160та Немска тема

• 33 305
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • в сърцето на един мъж...
Въй, срамота, трябва да кажа на мъж ми да се поправи, нашата детска, нищо, че е частна е само 280 евро Crossing Arms Ма не ми се ще да я сменям, че ми е под гъза Mr. Green
ККН Алианц също поема У7А. И ние го правихме и на нас ни залепиха едни допълнителни листи.

# 721
  • Germany
И в двете училища не ни беше казано за такива изисквания и изпити, бяхме и на двете места на дълги разговори - единственото, което се случва във всяко нормално държ. училище - на празници родителите правят организацията, почерпка и т.н. Категорично в двете училища, където ходихме няма изпит  Peace

# 722
  • Germany
Вие да не би на Елтернинициатив да казвате частна??? Започвам да се обърквам - та това е таксата за детската градина при нас преди да е навършило детето 3г. в нормална държ. градина - какви са тези цени за частни училища и градини  Shocked

# 723
За млеката, Лилибон писа в другата тема, че момичето събира в момента пари, поръчала си е някакво количество, което ще дойде явно навреме и след като иzляzат от болницата директно тя ще пише дали има интерес да и пратим от тук или да и съдействаме евентуално zа контакт с клиника във Фрайбург. Т.е., zа момента, който има желание може да прати парички по сметката от темата Peace

# 724
dezita, нашата ясла не е държавна, не ми се отвори парашута.
Води се часна, не е организирана от родители. Едно семейство я държат. Майка и дъщеря, завършили социална педагогика. Има още една дъщеря студентка и една Auszubildende. Децата са към 9 в момента, май има място за още 1-2. Имат разни обучения там, уж учат рисуване, спорт, немски, музика. Ама на на бебета какво да ти кажа. Освен, че ме изплашиха, че не ми било нормално детето, понеже не иска да рисува, друго не съм видяла да е научил. Но цената на чудото си е доста висока, само чакам да ми се отвори място другаде. Но и около нас яслите са по 500 целодневните.
За часно училище ни е рано. Моят мъж държи детето да иде на френско училище, ама след няколко години я камилата я камиларя. Някой все пак да има отзиви за френско даскало?

# 725
ами например това има спонсорство от държавата, но и таксите са си високи ... http://www.heidelberger-sportcamp.de/index.php?id=136
децита не знам при вас как е, но при нас си има интервю и даже в едно списани за у-щата 4етох , 4е е нормално да има интервю и класация  Hug

# 726
  • Primum non nocere !
Благодаря Сърфи!
Аз пак не разбрах,защо детето трябва да учи в частно училище?
Там ще  му направят трепанация и ще му наливат знания с фуния ли?
Не се заяждам, интересно ми е, защо.

# 727
  • Germany
Aз  Laughing моя приятелка французойка си изпрати и 3-те деца във френското училище. Те принципно всички французи тук си пращат децата там  Peace Хубавото е, това което тя ми каза, че детето има възможност да държи и абитур по немската система и да избира после да учи в УНИ в Германия, иначе си ходи директно в УНИ във Франция. Системата им е по френската училищна система, така че ако решат да се върнат детето си продължава безпроблемно  Peace И са много доволни като цяло. Самото училище има голям авторитет, ние живеем до него близо и винаги като говорят а квартала изтъкват и близостта до Френския Лицей  Peace

# 728
Деси, иzискванията zа градините(поне в Байерн, са

Държавна градина - 100% субсидия от общината. Групите се ръководят от 1 въzпитателка, 1 до 2 пфлегерки и евентуално практикант. Персонален ключ между 8 до 13
Частна детска градина - 10 до 20 % субсидия от държавата И общината. 1 обучен ръководител, 1 пфлегер, евентуално практиканти. Персонален ключ до 8 при деца под 3 г. и до 10 при 3+
Католическа/евангелистка градина   - 10 до 20 % субсидия от съответната черква, персонал като в Държавната. Персонален ключ също
Елтернинциатива - 1 въzпитател, 1 пфлегер, 1 до 2  родителска единица на ротационен принцип. При определен брой деца и условия могат да получат 10-20 % субсидия от Ю-амт. Персонален ключ между 5 и не повече от 8.
Дневна майка - ясно. Един човек, преминал преz определен курс на обучение към Ю-амт и до 5 деца под 3 г.

Иzчеzвам да прибирам малката, че ще почнат молитвата беz мен. Mr. Green

Шехи, моля, ще те държа в течение Peace

# 729
  • Germany
Благодаря Сърфи!
Аз пак не разбрах,защо детето трябва да учи в частно училище?
Там ще  му направят трепанация и ще му наливат знания с фуния ли?
Не се заяждам, интересно ми е, защо.

Някой каза ли че трябва?? Просто така решават някои родители и го правят. Други решават друго и така  Peace Всеки сам си взема решенията за собствените деца  Peace Никой не те задължава или пък да ти казва, че ТРЯБВА  Peace

# 730
  • Primum non nocere !
Просто питам?
Какви са ти подбудите да пратиш детето / Пратиш,защото то не може да избира/, в частно училище!

Сърфи, веднъж се наложи да купя едни неща, за хора от БГ. Звъннах директно на фирмата и се легализирах по факса с печата/ избегна се изискването за рецепта / и спестих 25 % от аптечната комисионна. Просто за инфо.

# 731
шехи - един пример : работят двамата родители целодневно - 4астното у-ще е целодневно , а държАвното полудневно и плащаш занималня. Занималнята е с неструктурирани занимания , докато целодневното у-ще с много добра програма. Таксите са с не пове4е от 100 евро разлика  Hug

# 732
Какво е персонален ключ?

dezita, мерси за инфото. Ние тук ще си живеем, във Франция няма да се местим. Но на мъжът ми му се иска детето да се разбира с роднините си, а както го гледам той няма да го научи на майчиния си език, поне френски да научи като хората.

# 733
  • Germany
Подбуди много  Peace сега не ми се пишат фермани. Мисля, че бах ясна - държавното училище по мои наблюдения е фабрика за консерви. Макар Саши да е в училище, което учи по системата Монтесори, пак се прокрадват такива консервени разбирания, но като цяло за сега сме доволни.  Peace

# 734
Е аз какво съм виновна че тукашното частно училище е по-евтино от това в Дюселдорф  Laughing  Не забравяйте, че това е частно училище на село  Wink. Във Франкфурт цените са други, но аз никога няма да си пращам детето чак там  Stop  

Причините да не записваме детето ни в частно не са изобщо от финансов характер. Държавното ни училище е с много добра репутация, класовете са малки, социалната структура е много добра - при такива обстоятелства няма за какво да откъсна детето от средата му, за да ходи в друго училище в друга община с непознати деца, и да се превърна във вечен шофьор, защото ако иска да се срещне с деца от училището след обяд, ще трябва да я карам, понеже не са от селото ни като съучениците от държавното училище. Частното училище е до 15 часа, което за мен си е дълго - то не остава много време ни за хобита, ни за игри. Предвид че аз не работя, държавното училище, в което понякога свършват още в 11часа, ме устройва идеално - а детето може целия след обяд да скита из селото със съучениците си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт