....после ще си тръгне от градината...и от учлище....ще замине да учи някъде, ще се ожени за някоя.....и край.

Емма, едва ли има друг от тук присъстващите (които напоследък са "тук НЕпристващи" - да се поправят, че да ни ги издавам в кои други теми ги срещам  Mr. Green ), който да те разбира толкова добре в случая като мен ...

Аз съм много чувствителна (бих предпочела да съм чувствена, ама...) натура и такива преходи и преломни моменти направо ме разтърсват емоционално. Всяко едно тържество, първи/последен яслен/градин-ски/учебен ден за мен са повод за рев...Повод за осъзнаване, че временто върви безвъзвратно...По този повод мразя да гледам стари снимки - вместо да предизвикат положителни емоции, те ме разстройват - казват ми в очите "Каквото е било - свършило е"...и сега се разревах...

Може да ви прозвъчи тъпо, но постиженията на Косьо не ме радват, така както би трябвало. Всяко ново нещо, което той прави ми напомня "Ей го, няма го вече твоето бебче...то вече си хваща неговия път..."

А да не говорим какво изпитвам като погледна каките.... Cry Голямата постоянно ми носи брошури на чужди университети... Не мога да си представя, че ще имам дете само "в компютъра"....

Млъквам!!!! Защото мога още много говоря и плача по темата... Просто напоследък много често си мисля, че по-голямата част от живота ми е минала, а тази, която остава няма да е по-хубава...Сбабила съм се съвсем...Може би защото тази година ставам на 40...Може би защото ме нападнаха и считани за предимно бабешки болести...Уф, наистина млъквам, защото това не е ДиС или Клюкарник-а, а отчетна тема на милите ни дечица Simple Smile

Ха да видим сега, Емма, ударих ли те в земята  по минорност на изказа ...

Общи условия

Активация на акаунт