Колко преди срока на изтичане на паспорт и л.к. може да пътуваш в чужбина

• 8 218
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Това със шести месеца и излизането в чужбина доколко е вярно и за кои случаи?
В началото на април ще ходим до Лондон за 10 дни - личната ли карта изтича септември, а паспорта юли, дали ще имам проблеми?

# 1
  • София
Обади се в консулската служба, там би трябвало да дадат най-точна информация какъв е срокът и дали има такъв.

http://ukinbulgaria.fco.gov.uk/bg/about-us/our-embassy/write-us

# 2
Няма да имаш проблем, но все пак звънни един телефон в консулството и попитай.

# 3
  • В една Дупка.
Няма да имаш проблем - аз пътувах на 7.03. върнах се на 11.03. със задграничен паспорт изтичаш на 23.03.  Със самолет. Просто най - учтиво ми го напомняха и натам, и на връщане. А личната ми карта беше в процес на подмяна, просто ако се наложеше тр да покажа талончето от паспортната служба.
Приятно пътуване!

# 4
  • София
Благодаря за отговорите. Успокоихте ме.

# 5
За ЕС не важи този шест месечен срок.

# 6
  • София
На мен от паспортната ни служба ми отговориха така: няма проблем за пътуване до последния ден на валидност на паспорта (за него питах), но трябва да се съобразите с изискването на съответната държава...
например за Турция знам, че искат да ти е валиден паспорта минимум 3 месеца след датата, на която се очаква да напуснете Турция...

# 7
Извинявам се, че ще поставя и своя въпрос тук, но другия месец ще пътуваме с кола до Хърватска, а се оказа, че юли месец изтича паспортът на съпруга ми. Знаете ли дали може да има проблем с това?

Общи условия

Активация на акаунт