Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 441
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Дъщеря ми е 125-то, в един клас със сина на Майя, дойде от друго училище, не познаваше нито едно дете от новия клас, но веднага се почувства като у дома си и  нямаше абсолютно никакви проблеми с адаптацията. Много е хубаво, когато на едно място са се събрали все добри и симпатични деца, даже проблемите с дисциплината са едни такива симпатични, по-скоро детски. Много се радвам на новия клас на детето, не очаквах такова хубаво нещо на фона на предишното й училище.

# 16
  • София
Доколкото са ни подали информация 5 клас тая година ще я поеме изцяло Димитров. Данков ще е със сегашния 5 клас, в който е сина ми. В момента и двамата учители преподават в нашия клас - Данков ЗП и ЗИП, а Димитров СИП.

Майя, благодаря за включването в темата, но може ли малко повече информация за това как протича обучението в мат. паралелка, доволна ли сте и т.н

# 17
  • София
Много хубава тема  Peace
За 119то нещо? Как се приема там, има някаква презентация, която не ми се отваря обаче?

# 18
За 119то нещо? Как се приема там, има някаква презентация, която не ми се отваря обаче?

Информация за реда на приемане на ученици в 5-ти клас в 119 СОУ

# 19
  • София
  bouquet  bouquet
Благодаря!

# 20
Учат по стандартния учебник, но го изгризаха целия някъде до началото на декември, с изключение на една две теми (процентите например ги взеха преди 2 месеца някъде). Средно са взимали по 2 урока за 1 учебен час. Като имат два -три часа дневно и ей ги взели 4-5 урока. Примерно домашно: задачите в каретата след уроците, които са между 6 и 9 на брой, и така по 5 урока, общо 30-ина задачи. И това понякога е от днес за утре. Но все пак не е всеки ден така. В часовете по СИП решават задачи само за състезанията. Същото правят и на школата, която е в събота  2 астрономически часа. За нея също имат домашни. Сложиха им и един допълнителен час след часовете в понеделник. Като свършат на 15 юни Данков ще ги събира до 30-ти пак на школа. Тези допълнителни часове са пожелание, но напрактика никое дете не иска да отсъства. Като наближат по-големите състезания (националните) правят контролно и се определя кои деца ще ходят, защото бройката е ограничена. На състезанието в Бургас преди месец едно от момичетата от класа стана 2-ро.
Сега учат материал от 6 клас - степени и рационални числа и се готвят за пролетните състезания. Домашните вече не са толкова много, а и децата свикнаха с по-голямото натоварване.

# 21
  • София
Майя, много благодаря за подробния отговор!

# 22
запис , и благодарности за споделеното инфо   bouquet

# 23
В 107-мо имаха първоначално като втори език - руски, но после поради слаб интерес групата се разпадна.
Относно СИП - а, тази година се води от учител, който повечето деца не харесват и не се записаха на курса.

# 24
И аз се записвам да следя темата Laughing

# 25
  • София
В 107-мо имаха първоначално като втори език - руски, но после поради слаб интерес групата се разпадна.
Относно СИП - а, тази година се води от учител, който повечето деца не харесват и не се записаха на курса.
На 6-ти клас СИП не се ли води от Христо Стоянов, който е един от най-обичаните млади преподаватели в НПМГ? newsm78
След като повечето деца на ходят на СИП, тогава дали има разлика от обикновена (нематематическа) паралелка в друго училище?

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 17:04 от Master

# 26
Точно от него се води. Явно има разлика в това да преподаваш в гимназията и в прогимназията Peace

# 27
Но не ми стана ясно, децата, които не са учили до този момент в 107-мо в отделно класиране ли участват (само ако има места) или биха изместили дете от 107-мо, ако имат по-висок рейтинг?

Някой беше писал, че в 107 училище са само две паралелки на випуск. Въобще не е вярно - от колежка знам, че сегашните четвъртокласници са три паралелки. А как да стане това "изместване" въобще не ми е ясно как да се случи - нито може на дете, което от 1 до 4 клас е учичило там, да се каже - "Е, сега ще приемем едно друго на твоето място", нито училището е разтегливо. Пак повтарям, че впечатленията ми не са преки, децата от първи клас ходят на някаква школа след часовете, но приемът в школата е също след състезания, а не който иска - по няколко деца от паралелка са, май общо колкото за една паралелка.

# 28
  • София
[Някой беше писал, че в 107 училище са само две паралелки на випуск. Въобще не е вярно - от колежка знам, че сегашните четвъртокласници са три паралелки. А как да стане това "изместване" въобще не ми е ясно как да се случи - нито може на дете, което от 1 до 4 клас е учичило там, да се каже - "Е, сега ще приемем едно друго на твоето място", нито училището е разтегливо. Пак повтарям, че впечатленията ми не са преки, децата от първи клас ходят на някаква школа след часовете, но приемът в школата е също след състезания, а не който иска - по няколко деца от паралелка са, май общо колкото за една паралелка.

То така излиза, че прием на деца извън 107 ОУ изобщо не би следвало да има, или поне само дотолкова, колкото места са освободени от деца, отишли в друго у-ще след 4 клас. Моята информация досега е друга, но все пак затова пуснах темата, за да получим повече такава от родители, чиито деца учат там и имат впечатления от първа ръка.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 09:56 от tufche

# 29
  • София
Това, което знам е, че приемат поне 1 нова паралелка от 5 клас на база на състезанието "Еврика". След това приетите деца от това състезание, както и децата учили преди това в 107 ОУ и изкарали рейтинг над 65 % от определените в регламента състезания посещават платена математическа школа - 2 пъти седмично по 2 учебни часа (по 150 лв. на срок). Всяка година децата посещаващи школата са различни, тъй като в нея имат право да участват само децата постигнали посочения рейтинг.
Нямам представа дали от 5-ти клас редовните часове по математика са повече от тези в  паралелка с нематематически профил в друго училище. newsm78
В темата за математическите форуми има майка, чийто син е приет от 5-ти клас в 107 ОУ. Може би не е видяла тази тема за да се включи с информация от първа ръка.

Общи условия

Активация на акаунт