Къде в Бургас 26

• 86 614
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
В Бургас продават ли някъде смес за фалафели?   chef

# 301
Царицата-майка,

идея нямам. По-скоро не. Но мога да ти дам рецептата си за фалафел. Става фантастично  Wink

# 302
Царицата-майка,

идея нямам. По-скоро не. Но мога да ти дам рецептата си за фалафел. Става фантастично  Wink

Ами давай тогава!

# 303
В Бургас продават ли някъде смес за фалафели?   chef

по-добре си я направи сама, предвид хигиената. пускам ти на лични и моята рецепта за фалафели Simple Smile

# 304
  • Бургас
Я метнете и на мен   cook

# 305
малко отклонение, но за тези които я искат Simple Smile
килограма на нахута е 4 лв, има го в малко магазинче, зад Кирил и Методи, преди ъгъла, където се намира магазин Армстронг за художнически материали.

фалафели, варианта става и с елда. Елдата може и само да се накисне за една нощ, да не се вари, така се запазват всичките й витамини и минерали, а те са много Smile Много е богата на желязо.

2 чч чаши нахут
2 ск чесън
1/2 чл сода
1/4 сл черен пипер
2 средни глави лук
1 китка магданоз
2 чл млчн кориандър
1/2 чл сол

бахар, карамфил по желание

Нахутът се накисва във вода за 12-15 часа. Сварява се кратко до омекване,
във водата се слага малко сода, с цел люспите да паднат. Може и с люспите, но подуват малко, иначе са полезни за перисталтиката. малко претриване помага да паднат.  на блендер всичко се смиля на хомогенн смес. Сместта се остава 30 мин да почине. Приготвят се кюфтенца, почиват още 15 мин. Пържат се до златисто, аз ги препочитам печени. Сос по желание - кисело мляко, чесън...

# 306

newsm78 пенсионерка от Бургас
Живея в центъра с опит и знания в почистването и грижите за отглеждането на деца .
Мога да поема както цялостна поддръжка  на дома Ви - почистване , пазаруване , готвене , отглеждането на деца , така и пролетни почиствания.
Гарантирам Ви точност и съвестно отношение към вашите изисквания.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 05:35 от silve 55

# 307
Някой знае ли откъде може да се купи гювече, за предпочитане в центъра?

# 308
Гювечета има в почти всеки магазин за домашни потреби. В центъра...сещам се за два в момента, един срещу друг са. На ул. Фердинандова е единият, бившата Механа. Точно до фурната за закуски. Другият е срещу него, на другият тротоар, до хотел Чиплаков.
Освен това има в Карфур, Кауфланд, Метро.
По повод фалафела, аз го правя почти по същия начин, но в моята рецепта се слага и 1 чаена лъжичка бакпулвер. Също така ползвам готов нахут в консервени кутии. За последно си купих от Карфур. Също и галета слагам в сместа.
Царицата-майка, да опиташ и да споделиш впечатления  Simple Smile

# 309
  • Бургас
Анe  bouquet  bouquet  bouquet

# 310
Здравейте! Знаете ли къде в Бургас поправят електронни апарати за мерене на кръвно?

# 311
Магазин за керамика има в центъра, вървиш по Александровска в посока Гарата. След хотел Б-я, последната пресечка преди Гарата, свиваш в ляво. Има фото до този магазин, има кафене срещу него...Дано си ме разбрала Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 08:25 от 30god

# 312
  • Бу-у-урга-а-ас

На един ъгъл, който е разклонение на Фотинова и Славянска, точно срещу едно заведение - май беше "Извора"

# 313
Анe   bouquet за рецептата, аз съм пробвала много подобна, ама като ги изпека на фурна стават страшно сухи. Ти как го избягваш?

# 314
  • Бургас
искам да си купя мед, но не от тези в магазините, а така да се каже "домашен" директно от някой производител, някой знае ли такъв

Общи условия

Активация на акаунт