Имаме си НОВИНА, БОРЯНА роди се във АПРИЛската тайфа!!!!

• 82 248
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
О-хоооо, колко много рожденици днес!
Честити цееели три години на Марти на Хриси-Писи, Мишо на Кали, Косьо на Миленак, Стефчо на Хикси, Калоянчо на Иване и единствената дама на този ден - Александрина на Миррор.Пожелавам здраве и щастливо детство! И много подаръци днес!

# 121
Честит рожден ден ,мили дечица ! Бъдете винаги здрави за радост на мама и тате . Много весели игри и усмивки !!!

# 122
Честити рожденни дни на всички 3годишни сладурчета, които тези дни имат рожден ден!!! Да са живи и здрави, да слушкат мама и тати!!!

# 123
  • София
Здравейте, момичета  Hug. Не съм влизала във форума от хиляда години, но сега имам нужда от съдействие и ето ме  Blush. Спешно си търся детегледачка и искам да помоля ако някой е ползвал такава и е доволен (Хелън, примерно  Wink) или има познати, които се интересуват от такава работа, да ми пише на ЛС. Аз пуснах и тема във форума, но предпочитам препоръчан човек, някакси ми е притеснено на съвсем непознат да поверя детето си.

П.С. Опитах се да намеря на първа страничка кой има рожден ден днес, но не успях  Blush.

# 124
Здравейте, момичета.

Днес Поли е рожденичка. Почерпете се.

Честито и на сърожденника ни Дани. Да е жив и здрав и много да радва мама и татко. Пък те да му подарят една сестричка или братче, че да има с кого да си играе.  Laughing  Hug

# 125
  • Добрич
Привет мамчета!!!!

Да са живи и здрави всички рожденници,да са много усмихнати,много щастливи и и да запазят детското в себе си завинаги!

Хелън,много се радвам за теб,чудесна новина!

Мирка,голям ужас сте изкарали....Добре,че само с това сте се разминали.А иначе и ние си довлякохме чудна стрептококова инфекция от Пирогов...

Ние нашия Борко го направихме съвсем съзнателно и само с един секс.Но аз знам винаги ,когато съм в овулация.Просто си ме боли яко няколко часа.

# 126
Бонжур бе сладури!   Mr. Green Hug

Как сте?!?

Едни са празнували, други сега празнуват, трети се готвят усърдно за рождените дни... Heart Eyes

Честит Трети Рожден Ден на всички! Да са живи и здрави всички дечица! Да сте живи и здрави и вие, мили приятелки, за да им се радвате!  Hug Прегръщам ви силно и изпращам много целувки на порастналите малчугани!!!  Hug Heart Eyes

Хелънче честито и тук мила!!!   bouquet Леко бременеене, още по-леко раждане... здраво бебче-октомврийче!!! За после... няма да коментирам... знаеш мнението ми... при мен беше зор и все още е... но викаш неволята, викаш, чакаш... и в един момент се стягаш и му намираш някак цаката...
Няма да те лъжа обаче ако кажа, че с две, не е като с едно, чисто организационно и логистично както му викам аз... Иван обаче трябва да го стегнеш и организираш да помага, да се подготвя от сега психически, че както нямате баби и дядовци под ръка в Софийско ще луднеш ако се опитваш да менажираш ситуацията сама  Peace
А за изненадата, която си направила за твоята майка.... нямам думи... прекрасно, уникално, трогателно... Дай боже всеки му такава дъщеря и такава вдъхновяваща майка!  Wink

Аз тамън взех да настройвам моя хубусник (големия) за идване в Априлци... много се бях наточила, то май пак ще ми пропаднат плановете.... но пък ще е за хубаво надявам се... от Центъра дето ходи Сашето организират нещо като летен лагер в Гърция, със специализирани occupational therapy занимания, та много ми се ще да отидем там, но пък няма да има пари сигурно и за Априлци... ама още не ми е угаснала съвсем надеждата, надявам се да измислим нещо... ако в крайна сметка решим, имам контактите на Марагидик, ще се оправям самосиндикално.... а така ми се щеше поне тази година да се видим.... тюх да му се не види... Crossing Arms

Бях ви обещала да се похваля...
И сега с голям кеф, но и все още с леко суеверие и страх, ще споделя, че Сашето вече казва "мама" и "тате" целенасочено.
Толкова го чакахме това, че чак не ми се вярва, че се случи.... преливам от кеф като ми каже "мама"  Crazy
Толкова много се надявам това да е само началото и да вземе да се отключи тоя говор най-накрая, това ни е най-големия дефицит, иначе другите поведенчески проблеми на този етап са сравнително овладяни...

Много ми се ще да си сравня часовника с вас, затова много ми се искаше да се видим на Априлци... имам усещането, че загубих представа какво е нормалното поведение за децата на неговата възраст....
Споделете на какво обичат да играят вашите дечица, какви играчки предпочитат в момента, с какви други занимания се справят - оцветяване, пъзели, колко сложни, книжки разглеждат ли самостоятелно, какво казват и показват по тях, можете ли да им четете и да разберат съдържанието на приказката или стихчето?
Доколко са самостоятелни в хранене, обличане, ходене до тоалетна?
От към говор на какво ниво трябва да са сега - какво казват, колко думички използват, прости изречения правят ли, от колко думи горе-долу, въпроси какви задават....
Ей такива всякакви неща каквито се сетите да споделите ще са ми от голяма полза...  Hug
Специалистите ми казват как би трябвало да стоят нещата на теория, но искам да почерпя информация от вас, какво се случва на практика  Wink
Много ви благодаря предварително за мненията!   bouquet

Целувки на малчовците и прегръдки на вас! До скоро!  Hug

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 17:19 от galivo

# 127
Здравейте момичета !

Гале , провокира ме да вляза и да напиша колко много се радвам за напредъка на Сашко. Представям си колко си била щастлива да чуеш тази красива дума мама. Сигурна съм , че ще се гордееш много със Сашко и Ели. Пожелавам ти го от сърце !

Сега да ти отговоря на въпросите - Коско обича да играе най-много с коли , камиони, багери,мотори и т.н. От една година познава всички марки коли ( вече ги познава по вратите ).
Книжки много обича да му четем. Няколко книжки в стихотворна форма ги знае наизуст. Знае да брои до 5 , познава цифрите до 10. Цветовете ги познава отдавна . Храни се сам , съблича и облича се сам само от кръста надолу. С обуването и събуването на обувки също се справя сам.
Ходи до тоалетна сам и не дава никой да стои при него.  А за говоренето - сестра му ми каза онзи ден: - Мамо , Коско сега говори като четвъртокласник, а като стане 4-ти клас как ще говори ?
Наистина говори много , като голям човек. Като кажа на майките в градинката , че в неделя направи 3 години , ме гледат лошо , мислят , че ги лъжа. Мисля , че бях изчерпателна с отговорите. Но също така мисля , че децата са различни и не трябва да се сравняват.

Хелън , много се радвам за теб . Желая ти лека бременност.

Честито на всички 3-годишни сладури и на техните семейства.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 15:13 от milenag

# 128
  • Добрич
Galivo,Браво на Сашето,браво!!!!

Аз мисля,че в момента повечето деца на тази възраст се опияняват от собствения си глас,т.е. дърдорят много.Борето ако не ми говори нещо,то мисли на глас...Все още не казва "р",иначе се опитва да изговаря всички думи,които чуят.Най-обичаме да правим ремонт на нещо....имаме дрелки,отвертки и т.н-вече е рзглобил затварящия механизъм на всички врати и сме като в голяма пещера...Обича да играе с пластелин,боички-водни,за ръце ....всякакви.Но не може да оцветява картинки например,това с очертанията му е абсурдно.Не мога да го науча да брои над 3,нито да познава цифрите,но знае всички буквички.Обича да пее песни,но не ги научава с ясни думички,ами ги смотва някак,но пее...От физическите занимания е най-добър в ритането на топка и карането на тротинетка-спуска се по рампи,прави си завои.Не бяга много силно,малко спънат си е открай време,но все пак се мъчи там да развие скорост.Обича повече да гледа филмчета,отколкото да му чета,а това НЕ е хубаво ooooh!

Не яде сам,само хляб може сам.т.е. той все още не иска да яде и затова няма как да се научи.Иначе може да ходи сам в тоалетната,и да се облича от кръста надолу,да се обува.Мисля,че като тръгне на градина ще доразвие повече умения.

# 129
Здравейте, и честито на всички малки рожденници! Да са здрави, весели и игриви, и да слушат майките, ама и бели да правят по малко за цвят Simple Smile
за уменията - момичетата са го казали, мисля че е това, с леки вариации..Дари е много добра в говоренето, прави сложни изречения, и много бързо научава песни и стихове. Средна работа е в обличането, събличането, ходи сама на гърне, но аз отивам да я бърша, мия, блузки не може сама да облича, може сама само от кръста надолу, колело с три колела се научи съъвсем скоро да кара, с пъзели не се справя особено, даже хич, с оцветяването -иска, но не уцелва да е в контура, яде сама, но се олива редевно, горе долу това е, за игрите няма да обяснявам, нали е момиченце, мисля, че няма да е от полза.

# 130
Галката ме провокира  Hug

Аз само да споделя, че имаме приятелче, родено юни 2008, което от както е на 2,6 г. реди самостоятелно пъзели от 50 парчета Shocked За сметка на това все още не може да говори съвсем добре и за доста неща само родителите му го разбират...

Също така нашата педиатърка ни забрани да учим буквите, защото можело детето да започне да заеква newsm78 И да не съм прекалявала с амбициите да го уча на всичко "за да се хваля в градинката" и че за всичко си имало време. Аз не че съм от най-амбициозните де, само споделям.

Лично аз сега съм най-впечатлена от наскоро придобитите умения на Марти с мишката и компютъра. Вече може сам да клика с мишката например песнички в youtube. Също така му давам да играе образователни игри за неговата възраст - сладки са, забвни, научава много неща, цветовете, формите, числа, лесни думички на английски, онлайн оцветяване и други подобни под формата на игра, но винаги забавни и много ги харесва!

Мисля също така, че Марти проговори рано и много правилно, защото от 6-месечен го водя на музика, слушаме много песнички и така. С Емма задължително пак ще наблягам на музиката!

целувки на мамите и да нацелувате рожденничетата  Hug  bouquet

# 131
Милички, почерпете се за третия рожден ден на нашата принцеска!!! Да ни е жива и здрава и много послушна! Heart Eyes Grinning
Честит рожден ден и на другите дечица, родени на 5ти април! Heart Eyes

# 132
  • Варна
Честито на всички рожденници! Весели празници с много усмивки, торти и подаръци им желая!

Галка Много, много се радвам за Сашко. Сигурна съм, че ще продължава да ви радва все повече и повече.  Hug Heart Eyes

В момента съм много притеснена дали ще оставят Невена до края на май на ясла. А дано скоро да излезе промяната в тази абсурдна наредба за яслите, че да си отдъхна малко.  Praynig

Аз също не съм от майките, които са прекалено амбициозни и учат детето на неща, за които то не проявява интерес. Видях, че всяко дете се развива по различен начин и не бива да се сравняват едно с друго.
 Любимите занимания на Невена са естествено компютъра, лего и всякакви момчешки занимания. Говори много и що годе правилно, но не може да казва още "р". Пъзели реди самостоятелно до 35 елемента, не сме пробвали по-големи.

За буквите - знае коя буква на кого е и дотолкова. Преди време бях попаднала на 'кубчетата на Зайцев". Струват ми се много подходящи, но ги няма в България, доколкото знам.

# 133
  • Разпиляна във въображението
За да не пропусна някой направо честитя рождените дни на всички малчугани. Да растат живи и здрави.

# 134
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВЕЧЕ ПОРАСНАЛИТЕ ДЕЧИЦА!ДА СА ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

А сега по темата на Галката,че от два дни се каня.
Калина не е чак такъв "вундер киндер"-както каза една баба по телевизията Joy Не се облича/съблича сама,не ходи сама до тоалетна,защото я слагам на тоалетната чиния с детска седалка и още не сме купили столче,на което да може да се качва и да сяда сама.Говори доста,но има някои "нейни" думи,които продължава да си ги използва,обаче от филмчетата запомня думи и фрази,които после използва на място.Не казва "р".Пъзели не може да реди.Никога не е могла,за разлика от майка й.Аз обожавам,но когато тя ми помага в моя(който редя в момента от 1000 части),просто свързва частите без да гледа дали съвпада нещо.Същото прави и с детските.
Обича да рови и копае в градината и саксиите,да полива цветята,да рисува и оцветява,но много пъти всичко е в един цвят,естествено излиза от очертанията,но обикновено се старае.Пее,танцува.Приспивам я с приказки вече.Понякога тя си разглежда книжки,разказвала ми е "трите прасенца"по картинкки,но говори това , което вижда(прасенцето си пострило къща,тогава вълка я духнал)това се повтаря няколко пъти и ето го разказа Laughing
Обича да тича,развива доста добра скорост,знае как се пресича на светофар,че се чака да светне зеленото човече,освен тези два цвята,знае и жълтото,на което казва "лимон" и толкова.Буквите знае само коя на кой е от семейството на български.На бг.брои до 5,на испански до 6(явно е по-лесен).Песнички от ЮТЮБ си избира и пуска от както навърши 2 год,по същото време започна да пишка в гърнето Grinning.Сега може сама да си отваря "Пейнт" и да рисува,а когато съм махнала мишката от лап топ-а,също се справя,без рисуването разбира се.Може да си пуска и филмчета.
Хриси Писи,сподели ни някой от вашите сайтове за забавление,че ние използваме само "крокотака" и този: http://www.child.regalladesign.com/ ,в който предимно оцветява.
Това е в общи линии,ако се сетя още нещо интересно,ще пиша пак.

Защо никой не пише нищо за рожденните дни? newsm78
Целувки на всички!

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 12:55 от anabana

Общи условия

Активация на акаунт