Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 35

• 55 953
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  Кое поведение не е нормално,че не мога да разбера-че му държи сметка ли? Че това е най-нормалното в цялата ситуация.  Омъжена е,но започна връзка с него или според теб трябваше да си легнат два-три пъти  и кой откъде е /точно обратното на филма/ и нима ако не му държи сметка това изтрива постъпките й и я прави достойна омъжена жена или пък това,че е казала край?  Shocked  Тя вече се е забъркала в тази ситуация и нищо не може да заличи извършеното.

# 436
  • На изток от рая...

В следващите епизоди ще набере смелост да напусне дома,но тогава пак странични лица ще се намесят в решенията й и ще объркат за кой ли път живота й. Crossing Arms

Не съм гледала напред /само последния епизод/, но не мога да си представя какво би ме накарало да се върна в къща, в която всичко и всички ме дразнят, при мъж, когото не обичам. Бих го приела само ако става въпрос за саможертва на майка, когато става въпрос за живота на детето й - очевидно случаят не е такъв. Това са поредните оправдания за страха и двуличието на жена, която не е е способна да поеме отговорността за собствения си живот. На нея все някой друг й е виновен - майка й, Аднан, Бехлюл, дори вече и прислугата.

P.S. Тук някой беше пуснал клипче с монолог на Бехлюл на фона на празната къща, в който говори за Нихал. Можете ли да ми кажете в коя част на филма е, защото в последния епизод не го видях, освен ако не изрязан този момент в клипчетата на youtube.

# 437
Ама тук всички какво са се разкрякали като ощипани моми...  Laughing
Ето,съвсем сбито как виждам тази Любов,с главно Л,моля моля.

Една млада жена,самотница и нещастница се омъжва за по-възрастен от нея мъж,богат несъмнено,но не това я води в избора.Търси рамо,опора,обич,компания,разбиране,но с времето и с помощта на лудо влюбване в мъж на нейната възраст,на нейния акъл,на нейните интереси,осъзнава,че всъщност щастието,което е търсила в брака си с Аднан е бил илюзия.
Опитва се всячески да оправи живота си,да не наранява хората около себе си,да изживее любовта си,но за съжаление 1/  на любимия й не му достига смелост,за да зареже удобствата и уреденото бъдеще и 2/непрестанната намеса на останалите в решенията й я теглят малко по малко към дъното.Бехлюл от своя страна намира лесното като претендира,че е заобичал друга,Бих се бори,колкото може,но не успява.
Бихтер не я виня,жал ми е за това момиче,че не можа да изживее живота си.Непоносимост изпитвам само и единствено към Бехлюл,който буквално я уби.Фирдевс на моменти съм склонна да й прощавам за неспирните намеси,но пак ми е трън в очите.

# 438

Не съм гледала напред /само последния епизод/, но не мога да си представя какво би ме накарало да се върна в къща, в която всичко и всички ме дразнят, при мъж, когото не обичам. Бих го приела само ако става въпрос за саможертва на майка, когато става въпрос за живота на детето й - очевидно случаят не е такъв. Това са поредните оправдания за страха и двуличието на жена, която не е е способна да поеме отговорността за собствения си живот. На нея все някой друг й е виновен - майка й, Аднан, Бехлюл, дори вече и прислугата.

Явно чувствата й са доста по-силни от това,което някои виждат и повярвай има защо да се върне в къщата и съм убедена,че тогава ще си промениш мнението. Не винаги можем да постъпваме така както искаме,защото има хора и обстоятелства около нас,които променят нещата.Не зная как еднозначно и категорично могат да се изказват мнения без да си видял всичко  Shocked

# 439
Лично аз предпочитам да изпитвам любов ! Да ме завладее , да ме разстърси , да я усещам с всяка фибра на тялото си , да ме накара да се чувствам жива... Да я изживея  такава , каквато дойде при мен - нежна и тиха , или силна и изгаряща ! Не съм нито толкова смела , нито толкова мъдра , за да кажа категорично какво бих направила и как бих постъпила . Знам само , че винаги си неподготвен и се изненадваш от самия себе си понякога !
Искам да чувствам любовта вътре в мен ! Не да я цитирам ! Peace

# 440
Лично аз предпочитам да изпитвам любов ! Да ме завладее , да ме разстърси , да я усещам с всяка фибра на тялото си , да ме накара да се чувствам жива... Да я изживея  такава , каквато дойде при мен - нежна и тиха , или силна и изгаряща ! Не съм нито толкова смела , нито толкова мъдра , за да кажа категорично какво бих направила и как бих постъпила . Знам само , че винаги си неподготвен и се изненадваш от самия себе си понякога !
 Gospojata отново много на място  Hug
  Чудех се как да се изразя,но ти си го направила прекрасно  newsm51-кратко,точно и ясно.
  Описаниете на Любовта се отнася за чувствата между Б и Б-някои неща са написани между редовете...

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 12:33 от charovnica

# 441
  • БГ

Че коя жена не мечтае за такава любов?

Но дали нещо пак не бъркаме newsm78 - все пак коментираме филма и поведението на персонажите,  Peace а не собствения си живот , преживявания и желания!

# 442
silvia_maria,тя е стопанката на къщата Mr. Green
Ще и се докладва,подмазва и ще  върви по нейната свирка.

Миловидно лице е повело и Аднан и феновете и.
Тя отне Аднан от Фердевс -злобно и коварно,не от Голяма любов
Тя прелъсти Бех не с любов ,а с предизвикателства и к..ски номера.
Опитва се да си върне Бех не с любов ,а пак с коварство,....................

# 443
silvia_maria,тя е стопанката на къщата Mr. Green
Ще и се докладва,подмазва и ще  върви по нейната свирка.

Аднан никога не е искал Фирдевс-да започнем оттам.Да,не е изпитвала огромна любов към него,вярно е.Той се яви идеалното решение за момента,но грешно в дългосрочен план. С него избяга от спомените,проблемите и майка си или поне така си мислеше.Той  й дава любов и подкрепа и тя реши,че е намерила спокойствието в живота си.
   Бех и Бих се прелъстиха,ако въобще може да се говори за прелъстяване,взаимно.
   Да,опита се да раздели Бех и Нихал,но помниш ли реакцията му като разбра,че тя го е направила?

# 444

Точно така!gospojata, винаги те чета с удоволствие  Hug Човек не бива да се зарича за нищо, не бива да съди неща, които не разбира.Не само , защото не знае какво ще му дойде до главата, ами и защото всеки изживява едно и също нещо по различен начин, с различни нюанси.Всеки намира различно решение или пък не намира такова, там, където другите го виждат.В крайна сметка е важно, когато един ден се обърнем назад, да знаем, че сме имали такава любов, без значение дали се събуждаме всяка сутрин до този човек или той е останал в миналото ни.Дали градят или разрушават - може би звучи грубо, но това е второстепенната роля на тези емоции.И смятам, че първата им такава е да ни обогатяват, да ни променят, да ни покзват наши страни, за които не сме знаели, лоши или добри, носим всички тях  в себе си.

# 445
# 446
# 447

Точно така!gospojata, винаги те чета с удоволствие  Hug Човек не бива да се зарича за нищо, не бива да съди неща, които не разбира.Не само , защото не знае какво ще му дойде до главата, ами и защото всеки изживява едно и също нещо по различен начин, с различни нюанси.Всеки намира различно решение или пък не намира такова, там, където другите го виждат.В крайна сметка е важно, когато един ден се обърнем назад, да знаем, че сме имали такава любов, без значение дали се събуждаме всяка сутрин до този човек или той е останал в миналото ни.Дали градят или разрушават - може би звучи грубо, но това е второстепенната роля на тези емоции.И смятам, че първата им такава е да ни обогатяват, да ни променят, да ни покзват наши страни, за които не сме знаели, лоши или добри, носим всички тях  в себе си.
 Подкрепям изцяло,невероятно изказано,много вярно и истинско    bouquet  Освен това с тези чувства растем като личности и ни помагат да вървим по най-трудния и мъчен от всички път-този на себепознанието.
  Дали градят или разрушават-зависи  от нас  Hug

# 448

Ти кой филм си гледала?Не е отнела Аднан от майка си.Тя дори се ядосваше на Фирдевс, защото много добре виждаше, че г-жа Фирдевс иска този брак: 1. за да си стъпи на краката, 2. да се задържи  хай лайфа и 3. за да използва Аднан основно за парички, по какъвто й начин падне.
Беше злобна с майка си, защото стана ясно от самото начало, че никога не са се разбирали и че вини нея за смъртта на баща си.Това за Бех и к...ските номера ще го подмина.Честно си признавам, не знам дефиницията на този израз. Joy

# 449
  • БГ
Нищо  в поведението на Бихтер не е нормално или извинително за нейните постъпки.
Както джоджо е написала вярно всичките й постъпки да незрели,емоционално нестабилни и отблъскващи.
Може да продължим списъка - с отношението й към децата,за злобата й към Денис,за подлото претъсване на вещите в стаята й.Какво я водеше тогава - любов и ревност към Аднан или нещо друго?Ами поведението й към Елиф-фалш и лицемерие.Докато преследваше и се целуваше с Бех - "успокояваше" Елиф по телефона!Просто ужасен характер! Mr. Green
Да ме пази Бог от такива персони с характера на Бихтер. Stop
Не искам само аз да съм щастлива,а цялото ми семейство да бъде съсипано и опустошено от някакво мое временно емоционално състояние - прекалено егоистично е според мен!

И може ли да градим своето щастие върху чуждото нещастие на толкова много хора?
Това е все едно да градиш кула върху пясък-според мен!

Общи условия

Активация на акаунт