Да преправим старите мебели - 7

• 97 219
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Dai4eto , не мога да разбера защо си избрала блажна боя. В седем теми по 50 стр. обсъждаме качествата на боя за дърво /и всякаква друга/ на водна основа. Подчертава се дебело, че този вид боя и лак съхнат бързо и не миришат. Също така дружно стигнахме до извода, че блажната боя си променя цвета във времето. А ти пак се надена на тая блажна боя. Съветвам те веднага да я изхвърлиш и да си вземеш боя на водна основа, с която да продължиш върху останалите мебели. Обещавам ти, че на секундата ще усетиш разликата между двата вида боя и повече няма да докоснеш блажна.

E, ти пък!
Нека да се учи момичето, да знае за друг път!

Heart Eyes

# 601
ximera,

Балончетата не трябва да те притесняват. След като изсъне боята те изчезват. Но пък балончета стават при много рядка боя. Трябва да улучиш гъстотата.
Хайде пробвай и докладвай пак.

# 602
 Aз не знам, дали въпроса ми е за тази тема, но търся съвет за каква точно боя да ползвам.
  Тъй като съм си навила на пръста да имам в  синята си спалня хубаво, топло жълти лампи.
 А, никъде на намирам - точно този цвят !!!!
  Бихте ли ми казали, ако си взема от тези чашкообразните полюлей, те са от хартия или от текстил, какво боя да ползвам.
 И как да я нанеса, може на спрей и каква да е боята...?

Въобще някой ползвал ли е за такова нещо боя ?

# 603
Хахаха абе аз всичките теми съм ги изчела, даже миналата година боядисвах същата маса, но в слонова кост. За табуретките взех блажна боя, защото исках да е гланцирано, а от акрилатната не лъщи така. Беше грешка да взимам блажна боя за табуретките, ама вече ги започнах. Иначе масата я боядисвам с акрилатна, споко Wink Пак не лъщи ама нямам нерви с блажната боя да се разправям. Чета внимателно какво пишете всеки божи ден.

Сега кажете дали може байца на водна основа да се разреди с нещо за по-светъл цвят?  Говорим без да го смесвам с друг цвят байц!

# 604
Анеле,може би ти трябва от тази която рисуват върху коприна.Даичето,ти сериозно ли питаш?Отговорът е с вода. Joy 

# 605
Дайчето, акрилатна има супергланц. Например на Лакпром боята за метал и дърво, но с индекс Q-12 е точно такава, докато Q-16 е мат.
В провинцията не купували боите на водна основа, защото хората си мислят, че като минат 2пъти с парцала да обършат прахта и боята ще падне hahaha, затова аз си купих 2 купии на цената на 1.
Байца можеш да разредиш със светъл, почти безцветен байц или лак, с вода няма да има такава покривност, не че не може.

Анеле, извинявай, не ми се сърди,  но нищо не ти разбрах Rolling Eyes Металната част на лампиони ли искаш да боядисаш, плата също ли, нещо не стоплих?

# 606
Ами аз като питах в магазина хем строителна борса , и ми дадоха някаква гръцка Аквис (нещо такова). Продавача ми се закле, че е гланцирана за 16лв ... и мажа ли мажа, не стига че едва покрива ами и никакъв гланц ефект няма   Laughing  Имам яхтен лак и с него ще смеся байца тогава. Не е лош и така ама много тъмен ми идва, пък другите бяха мега светли.

# 607
Седефка, ние може да сме в провинцията, ама не ядем доматите с колците  Joy. Който не разбира - не разбира, независимо къде живее. Аз да се оплача в провинцията просто няма никакви бои и лакове. Никакъв избор. Може би за това трябва да се замислят продавачите, а не, дали се мие с парцала боята на водна основа  #2gunfire

# 608
Аз съм от провинцията и трябва да те уверя,че много трудно можеш да откриеш лак или боя на водна основа.Първо при лаковете на водна основа, много често за да постигнеш желаният цвят или цветът който е показан на мострата е за сметка на красотата на фладера.Второ  по магазините не знаят какво предлагат,те не си прават труда да погледнат какво зареждат, камо ли да прочетат етикета за повече информация.Случвало ми се е многократно, да се обърна към персонала,за да си спестя време и след отрицателен отговор, да  открия  на щендара това което търся.

# 609
И аз това много се дразня. Цял магазин направили и не знаят какво продават. Навръх всичко като ме видят с детето и се дразнят и гледат по-бързо да ме праждосат. Като отида пък с точна информация (прочетена оттук) се дразнят че показвам знания  ... даже този като ми продаваше акрилатната боя ми се изсмя, защото го попитах дали да надраскам с шкурката преди това ... Laughing каза, че не трябвало ...

# 610
  • София
Alegoria, първи опит от мен. Дай някакви цветови насоки.

Не е кой знае какво, но все пак може да ти помогне Embarassed

# 611
Ха, аз мислех да е обратно. Вътре да е  цветно, а отстрани да е само лак.И да е малко по-светло сивото. То и лака, че е по-светъл  Laughing. Мерси, че се занимаваш с мен   bouquet

# 612
alegoria, не съм искала да засегна никого, самата аз съм изрестнала и завършила средно образование в провинцията. Мечтая си за деня, в който ще мога да се върна отново там. Просто мисленето на хората е старо, закоравяло. Те си знаят блажна боя и нитроцелулозни лакове. Моите родители са същата работа. Магазина- склад с изтекъл срок на годност на продукти на водна основа не е чак в толкова дълбока провиция- гр. Пирдоп. Представители са на Лакпром, обаче не могат да убедят клиентите си да ползват "водните" продукти, просто такова е мисленето на потребителя. Магазинерката се оказа бивша моя съученичка, та доста си поприказвахме на тази тема. Даже "водните" продукти са на първите рафтове, за да се удрят в тях, ама тц- не вървят. Лаковете, които купих са с изтекъл срок още през 2009г Shocked, купих ги на половин цена и си свърших перфектна работа.

Дайчето, нали няма да изсипеш байц на водна основа в полиуретанов лак? Ще стане на сополи Sick Смесват се продукти, които са на една основа Naughty
И как така гръцка Аквис, и как така 16лв? Аквис е 10-11лв и е на Мегахим.

Мммдаа, Niandrе, можеш ли по- светло сиво да докараш и да го лепнеш върху хоризонталните летвички?

# 613
Ей, не съм се засегнала. Поне не от теб - до някъде от продавача. И според мен, ако положат усилия да дадат инфо на купувача, могат да постигнат много. А не да се вайкат. Сори, ама това им е работата(и моята и за това се запалих) да мотивират персонала си. Не само да се подпира и да гледа лошо, че си врязал в магазина. Извинявам се за спама. И между другото повечето млади хорица имат нет и се информират много. Ако ли не разчитат изцяло на персонала в магазина за помощ.
Но това всичкото няма нищо общо с теб Седефка - за това сложих и усмивчици, за да не си помислиш, че съм се обидила  Hug

# 614
Да бе ама не е същата Аквис. Тази е гръцка 16лв. Laughing пълен боклук ... била гланц ефект ... баба ми. Явно нищо няма да смесвам. Ще намажа байца и отгоре лака и айде. И без това сега си играя с макетния нож да свалям старата блажна боя. Стържа, шкуря, стържа, шкуря ... Има много кръгчета и формички и е много досадно.

Така и не ги научих тея основи. Ако първо сложа байца после яхтения лак ще има ли проблем?

Общи условия

Активация на акаунт