Математическите паралелки от 5 клас в 125 СОУ, 107 ОУ и 119 СОУ, София

• 188 437
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 30
Оказва се (поне според това което аз прочетох на сайта на 107), че класирането за 107 е преди изпита в СМГ. Много глупаво ми се струва, защото аз при това положение не виждам смисъл да кандидатстваме там, а много разчитах на него като резервен вариант за СМГ...
Как е било миналата година, има ли шансове някак да изчакат класирането за СМГ или не.
Мерси Peace

# 31
  • София
107 ОУ още не са си публикували регламента за кандидатстването тази година (с точни дати и срокове), но най-вероятно ще се окаже точно така. Същото е положението и за 125 СОУ, само 119 СОУ казват, че резултатите ще бъдат обявени в началото на юли, въпреки че изпитът ще се проведе още на 30.05.
Моля майките на миналогодишни четвъртокласници да споделят, как са процедирали в тази ситуация: излезли резултати в 107 ОУ или 125 СОУ и срок за записване в тези у-ща преди изпита в СМГ. Все пак нали разполагаме с един екземпляр от удостоверението за завършен 4 клас, с който документ се записваш в новото у-ще. Ако не се запишеш пък в новото у-ще и чакаш да мине изпита в СМГ и не се класираш, вече се озоваваш в ситуация на пропуснат срок в някое от другите у-ща.
Друг вариант разбира се е да се запишеш в едно от двете други у-ща (ако си приет, разбира се) и ако и след като приемат детето и в СМГ, да ходиш да се отписваш от първото у-ще, което ще е доста конфузно и неприятно.

# 32

Друг вариант разбира се е да се запишеш в едно от двете други у-ща (ако си приет, разбира се) и ако и след като приемат детето и в СМГ, да ходиш да се отписваш от първото у-ще, което ще е доста конфузно и неприятно.

Ако е само конфузно и неприятно, но позволено, сигурно че ще го преживея някак, не си струва да се изпуска шанса.  Дано да помислят за тези варианти.

# 33
Ние минахме по пътя на кандидатстването миналата година. Тогава изпитите в 107-мо и в СМГ бяха в две последователни съботи - 12 и 19.06. При явяването ни на изпита в СМГ /на 19.06./, в 107-мо вече бяха излезли резултатите. Резултатите за приема в СМГ ги изнасят още следващия ден /т.е. в неделя вечерта/. В това време, срокът за записване в 107-мо още не беше изтекъл. Тоест можете да се запишете в 107-мо, ако разберете, че не сте приети в СМГ.  От друга страна, срокът за записване в СМГ започва да тече, след като изтече срокът за записване в 107-мо. Доколкото знам, в другите училища - 119-то и 125-то, ако имат места, записват и деца с резултати от изпита в СМГ, дори и да са изтекли сроковете им за записване. Така че си струва да кандидатствате и на други места, освен в СМГ.

# 34
  • София
Ако е само конфузно и неприятно, но позволено, сигурно че ще го преживея някак, не си струва да се изпуска шанса.  Дано да помислят за тези варианти.

Няма как да ми откажат да си изтегля документите на детето, размислила съм и толкова..., не им дължа обяснения.

Ние минахме по пътя на кандидатстването миналата година. Тогава изпитите в 107-мо и в СМГ бяха в две последователни съботи - 12 и 19.06. При явяването ни на изпита в СМГ /на 19.06./, в 107-мо вече бяха излезли резултатите. Резултатите за приема в СМГ ги изнасят още следващия ден /т.е. в неделя вечерта/. В това време, срокът за записване в 107-мо още не беше изтекъл. Тоест можете да се запишете в 107-мо, ако разберете, че не сте приети в СМГ.  От друга страна, срокът за записване в СМГ започва да тече, след като изтече срокът за записване в 107-мо. Доколкото знам, в другите училища - 119-то и 125-то, ако имат места, записват и деца с резултати от изпита в СМГ, дори и да са изтекли сроковете им за записване. Така че си струва да кандидатствате и на други места, освен в СМГ.

Проблемът е, че тази година изпитът в СМГ е изтеглен малко по-късно, чак на 25.06. и едва ли ще са в две последователни седмици с този в 107 ОУ.

# 35
ще го изчакат, къде ще ходят.......в смисъл, ще приемат да речем детето ти, записваш го, после е ясно,че ако влезе в СМГ ще го отпишеш бързо....и да искат не могат да наложат по-ранно и непроменимо записване.... да не говорим,че иначе как ще оберат тези надарени деца, които
 са първите неприети..нали така правят всяка година...
 ние може и да отидем на изпита и да се запишем за всеки случай, но честно казано не ми се мисли сега...в смисъл, не ми хаесва нито тази алтернатива, нито която и да е  друга, лошото е че  ако не ни приемат , за което всеки от нас има страхове,незнам какво да правя....125, което за мен е най-добрата алтернатива, ни е ужасно далече, без удобен транспорт, а детето е малко и няма кой да го взима/кара....107 не мисля,че има общо със славата си и не мисля, че е добра алтернатива.....това е моето мнение, ако е грешно бих се радвала, наистина,защото като място ни е удобно..... незнам !!! Дано приемат децата за където сме се запътили !!!

# 36
Цитат
Проблемът е, че тази година изпитът в СМГ е изтеглен малко по-късно, чак на 25.06. и едва ли ще са в две последователни седмици с този в 107 ОУ.
107 много добре знаят,че техния прием е тясно свързан със СМг, ако искат да имат добри математици и слава на такова училище, така че няма къде да ходят и ще направят така,че изпита на СМГ да не им пречи....!

# 37
И двете ми деца учат в 107 ОУ. Синът ми е 6-ти клас в математическа паралелка. Приеха го след 4-ти клас. Формира се нова паралелка. Всяка година се покриват критерии за участие в математическата школа- трябва да имаш над 65% от определени състезания или след изпит Еврика. Ако не ги покриеш - не ходиш на школа, но оставаш в училището. Синът ми ходи и двете години и вече се е класирал и за следващата. Христо Стоянов, когато види, че детето има интерес - обяснява и се научават много неща. Освен това, в школата се учи състезателна математика- за национални състезания като Зимни математически или тези в Шумен. Не може всички деца да ходят на школа, а само които са се класирали за нея. Всяка година децата трябва да са в кондиция. За тези, на които децата не са се класирали" Гроздето е кисело " . Истината е, че децата се държат в кондиция, защото непрекъснато трябва да се доказват  и свикват със състеазнията. Вие си преценете децата.

# 38
Миналата година изпита в 125-то беше на 4 или 5 юни. Резултатите излезнаха няколко дни след това. Предишната година пък си спомням, че имаше второ класиране между 25 и 30 юни. За да не говоря празни приказки, а и всяка година може да има промяна, днес или утре ще снимам съобщението с датите в училището и ще го пусна тук.

# 39
# 40
И двете ми деца учат в 107 ОУ. Синът ми е 6-ти клас в математическа паралелка. Приеха го след 4-ти клас. Формира се нова паралелка. Всяка година се покриват критерии за участие в математическата школа- трябва да имаш над 65% от определени състезания или след изпит Еврика. Ако не ги покриеш - не ходиш на школа, но оставаш в училището. Синът ми ходи и двете години и вече се е класирал и за следващата. Христо Стоянов, когато види, че детето има интерес - обяснява и се научават много неща. Освен това, в школата се учи състезателна математика- за национални състезания като Зимни математически или тези в Шумен. Не може всички деца да ходят на школа, а само които са се класирали за нея. Всяка година децата трябва да са в кондиция. За тези, на които децата не са се класирали" Гроздето е кисело " . Истината е, че децата се държат в кондиция, защото непрекъснато трябва да се доказват  и свикват със състеазнията. Вие си преценете децата.
Много благодаря за изчерпателната информация. Ако не се засечат с кандидатстването в СМГ, ще кандидатстваме Peace

# 41
Ето това открих в сайта на 125-то:

РЕШЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ОТНОСНО
ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМА НА УЧЕНИЦИ В ПЕТИ КЛАС ПАРАЛЕЛКА С РАЗШИРЕНО
ИЗУЧАВАНЕ НА МАТЕМАТИКА
ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012 ГОДИНА
1. 125 СОУ обявява прием на две паралелки с разширено изучаване на математика
след 4 клас.
2. Подаване на заявления за участие в проверката на знанията на учениците - изходно
ниво по математика – от 02.05.2011 г. до 27.05.2011 г.
3. Заявленията са по образец и се подават в библиотеката на училището.
4. Проверка на знанията на учениците - изходно ниво по математика – 06.06.2011 г. от
9.00 часа в сградата на 125 СОУ.
5. Обявяване на резултатите от първо класиране – 10.06.2011 г.
6. Записване след първо класиране – от 13.06.2011 г. до 24.06.2011 г. в библиотеката на
училището. Записването става с оригинал на удостоверението за завършен начален
етап на образование и удостоверение за преместване за ученици, които са от други
училища.
7. Подаване на заявления за второ класиране от 27.06.2011 г. до 30.06.2011 г. в
библиотеката на училището.
8. Обявяване на окончателното класиране – 01.07.2011 г.
9. Записване след второ класиране - 01.07.2011 г. до 08.07.2011 г.
10. Обявяване на окончателните списъци на паралелките - 11.07.2011 г.
11.Отговорник за всички дейности – Председателя на комисията по приема в V клас,
паралелки с разширено изучаване на математика, назначен със заповед на
Директора.

# 42
  • София
На сайта на 107 ОУ е публикуван регламентът за прием:
http://www.107ou.com/jevrika/

Състезанието Еврика ще е на 11.06., а записването след първо класиране ще е на 27, 28 и 29 юни - все пак ще е след изпита в СМГ!

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 08:33 от tufche

# 43
Супер! Много благодаря за информацията, tufche!

# 44
  • София
Здравейте, и аз се интересувам от въпросните училища.Синът ми сега е втори клас, но вече твърдо съм решила да го преместя след 4-ти. Математиката му се отдава ..
125 ми е близо, интересувам се в какво се състои изпита за него? Има ли качени някъде примерните задачи за да мога да ги сравня като трудност спрямо състезанията (Кенгуру, Еврика, Коледно-Вликденското..пр.)

Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт