Да преправим старите мебели - 7

• 97 145
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • в моя свят на мир и любов
Аз бях питала преди време, но след около седмица без достъп до нет имах много за изчитане и не видях някой да е писал по въпроса.  Blush
Балата боя на Аквис има ли добра покривност или пак сме попаднали на кофти партида?
Мъж ми, без много старание боядиса скрина за детската - от пдч череша в бяло. Каза, че е минал 3 ръце, но не седи много плътно бяло. Също и много си личи релефа на пдч-то отдолу. На места вече има олющенко... сигурно малката е праснала някоя играчка, но е факт.

Мисля, че на Аквис има лак за дърво, който също е бял, с много добра покривна способност  и чудесно ще завърши боядисаните в бяло мебели.

# 661
Бенита, честито бебче! Името наистина е прекрасно, а и на каката също   bouquet  Hug

Аз все още нищо не съм правила, само си воайорствам тук. Иначе ходя да си гледам масата и още няколко неща, които ставаха от мебелите в къщата...Едва ли скоро ще имам къде да се развихря, но дотогава се надявам поне теоритично да съм в час Simple Smile

# 662
  Здравейте, майстори Simple Smile
  Редовно чета темата, но не пиша, защото нямам възможност да изпълнявам проекти като вашите, а и не мога да бъда полезна със знания Rolling Eyes, но ми е толкова интересно и любопитно, че всеки ден влизам Laughing
  Обаче сега бих помолила за съвет. Как да обработя ръждясала (много ръждясала) рамка на врата, така че да премахна ръждата, да я боядисам, и да я предпазя от бъдещо ръждясване?
(леле много "ръждив" пост стана Joy)
  Ще съм благодарна за всяко мнение  bouquet

# 663
Стържеш с шкурка за метал. Почистваш добре.  След това мажеш с преобразувател за ръжда.
После грунд за метал и накрая боя / блажна /.

# 664
Стържеш с шкурка за метал. Почистваш добре.  След това мажеш с преобразувател за ръжда.
После грунд за метал и накрая боя / блажна /.
  А има ли значение, че рамката е грундирана? Не е боядисана с боя, а само грунд и върху него е избила ръждата.

# 665
  • София
Не .Вж по-горе,но накрая може и пак само с грунд.

# 666
Шкуриш до чисто. А накрая си е добре боя.

# 667
mumita, това и аз съм го правила за малки повърхности, но си мислех, че може да има някакви блажни или подобни бои с такъв старинен ефект и да стане по-лесно. Simple Smile

Не знам точно напукване ли търсиш или "античен ефект" - ето на какво попаднах, може да ти е от полза
http://www.ivel-iv.bg/?q=product/103
в секцията "Ефект Дизайн" има и снимки на стени, боядисани с тези бои

Бенитта, честито и от мен! Много здраве и късмет на бебчо!

# 668
 Другарката певица Рени, lluna, благодаря ви за отговорите. Сега като го обработя по дадените по-горе стъпки, накрая ще сложа блажна боя задължително. Просто ме интересуваше дали стария грунд трябва да се изшкури изцяло, заедно с ръждата.
  Още веднъж големи благодарности  bouquet

# 669
  • Бургас
_diana_ , по-лесно можеш да премахнеш ръждата с флекс и четка. С шкурка и на ръка ми се струва убийствен труд. Като стигнеш до здрава повърхност има и бои, които съдържат в себе си и грунд. например http://www.orgachim.bg/index.php?location=products11&pid=157&start=0. Т.е. с тази боя може да не си махнала всичко ръждясало - достатъчно е повърхността да е здрава, а не на люспи и шупли.

# 670
Да, с такава боя също е добър вариант. Само че са скъпички..
А с какво ще шкуриш - твой избор  Hug

# 671
Първо да честитя и аз на Бенитта,да ти са живи и здрави и само да ви радват smile3525 .Радинна, тъкмо се мъчих да си спомня каква бе боята.  Тази боя е три в едно,не знам каква и е цената,но предполагам, че е по изгодно от това да купуваш всичко по отделно.

# 672
Половинка / 500 г / е към 8 лева. Да, три в едно е.
При другия вариант ще ти останат преобразувател и грунд доста- ако ще ти трябват после.
Избери кое те устройва и действай  - после ще показваш  Peace

Аз съм изшкурила едно нощно шкафче. Довечера ще го мия и утре ще го лакирам и снимам.
Почвам и гардероба. Апропо, него нали мога да го мина с яхтен лак / че имам от паркета останал  Embarassed / ?

# 673
  • Пловдив
Яхтения лак е смърдилка голяма, ще те отрови.

# 674
Не мирише като едно време. Аз лятото - на 35 градуса - лакирах 3 стаи за 2 дни от раз.
Мисълта ми беше за качеството. Аз мисля, че става ?

Общи условия

Активация на акаунт