Бродирана красота - Гоблени 82

• 104 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аууу, Джемма, разкошни са!   bouquet Нямам търпение да ги видя завършени!  Hug

ba4iiska, честити придобивки!   bouquet

Бяло цвете, да вземеш нещо на "Милена стил" е малко рисковано по принцип, повечето им схеми са обезобразени оригинали  Sad

Аз тъкмо да покажа етапче и открих, че съпругът ми е взел фотоапарата, ще остане за утре, тъкмо ще понапредна още малко  Wink

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Confused само аз ли не виждам 'убавините на бялото цвете?

# 287
  • София
Goody, а така?

# 288
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Heart Eyes благодаря  Hug

а тези не са ли вилерови? какви мъниста имат?

Здравейте,отново от мен. Не мога да помогна със схемички,но се включвам да ви споделя едно мое разочарование. Както си чета от старите теми,(стигнах до 70-та  Crazy ) и попаднах на диалог относно гоблен,който имам.Подарък ми е от мъжлето и си го харесвах,....

слънце, т.е. Бяло цвете, не се ядосвай, той ти е от мъжлето все пак, искал е да те зарадва.

# 289
-=Деси=- , Goody , толкова сте мили, момичета! Благодаря ви! Hug
Малко е глупаво, ама наистина ми стана мъчно направо!  Сложили сме ги в хола и сега гледам да ги избягвам от поглед, докато свикна с мисълта.... Crossing Arms
Егати, те били и серия с някакво друго букетче!  Rolling Eyes

а тези не са ли вилерови? какви мъниста имат?
...
слънце, т.е. Бяло цвете, не се ядосвай, той ти е от мъжлето все пак, искал е да те зарадва.

До колкото разбрах били испански "Хортензии".  newsm78
За мънистата незнам.

# 290
  • София и там където не се пуши
 Бяло Цвете, на единия гоблен кокичетата са по-хубави, на другия люляците - всъщност кой е твоя  newsm78 . И двата си имат свой чар.

# 291
  • София
Джема тия лалета ще ги сънувам,много са красиви.
 Бяло Цвете newsm78 Не знам кой е твоя и кой не,ама си харесах първия с по тъмните цветове,другия ми седи някак си....никак,не изпъкват така цветята.А другия до него ярки цветове и нищо повече,губи се идеята от картината,че и сини листа,е как не,това да не са водорасли.

# 292
Бяло Цвете, на единия гоблен кокичетата са по-хубави, на другия люляците - всъщност кой е твоя  newsm78 . И двата си имат свой чар.

Dorothy
, моят е първият. Аз си мислех ,че са теменужки, ти казваш- люляци, оригинално - хортензии, МС ги е кръстила "Пролетен букет",... а бе съвсем мечтите ми станаха на пух и прах!  hahaha
Извинете, че ви отвлякох вниманието с мойте работи!  Blush

Джема тия лалета ще ги сънувам,много са красиви.
 Бяло Цвете newsm78 Не знам кой е твоя и кой не,ама си харесах първия с по тъмните цветове,другия ми седи някак си....никак,не изпъкват така цветята.А другия до него ярки цветове и нищо повече,губи се идеята от картината,че и сини листа,е как не,това да не са водорасли.

П.П.didolinaa ме е изпреварила,...това вече ме връща в класацията ,дето се вика!  Mr. Green

# 293
  • София и там където не се пуши
Ти от мен да ти определя цвете, не търси, зле съм с ботаниката, надявам се че поне кокичетата съм познала. Ти се сети за кое цвете иде реч, но на първия и листата са по-хубави. Ама какво не ти харесва  newsm78 . Поне мъжО ти харесва ли ти    Joy Joy Joy

# 294
  • София
Бяло Цвете изобщо не се ядосвай,за сравнение погледни в нета примерно Коне на водопой.В толкова разветки съм го виждала,че няма повече накъде,а много от тях и не ми харесват.Идеята е да даде картина и да му се любуваш,все пак си вложила труд,а и ти е подарен.Пък ако не ти харесва,веднага си давам адреса да ми го пратиш  Mr. Green  Hug Гледай си го,на мен много ми хареса сериозно.

# 295
  • София
Бяло цвете, наистина, не се ядосвай, важното е, че ти е подарен с любов!  Hug

Момичета, да питам нещо за тези гоблени с мъниста. Мънистата с ръце ли се нанизват или има някакво приспособление за захващане?

# 296
Dorothy ,той много си го харесва моя, ...ама не е виждал още другия,  hahaha, ще му го покажа веднага щом се прибере!
Таку-що забелязах ,че и дръжки няма моя, а аз си мислех, че дръжките са онези кафявите неща отдолу...  Laughing

Редактирам се,за да не пиша само аз цял ден и да ме изгоните  Crazy ....мъжът ми каза следното:
"Няма какво да те лъжа - вторият ми харесва много повече! Но...те са толкова различни, че е по-правилно да се разглеждат като два независими отделни гоблена и в такъв случай и твоят ми харесва!  Outta Joint "

Спокойно, вече ми е смешно, ядът ми премина!  Whistling

Бяло Цвете изобщо не се ядосвай,за сравнение погледни в нета примерно Коне на водопой.В толкова разветки съм го виждала,че няма повече накъде,а много от тях и не ми харесват.Идеята е да даде картина и да му се любуваш,все пак си вложила труд,а и ти е подарен.Пък ако не ти харесва,веднага си давам адреса да ми го пратиш  Mr. Green  Hug Гледай си го,на мен много ми хареса сериозно.

Ох, това е друга болна тема...Конете на водопой ми бяха 2-рия започнат гоблен през живота,бях дете още.Майка ми ми окомплектова конците - НА ОКО ОТ ДРУГИ МОСТРИ КОНЦИ на нейна колежка, една трета от тях не достигнаха и отново търсихме заедно след години.  ooooh! Сега е вече завършен и скрит в дълбоооок шкаф, макар че моето прекрасно мъжленце  Heart Eyes ,пак заслужава похвала - се е зарекъл да ми направи сам рамка и дано покрай нея го заобичам и самия гоблен!  Joy

Благодаря ви за разбирането! Повдигнахте ми настроението много!   bouquet
И didolinaa, благодаря ти за предложението, ама ще си го задържа от любов!  Heart Eyes  Flutter
А за мънистата-никога не съм шила с тях!

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 19:21 от Бяло Цвете

# 297
Да покажа и аз с какво се занимавам от скоро. За първи път шия Дименшън и чета, че това е труден гоблен, но пък много ми хареса. Притесняват ме многото контури и френските възли, но за тях ще мисля накрая.

# 298
Това е Парижкия пазар май.
По-добре не оставяй контура за накрая, а го ший поетапно- там ,където вече си ушила кръстчетата.
Така ще ти се стори по-малко, а и ще ти е по-лесно да се оринтираш.

# 299
O , ще го намеря , ей сега малката пак го видя и веднага се провикна - ето го мояяяяяя  Joy
Ще си го поръчам , има го в каталога на Риолис за БГ за 2010 , така че не мисля , че ще е проблем , но си е към 70 лв
Госпожичката си го е поръчала за първи клас, имам време  Wink

Blushа провери ли в гоблените. орг? там една украинка доставя руски гоблени по поръчка и цените са по-приемливи  Hug ето тук

Това не е ли vishenka
Само това е Вишенка))) Казвам се Оля

Да, момичета, много аз вие тука пропуснах с тези пратки, само сега ви четя след 1-2 седмици  Embarassed

Последна редакция: сб, 26 мар 2011, 20:15 от vishenka

Общи условия

Активация на акаунт