Да преправим старите мебели - 7

• 97 139
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Знам, че текстил с рози трудно се намира, а аз попаднах на това.
http://textilebbr.com/blog/?cat=11

# 691
ББР предлагат испански дамаски, които са скъпи.

П.П. Ако е за някое столче - за вас няма ли магазини втора употреба ?!  Wink

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 10:11 от Анонимен

# 692
  • София-в сърцата на моите деца
Знам, че текстил с рози трудно се намира, а аз попаднах на това.
http://textilebbr.com/blog/?cat=11
Бях в този магазин.Много са им скъпи дамаските-от 30лв.до 70лв.метъра Sad

# 693
Истината е на ул. Стефан Стамболов /между Пиротска и Еказрх Йосиф, отдясно/. Там да видите дамаски на рози! На мен ми се замъгли погледът. Гледах, пипах, пак гледах, пак пипах ... накрая си взех едно много красиво нещо, но за жалост изобщо никъде не мога да го наместя! Или, ако реша да го употребя, ще трябва да префасонирам целия диван. Дамаските са от много плътен памук, платът става за декоративни възглавници, пердета, покривки за маса, облицовки. В каталозите е показано, че се използва и за тапицерия на дивани, градински столове и изобщо го препоръчват за всичко. Има ширина 140 и 220. Цената за 140 е 15-17 лв. за метър, а за 220 - 20-25 лв. В гамата на цветята има и дюс, и на райенца, кръгчета и други фигури.
Ако ходите до там, да имате предвид, че тези дамаски се продават в два почти съседни магазина, единият обикновено е заключен, ползват го като мострена зала и затова трябва да се отбиете първо в отворения и да поискате да ви покажат всичко налично. Дамаските са трурско производство.

# 694
  • София
Ау, не знаех какви са цените.  Embarassed  Случайно ги мернах, та реших да ви ги покажа.
Знам си аз тук спомена. Търся снежно бели завеси памук или лен. Ще проверя на ул.Ст.Стамболов, съвсем близо ми е. Давайте други предложения.

# 695
Здравейте ,
можете ли да ми дадете идеи за освежаване на  стари ратанови столчета .
Седалката и облегалката са от пласмасова ситна мрежа която не мога да демонтирам Thinking.
Идеята ми е да ги пръсна с някакъв бял спрей, но нямам идея какъв и дали ще се задържи
на пласмасата.

# 696
Не знам какво точно търсите, но ако е евтин вариант - има едни дамаски на цветя по 3 до 6лв метъра - в една пряка на Пиротска ги има и в едно магазинче до НОИ. Мога да обясня по-точно - ако ви върши работа. Аз такава взех за покривала на леглата на вилата и стоят много приятно.

# 697
Предварително се извинявам ако нахлувам прекалено грубо.

Намирам темата за изключително интересна, браво на всички творци тук, и тъй като скоро се занимавах с нещо подобно и съм много доволна от резултата, реших да го споделя с вас:

Краката са от стара машина Сингер, а плота всъщност е отпадъка, който ми остана от дупката на кухненската мивка.

Краката бяха ръждясали, за това ги обработих с преобразувател на ръжда, а после поднових цвета.
Плота е закрепен с помощта на дървена плоскост, като тази плоскост е прикрепена с 4 болта към краката, а самия плот е залепен със силикон към плоскостта. Това се наложи, тъй като плота беше прекалено тънък (2 см) за да се дупче и да се навиват винтове в него.

С удоволствие ще си я ползвам. Пложелавам много креативност на всички дами в темата   bouquet

# 698
Страхотна идея е масата, с краката на машината! Много ми харесва!

# 699
Тази маса е разбивач  newsm10

# 700
http://prodavalnik.com/user/profile/index.php?id=141182&username=Потребител141182
Я вижте тука какво има? Peace

# 701
didiela, е сега вече ревнах с глас! Не за друго, ами защото са чак във Видин. Много са хубави и двете неща, много фина и аристократична изработка. Ама то си е нормално, в този регион /имам предвид градовете по Дунава/ са живели много богати хора и усърдно са следвали европейските модни тенденции.

nenuTo , браво на теб! Масата ти е станала страхотна.

viliko, с удоволствие ще се възползвам от информацията, която предлагаш. Дай, моля те, по-точни координати на това магазинче.

# 702
... и тъй като скоро се занимавах с нещо подобно и съм много доволна от резултата, реших да го споделя с вас:

.......

а плота всъщност е отпадъка, който ми остана от дупката на кухненската мивка.

прекалено тънък (2 см) за да се дупче и да се навиват винтове в него.

......
Не разбирам  newsm78 Щом това е отпадък от кухненски плот, по какъв начин е направен бордът на отпадъка?  newsm78

# 703
Дремеща, ако не бъркам плота е от естествен или технически камък, не е ПДЧ, виж заобления ръб, не е кантирано, а си е изцяло с такава текстура, та просто е поошкурено и е използвано за плот на масата.
И аз имам такива "крака" от стара шевна машина, и имам абсолютно същата идея, но плотът ще бъде от дърво. Само мъжът ми да не го мързеше толкоз, вече щеше да е готова  Laughing
Аз не се наемам да го направя, не съм на ти нито с боядисване, нито с шкурене или смъкване на стара боя.
Ще му покажа снимките, дано му дойде музата и да направи масичката.
Още повече, че имаме и крака за пейка, чугунени, само няколко дъски трябват, ще стане страхотно.

# 704
Аз съм виждала такава масичка , само че със стъкло отгоре и е на тампони стъклото...Не мога да я намеря да ви я покажа-страшно е арт.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт