Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 405
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 45
Този месец ще е записването за изпита след 4 кл. в 125-то и в библиотеката ще има примерни задачи. Май ги продаваха срещу левче. Задачите, върху които готвят децата за изпита, са от сборниците "Математическа читанка - 3-4 клас" и пак същия, но само за 4 кл. Има ги на София-прес и по книжарниците. Видях ги май и на магазинчето за употребени учебници в GM-центъра (м/у Деница и Била).

# 46
  • София
Благодаря!  Hug

# 47
  • София
Дали някой вече е подал заявления за участие в изпитите на 119 СОУ и 125 СОУ, за които срокът за подаване вече тече, да сподели информация - предоставят ли примерни задачи, тестове ...
Аз мисля другата седмица да свърша тази работа.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 09:51 от tufche

# 48
  • София
И аз за другата седмица съм се планирала.

# 49
  • дядовата ръкавичка
На сайта на 107 ОУ е публикуван регламентът за прием:
http://www.107ou.com/jevrika/

Състезанието Еврика ще е на 11.06., а записването след първо класиране ще е на 27, 28 и 29 юни - все пак ще е след изпита в СМГ!

Доколкото разбирам, външни ученици се приемат само ако има свободни места и не се сформират допълнителни паралелки?  В такъв случай, не е ли редно предварително да се знае дали изобщо има свободни места?

# 50
  • София
Доколкото разбирам, външни ученици се приемат само ако има свободни места и не се сформират допълнителни паралелки?  В такъв случай, не е ли редно предварително да се знае дали изобщо има свободни места?

По-напред в темата някой писа, че приемат поне една нова паралелка, иначе наистина обявяването на прием се обезсмисля.

# 51
Според мен парапелка ще си има като всяка година. Проблемът обаче със СМГ остава струва ми се. Г-жата ни в СМГ каза че класирането няма да излезе за 2-3 дни тази година(предвид сложния метод). А записването за 107 е до 3 дни след изпита за СМГ...
Както и да е, ще се пробваме пък каквото излезе.

# 52
  • София
Според мен и тази година ще има нова паралелка, тъй като 4-тите класове са само 3. От следващата година обаче сигурно само ще допълват класовете, защото вече те са с по 4 паралелки.

# 53
Аз съм учил там, наистина е много спокойно, което най-много ми харесваше.
Влязох след 4 клас в математическа паралелка, но това, в което се изразяваше тя беше СИП по математика 2 пъти в седмицата.
Иначе и аз не се разминах с частни уроци, но въпреки това подготовката по БЕЛ и Математика си е на ниво : )

# 54
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, muhumorko  Laughing

Не знам дали тук му е мястото, но имам едно въпросче към мамите - Как мотивирате децата си за преместването? Или те сами искат да сменят училището?
Моят аргумент е конкурентната и подбрана среда. Но това, разбира се, детето не го интерсува. То си харесва училището и най-вече приятелите, и дума не дава да се издума за ново училище.

# 55
  • София
За прием в 107 ОУ децата представили се добре (общо над 65% от максималния възможен резултат) на 4 от посочените в Правилника 5 математически състезания не е необходимо да се явяват на състезанието "Еврика".
По отношение на преместването - всеки родител си има различни мотиви за да иска да го премести и съответно подхожда различно. Изборът зависи и от самото дете.
Синът ми го преместих в друго училище след първи клас. Той си харесваше стария клас и не искаше да се мести. Аз обаче прецених, че една промяна на средата не само, че не е минус, а напротив ще му даде възможност да се запознае с нови деца и да създаде нови приятелства. И досега поддържа връзка с някой от бившите си съученици и нито аз нито той съжаляваме за това ми решение.

# 56
  • София
Благодаря, muhumorko  Laughing

Не знам дали тук му е мястото, но имам едно въпросче към мамите - Как мотивирате децата си за преместването? Или те сами искат да сменят училището?
Моят аргумент е конкурентната и подбрана среда. Но това, разбира се, детето не го интерсува. То си харесва училището и най-вече приятелите, и дума не дава да се издума за ново училище.

Това с мотивацията се оказа доста сложен въпрос, общо взето мотивите на родителите за преместването са трудно разбираеми за 10-11 годишни деца. Някакси успях, надявам се, да разясня, че доброто образование е много важно и, че не всички у-ща, които са добри до 4 клас са такива и между 5-7 клас, но проблемът с приятелите остава и през седмица-две ми се налага да обяснявам и обещавам, че независимо, че няма да учат заедно, това не е пречка да се виждат  и т.н.

# 57
  • София
За прием в 107 ОУ децата представили се добре (общо над 65% от максималния възможен резултат) на 4 от посочените в Правилника 5 математически състезания не е необходимо да се явяват на състезанието "Еврика".

Това не се ли отнася само за деца, които са си ученици на 107 ОУ - шанс да се преместят в математическите паралелки, без да държат изпит? Доколкото разбрах от наредбата, децата от
останалите училища ще трябва да се явят на Еврика, дори и да покриват горните условия.

# 58
  • София
Децата учещи в 107 ОУ и желаещи да посещават т.нар. матем. школа през годината си участват на състезанията. Накрая на годината се публикува рейтинг и децата от училището изкарали над 65 % от максимума може да се запишат в платената матем. школа.
Според Правилника децата учещи в други училища и отговарящи на критериите за записване в математическата школа се записват преди децата явилили се на Еврика. Те пък се записват при наличие на свободни места. 

# 59
  • София

Това не се ли отнася само за деца, които са си ученици на 107 ОУ - шанс да се преместят в математическите паралелки, без да държат изпит? Доколкото разбрах от наредбата, децата от
останалите училища ще трябва да се явят на Еврика, дори и да покриват горните условия.

Аз говорих със 107 ОУ, не се отнася само за техни ученици, а и за всички останали. Друг е въпросът, че резултатите от състезанията трябва да се доказват с удостоверения от у-щата, в които са се провели, което затруднява процеса.

Общи условия

Активация на акаунт