Да преправим старите мебели - 7

• 97 155
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Baibibi, чудесно се е получило! Поздравления! Белият бар-плот е освежил и разчупил трапезарията. Ако внесеш малко цвят в частта с трапезарната маса ще бъде перфектно (передета или щори, цветни стъклени вази, фруктиера и т.н.). Браво!

# 226
Дори и римски щори направих собственоръчно.  Simple Smile

Може ли да разкажеш за римските щори малко повече.   И аз съм решила да си направя  и ми е интересно  да получа малко повече информация.

Също така искам да помоля за мнение от някой , който е преправял стара секция от този тип

Идеята ми е да се махнат тези декоративни елементи , да се боядиса и да се сменят дръжките. Въпросът ми е с какво е най-добре да се боядиса този материал?

# 227
Niandre, Спунк , baibibi , чудесно сте се справили  Hug! Много ми харесва   bouquet!

В момента шкуря една виенска закачалка и имам питане, към тези, които го правеха. Разглобявахте ли я напълно преди това?  Завъртулки ми взеха здравето.

# 228
А ето така изглежда вече кухньо-трапезарията ми /след като обърнах масата успоредно на прозореца и наместих белия шкаф между кухненския бокс и масата/:
....

Страхотно изглежда! Очите ми останаха в трапезния шкаф!  Поздравления за търпението и майсторската работа smile3501 !

# 229
Страшни сте!
Скоро си купихме апартамент и цялото обзавеждане остана, нямаме възможност за ново в момента, а някои неща хич не ми се нравят. Сега съм в процес на събиране на идеи, а като ви чета, се оказва, че почти всичко може да се промени!
Ще чета и старите теми и скоро ще пусна снимки, да видим ще се преборя ли с наследството Simple Smile

# 230
 baibibi   bouquet! Както винаги чудесна! Аз се размечах за една бяла рустикална кухня до твоята маса и шкаф Simple Smile.

# 231
  • София
baibibi, много ми харесва у вас.   Laughing

LaValetta, аз разглобявах столовете.

# 232
Байбиби - страхотия  bouquet  bouquet
Тоз трапезен шкаф ще има да го сънувам. А масата със столовете...прелест....чудесия!
Браво!

Аз сега ще оядисвам една секция, по скоро това което остана от нея, щото я прекроих тотално и я направих на нисък модул. Надявам се събота и неделя да поработя върху нея...ама като знам миналата събота как ме нападнаха гости - да се невричам!!!! Mr. Green

# 233
Благодаря, Спунк ! Ще опитам, малко ме е страх да не се счупи нещо.

# 234
baibibi жестоко направо! Искаш да кажеш, че си могла да си спестиш цялото шкурене и стъргане на масата? А петната от чашите дали нямаше да личат?

# 235
  • Варна
baibibi, ей на това се казва красота  newsm10
Много интересна комбинация - белия шкаф, който като че ли е избягал от слугинската стая, се е настанил между модерната кухня и аристократичната трапезария. Събира и разделя два различни свята  Peace

# 236
  • София
Записвам се и за да ви следя. Много полезна тема! Ние също залепихме фолио върху една от вратите. Доста добре се получи, но първо мъжа ми я изшлайфа с шлайф-машинка с шкурка. И аз отчитам, като грешка, че мъжа ми изряза малко късо фолиото и не можеше хубаво да се подлепи, но ми харсе как стана.

# 237
Мерси, момичета!
Lois, не, в никакъв случай не можех да си спестя усилията по плота, но все пак шкафът не е бил подложен на толкова агресивна употреба, както е била масата. Кръгчета от чаши със сигурност нямаше върху шкафа - просто на места лакът беше поожулен, на места имаше дупчици от изпуснати тежки предмети отгоре, а лакът по вратичките /особено в дърворезбите/ беше така нацъфкан с прах, че почти не се виждаше дървото. Сега изведнъж "засия", всяка жилчица се вижда. Да не говорим пък за това колко лесно се чисти - само като доближа тръбата на прахосмукачката, виждам как прашинките буквално се насмитат към всмукващата сила на въздуха.
mentolka, такъв лиричен анализ си дръпнала на моята еклектична подредба, че се почувствах като героиня от роман!!! Благодаря ти, даваш обяснение на недоразуменията вкъщи. Червените вратички на кухнята много скоро ще ми кажат "сбогом". Ще се пробвам да ги боядисам, а ако нищо не се получи, просто ще ги подменя.
LaValetta, моята виенска закачалка я шкурих само на местата, до които имах лесен достъп. В кьошетата и заврънтулките не съм се вторачвала много. После всичко се покри с бялото масло. Мисля, че ако я боядисваш с боя, ще е още по-лесно. Ако смяташ да я правиш така, че да подчертаеш дървенията, неошкурените места ще придадат по-ретро вид /там просто ще стои по-тъмно/.

# 238
Niandre, Спунк , baibibi , чудесно сте се справили  Hug! Много ми харесва   bouquet!

В момента шкуря една виенска закачалка и имам питане, към тези, които го правеха. Разглобявахте ли я напълно преди това?  Завъртулки ми взеха здравето.
Здравейте,незнам на кое кзвате виенска,наскоро шкурих една стара окачалка с шкурка №50.Шкуренето не бе проблем,но боядисването ...да не ти разправям.Не съм я разглобявала,беше ме страх да не се скъсат винтовете,а горната част се изважда .baibibi, ти ме вдъхнови да се разровя из бабините богатства.Прекрасни са и масата и шкафа.Имам въпрос към знаещите.Вчера си купих еднокомпонентно кракле,имам една стара ракла изшкурена,китосана чака само да бъде боядисана и лакирана. Та въпросът ми е свързан с краклето как се работи с него? 

# 239
*Oryx* а ти защо искаш да махаш декоративните елементи, мен точно те много ми харесват, помисли си- може да я боядисаш бяла и само да смениш дръжките, видях подобна и много ми хареса, ще се опитм да намеря снимката

Общи условия

Активация на акаунт