Да преправим старите мебели - 7

• 97 175
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Така и не ги научих тея основи. Ако първо сложа байца после яхтения лак ще има ли проблем?
Няма проблем щом едното е попило и изсъхнало, минаваш спокойно с другото, нищо че е на различна основа. Важното да не ги смесиш преди това. Все едно в лака си за нокти да сипеш вода, представи си резултата Sick

# 616
Така казано го разбирам, ама иначе знанията ми не стигат за другото. ЗА това винаги питам тук. Миналата година обаче смесих кафява блажна със слонова кост акрилатна и е факт, че с много разредител успях да боядисам крачетата на масата  Laughing

Благодаря много за съветите  Hug

# 617
  • София
Дано не засегна някого, но кухнята на alegoria ми се струва безлична с това сиво. Подът и стените са в жълтата гама, рамките на вратичките и те ще се в тази тоналност.  newsm78  Видях, че в помещението има пъстър килим. Дали няма да се освежи, ако боята е с някой от неговите цветове, например онзи сиво-лилав цвят от кантовете или синьото от цветята?

# 618
Спунк - само килима не го гледай. Той е пътник, преместен от хола. Попринцип си мисля, сивото да е млечно бяло. Незнам дали ще ме разберете. Не тъмно, между бяло и сиво. Но приемам всякакви идеи. Дори взех да се чудя дали да не е жълто(цвят) и сиво, а не лак и сиво, но пък за масата няма да е ОК.

# 619
  • в моя свят на мир и любов
Сивото като че ли не стои добре на дървото.

# 620
  • София
Показвам снимката заради комбинацията жълто и сиво.
http://media.snimka.bg/5530/017314850-big.jpg?r=0

# 621
Ами много ми идва сивото, така както си го представям за момента е само краката на масата и столчетата, а от кухнята тази тъмната част на дървото. И то много-по светло, почти бяло, и пак лееко да се вижда нишката на дървото. Останалата част ще си е дървена. Само безцветен лак отгоре, след като е изшкурено. Така ми се е оформила до сега идеята, благодарение на момичетата. Ама в друг вариант,хич не мога да добия представа.

# 622
Те си знаят блажна боя и нитроцелулозни лакове. Моите родители са същата работа.

Ох, и свекър ми е същият. Хем видя как се работи с лакове и бои на водна основа, видя резултатите, и пак, като си правиха миналото лято ремонт вкъщи, отново оплескал и паркета, и вратите с миризливите гадории. Свекърва ми щеше да се отрови, горката. А като му споменах за маслата за дърво, направо ми се изсмя /свекър ми/ - нищо не предпазвали, щели да остават лекета от мокро, щели да се изтъркат за нула време... Иди им обяснявай.
По въпроса за разреждането на байц - на водна основа /друг всъщност не съм ползвала/ разреждам с боя. Така от черен байц добивам сиво дърво. За всеки случай обаче, винаги се тества върху сходен материал.
alegoria, без да искам купих една кутия Аквис сиво /просто не погледнах какво взимам и се усетих чак вкъщи, като топнах четката/. Та това сиво мисля, че ще ти допадне. Ако го разредиш с вода, ще прозират и шарките. Но пак трябва да тестваш някъде, преди да започнеш да нанасяш върху мебелите.
Dai4eto, не съм искала да бъда груба или да те засегна. Само те ожалих заради блажната боя.

# 623
Да ви заредя с малко вдъхновение - нещо красиво, попаднало ми току що в нета  bouquet

http://www.1kindesign.com/2011/03/14/modern-rustic-barn/

# 624
Да ви заредя с малко вдъхновение - нещо красиво, попаднало ми току що в нета  bouquet

http://www.1kindesign.com/2011/03/14/modern-rustic-barn/

Ето доказателството, че дърво и мноого светло сиво стоят добре едно до друго. Гредите си пасват и със стените, и с камъка.
alegoria, това е душО Peace за твоята кухничка, ако питаш мен. И ще е единствена и неповторима, няма да е тривиална и безлична thumbsup

http://www.podariavam.com/8958/podariavam-star-shkaf.htm - далаверка Wink

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 00:35 от СедеФка

# 625
Съгласна съм със Седефка, но трябва да се внимава с нюанса, да
не стане студено сиво. Всъщност и бели може да са вратичките, и не
двуцветни, да не се разделя на рамка и пълнеж.

# 626
  • София
Alegoria, ето още един опит. . Ще можеш да добиеш по-добра представа ако направиш снимки на вратичките в пълен анфас, защото сега поради ъгъла, от който си снимала се получават сенки и разлика в цвета на дървото Peace
От ляво е тъмно топло сиво, а от дясно по-скоро бие към мръсно бяло.

# 627
  • София
Хм, не зная по каква причина, но на тази снимка стената зад шкафа ми изглежда зелена, а не жълта. Гласувам за по-тъмното сиво.

# 628
E, супер. Наистина съм го снимала само части за да ви покажа за какво става въпрос. Може да направя цяла снимка, но и така аз се ориентирам добре. Странното е, че исках да е по-светло, а сега по-тъмното е по добре. Но може би защото останалата част е маалко по-тъмна(нали ще я шкуря и все си мисля, че ще изсветлее)
Много благодаря отново на всички! Следобед мисля, да ви залея с още малко питанки относно това, което трябва да купя, защото не ми е на една крачка магазина. И да питам от Бриголаж или Практикер? Къде има повече избор? Ще си ходим на Варна другата седмица и си мисля, от там да си взема почти всичко (само дано ми стигнат паричките).

# 629
С тези наши "цапотеници", не се въздържах и ви пускам, е те, това
http://katrai.ru/post165576326/    все ще послужи на принципа "дефектите в ефекти"!
Морилка по моите разбирания на езика  Mr. Green е байц

Общи условия

Активация на акаунт