Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 753
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро от нас.
Кобрети дано бързо се оправяте,ние много тежко преживяхме лятото този вирус. Наливайте се с течности,оризова вода,компот от дренки,има прахчета електролити на хип,на хумана.Пийте си лекарствата,че иначе по-зле. Praynig Оххх,дано ви се разминат болници и всичките екстри покрай тях. Ако ти повърне не и давай да яде два-четири часа,да се поуспокой стомахчето и на диета задължително! Стискам палци за скорошно оздравяване! Praynig
Яна ами на погачата по принцип се носят монети,за да се сложат в кърпата ,която се разпъва над главата на майката,докато се разчупва питата. Гостите обикновенно носят и подаръци!
Зъбите си ги мие като вляза аз в банята и ме види,че аз ги мия! Но така си хапе четката,че на вторият ден стават разрошени!
Мажем се с каквото има олио,лосион,крем за тяло след баня само!
Дупето не всеки път мажа,ползвам бочко,но ако се зачерви,примерно седяла е наакана по-дълго време и слагам мустела или нещо друго за подсечено!
А за бибата,ние хубаво я хвърлихме,но голям рев през нощта,страдаме още. Реве за мама,аз пък не мога да стана от умора и карам татито,той е доста спокоен и успява бързо да я сложи пак да заспи,но пък мрънка,че е на работа и не може да се наспива качествено....офффф Whistling
Ставам,че...

# 271
  • София
На въпросите на Бърборанка:
1. Моля ви ми припомнете когато се ходи на погача, подаряваха ли се подаръци??   Аз нямам никакъв спомен да са ни подарявали подаръци на погачата и тотално се обърках. Ако на вас са подарявали, моля дайте идеи, че в неделя съм на погача на кумчето ни. 
Да подаряваха ми подаръци. Само, че на нашата погача аз бях си казала на познатите от какво имам нужда и те това ми купиха.
2. Колко често миете зъбите?
Сутрин и вечер. Голям кеф е с миенето на зъбите и даже сам си ходи в банята и иска да се мие.
3. Каква козметика ползвате за мазане на телцето и колко често го мажете?
Бюпхен ползвам олио, а от др. месец ще почна с млякото им. Ползвам след всяка баня.
4. Колко често и с какво мажете дупето?
След всяко сменяне на памперса. Мажа с Бюпхен крем за подсичане. Аз съм доволна от тази марка и си я ползвам от както малкия се е родил.

Ей да ВИ се оплача тая нощ малчо ме съсипа. На всеки час се е будил. Направо ме побърка. Пие малко вода и заспива отново. Зъбили са какво е нямам представа. А сутринта като се събуди окончателно се смее и прави бели. Въобще нямам представа какво му е. Ама днес нещо няма да мога да съм в кондиция за работа. Айде чао от мене, че трябва да се опитам да по работя нещо.

Кобрети - дано отмине всичко бързо. И малчо бързо да почва отново да прави бели

# 272
  • София
Г-це Кобрети,сега прочетох наистина колко зле е Мимчето.Много са гадни тия вируси.Как мина нощта,по-добре ли е днес?

# 273
Здравейте и от нас.
Кобрети да се оправя малката беладжийка бързо  Hug , мн. е гадно като се раболеят деребосъците

Силви Д. не се подтискай и това ще мине не го мисли много, мисли само положително и накрая ще си гушкаш един прекрасен бебчо Hug 

На нашата погача подариха на Кубрат дрешки и играчки, това за кърпата и парите не го знаех , но явно на всякъде е различен обичая.Незаех че и мъже не се канят ама карай.
За зъбките ги мием по два пъти на ден сутрин и вечер.сутрин не отиваме към банята ако не му каза"хайде мамо ще измием и зъбките" просто му е супер удоволствие да си мие зъбите.И колкото пъти влезем в банята през деня и си види четката толкова пъти вкарва показалец в уста и почва да имитира миене на зъби.
А дупето го мажем само ако има нужда (оказва се че момчетата не се подсичат толкова често).Най-вече като ни избива зъбче тогава става червено и по често мажа.
Козметиката за след баня ни е лосиона на Мустела . Мажа 4-ри пъти в месеца макар, че сме със много суха кожа.Иначе се мажем всеки ден по лицето с Веледа(сутрин и вечер).
А за обеклото за сън - по боди спи само през деня ( през деня въобще не мърда като спи все едно съм го заковала към матрака) вечер си спи с пижамка, защото много шава и вечно е отвит  и за голямо съжаление така и не свикна да спи в чувалчето си( ограничава му движенията и той все ревеше)
Хубав ден на всички   umbrellaна болните искренно пожелавам скорошна оздравяване Hug

# 274
  • Sofia
Здравейте, момичета!  Hug

Г-це Кобрети, как сте днес? Чакаме новини и то по-добри!  Praynig

Напетя, дано няма нищо и на прегледа да се потвърди, че вече проблема е изчезнал.  Praynig

Джема, честито за яслата. Направо трябва да черпиш. Аз днес влязох в сайта и направо се отчаях, като видях какво чудо е. Шанса ни е ама никакъв...  ooooh! Пак трябва връзки да се търсят, ей! В тази държава по друг начин не се оправят нещата ...!!!  #Cussing out

Бърборанче, на твоите въпроси:

1. Моля ви ми припомнете когато се ходи на погача, подаряваха ли се подаръци??   Аз няам никакъв спомен да са ни подарявали подаръци на погачата и тотално се обърках. Ако на вас са подарявали, моля дайте идеи, че в неделя съм на погача на кумчето ни.  - Подаряват се подаръци да - дрешки и/или играчки. Пари се хвърлят в кърпата над погачата.

2. Колко често миете зъбите? - Само вечер и то не всяка вечер, малко позабравяме или мама я домързява, иначе тя се кефи много.

3. Каква козметика ползвате за мазане на телцето и колко често го мажете? - Ползваме Бюбхен - мляко/олио. Мажа я всеки път след къпане, което е през 2 дни. Лицето мажем с кремчето на Бюбхен. Помеждудругото сега взех гелчето за измиване на коса и тяло на Бейбилав и търсих и мляко за тяло да взема, ама не намерих. Открих само някакъв крем за лице и тяло, който е 150мл и ми се стори малко, та не го взех.

4. Колко често и с какво мажете дупето? - При смяна на памперса поръсвам с бебешка пудра. Откакто хомеопатичката ми каза, че е препоръчително да ползвам пудра, а не кремче (защото то запечатвало и не давало на кожата да диша, спирало някакви процеси), само това ползвам. Но когато има зачервяване, разбира се мажа със Судокрем няколко пъти и всичко е ОК.

# 275
Ето ме пак. Ходихме пак до спешното днес, че вдигна температура сутринта и повърна огрооооомно петно, направо се чудих откъде е събрала толкова течност в себе си. Ами се и притесни горкото и ми вика "мамо, бия /беля/" и сочи локвичката.  Sad Та ми се поскараха, че я водя там, а не при педиатъра, ама какво да направя, като той няма свободен час за следващите 2 дни... Продължаваме си на течностите, ако мине 38 градуса температура, да й давам нещо да понижи и нищо друго, минавало само, за около седмица.  Shocked Най-вероятният причинител е ротавирус. Явно не е чак толкова страшно, колкото в главата ми, но е много затормозяващо да гледам енергичното си дете отпуснато като дроб и да няма силички и да ходи, ами все иска да я нося... Ама ще се лекуваме и ще се оправи, няма страшно.  Laughing
Джема, добавих и Никол.
1. На нашата всички носеха по нещо дребничко - или за хапване на детето, или играчка някаква. 
2. Колко често миете зъбите? - Обикновено сутрин, като ме види и се реди и тя, но целта е по-скоро да изяде пастата. После аз помагам малко с изчеткването, ако не избяга.
3. Каква козметика ползвате за мазане на телцето и колко често го мажете? - Вече не много често, да не кажа, че е рядко, баща й винаги я маца като си е вкъщи, щото му е кеф да я масажира. Ползваме Саносан в момента.
4. Колко често и с какво мажете дупето? - При нужда го мажа, с Нивеа, пазя си и кремчето от Ивуша за много екстремни случаи. 

# 276
  • Варна
Кобрети, ти глюкоза даваш ли, да и се подсили организма? Така, както го описваш ми се струва че се е обезводнила, те лекарите са я видяли де. Иначе при нас разстройството продължи около пет дни, като три от тях нищо не беше яла, откъде изкарваше храна не ми стана много ясно, но иначе беше жизнена, нищо че не беше яла. Дано да се оправяте вече. Praynig

# 277
Ганушче, аз най-вече затова я водих днес, струваше ми се, че е обезводнена, но казаха, че била добре хидратирана, да следя ако започне да плаче без сълзи, кожата стане суха и езика и т.н., значи организма вече страда. Но не, не давам глюкоза, само тая течност, дето й се дава през 5-10 минутки и вчера на 3 пъти й правих мляко по 60 мл, че друго не иска.

# 278
Привет! Много благодаря на всички, които ми отговорихте на въпросите!   bouquet
Андреа ПАК е огнено подсечена. Sad Днес ака в памперса цели 4 пъти, последният от които отново беше фаталният. Никой не беше разбрал, докато започна да ходи разкрачена. Sad Много плака, едвам я почистих. Опитах да й направя баня с лайка в леген, но естествено не можеше да седи и я пообливах малко. Да махаме памперса, да го махаме, ама като не е готова наистина не знам какво да правя. Sad (Дани, помагай със съвети  Hug ) Сетих се нещо - някой дали не беше ползвал някакъв специален мехлем при подсичане, който се прави в някакви по-специални аптеки?  newsm78

И да знаете въпреки големите си тревоги с детенцето си, Г-ца Кобрети е направила страхотни колажи.  Heart Eyes  bouquet Май имаме малко проблеми с размера, та моля за търпение докато успея да ги кача. Приятна вечер!  Hug

# 279
Здравейте момичета

Ганушка-честит рожден ден с малко закъснение,да си жива и здрава,все така позитивно настроена,лъчезарна и готина Hug  bouquet
А за корнфлейкса този който имам аз също е без ядки както беше писала Хариелка,пише че е натурален био марката му е Hahne.Може да пробвам някакъв с вкус на нещо си или пък такъв с ядки,че този нещо не й се нрави.

Кобрети-стискам палци бързо да се оправи Мимчето Praynig,Али имаше подобен вирус-с яко повръщане и разтройство след това, през ноември,тогава ни изписаха електролитен разтвор,глюкоза,свещички за повръщането но преди да започне разстройството,глюкоза и био гая.Браво че си се справила толкова бързо с колажите въпреки вирусът на Мими,сигурно хич не ти е било до колажа Hug

Янче-много лошо това подсичане,Али не ми се е подсичала много много,само със зачервяване сме били до сега,като видя,че е била наакана в памперса и леко се е зачервило след като я измия слагам крем Здраве/Медикоидеал и всичко се оправя.И аз се сещам че някои ползваха такова правено мехлемче,ако не се лъжа Ивуша го праща на някой но не се сещам на кого newsm78 .Радвам се че сте напреднали още с апартамента Simple Smile,ще идваме скоро на откриване маи ааа Laughing

Силви Д-и аз като бях бременна пих АБ заради някакви бактерии в урината,като се налага просто нямаме избор,всичко ще е наред с бебо Heart Eyes

По въпросите на Янчето:
1. Моля ви ми припомнете когато се ходи на погача, подаряваха ли се подаръци?-тук не мога да помогна,ние когато Али стана на 40 дни я водихме на църква и там носихме питка с мед и разни сладки неща,бяхме с родата.Иначе в къщи не сме правили погача и да посрещам гости. 

2. Колко често миете зъбите
? - 1 път на ден,вечер преди лягане.

3. Каква козметика ползвате за мазане на телцето и колко често го мажете? - след баня я мажа цялата вкл. и лицето с Екзомега на А-дерма,къпя я 1 път в седмица.Иначе лицето през деня с кремче на Бюбхен-зимата този който е за студено време и вятър, а лятото слънцезащитен.

4. Колко често и с какво мажете дупето? - По принцип вече не го мажа с нищо,само ако нещо се е зачервило дупето тогава мажа с крем Здраве.

Леле голям зор с тия ясли при вас,чак в частните ясли с връзки,ужас Shocked.Все забравям да пиша,че на последната консултация преди месец Али беше 11 кг. с дрехите и 82 см. висока,сега като видях,че Джема е писала и се сетих,нещо по дребничка ми се вижда в сравнение с госпожиците от форума Laughing,а пък ние с баща й сме височки той е 192,пък аз 172,сигурно се е метнала на баба си такава тапичка Laughing,е то има време да навакса аз така си философствам Wink

Да питам пак нещичко-давате ли Дентокинд?-при нас имаше период в който няколко месеца не бях давала,но напоследък все я мъчат някои зъби.Като почнаха да пробиват долните кътници започна и голямото реване по нощите и започнах да й давам,има ефект от него,спира да плаче и спи по добре,викам си да пробият и спирам да давам,да ама не мина и седмица и почнаха горните и айде пак.Пробиха и те мина 1 седмица без дентокинд и от онзи ден пак плаче през нощта гледам горните кучешки се белеят под венеца и днес пак почнах да й давам дентокинд ooooh!.Та се притеснявам дали не й вреди нещо този дентокинд,знам че е хомеопатично но все пак...на него си пише че се дава в периода на зъбоникнене на детето,ами то като се замислиш до 3 години все зъбоникнене ни чака.Споделете и вашето мнение по въпроса. 

Хайде лека нощ на всички Hug

# 280
Jijin, не давам Дентокинд. Веднъж е пила няколко дни и няколко пъти преди доста време съм я мазала с Калгел и Генгигел, но това е. Да чукам на дърво това е едно от нещата, с които мога да се похваля - неусетно никнене на зъбките.  Simple Smile В тази връзка днешната дрисня (сори за думата) май е точно от едновременното никнене на цели 3 кучешки зъба.  Shocked Иначе как и спи по цяла нощ, и горе-долу си яде, и е спокойничка умът ми не го побира. Ама пак - чукам на всички дървета все така да е до края.  Praynig Praynig

# 281
Привет и от мен  Simple Smile
Кобрети предписаха ли ви нещо за повръщането?Ние декември бяхме цялото семейство така.Алекс пиеше "Натриев цитрат +" .Определено му помогна.И нищо освен кърма не беше хапвал горе долу седмица.Дано и мине бързо  Praynig Hug

Бърборанке аз мажа Алекс с паста ИМАЗОЛ,но лекар ни е изписал,защото Алекс се подсича зверски.С пастата от второто мазане почти му минава  Peace

# 282
  • София
Да се включа по никое време, ама чакам да дойде часът на антибиотика - почнах го...
Благодаря за успокоенията  Hug

Мими белята бързо да го бори вирусчето, че не е добре така.

Янче, за размерите на колажа ако имаш още проблеми ми пиши на лични. Ще помогна.
А за отказването от памперса. Днес ми хрумна дали е възможно обикновени гащи и отгоре пампата, за да няма пропускане, че ние сме с едни килими и мокети дето нямат изчистване, ако ги маркира. Само трудно ще се вижда кога върши работата. Иначе и аз тия дни се каня да го пробвам, ама ще ида да взема обикновени гащури.

1. За погачата не мога много да кажа, че ние не правихме, но като съм ходила подарък дрешка и играчка съм носила и метална паричка.

2. Зъбките още инцидентно само мием. По-скоро потъркваме с четката. Май трябва по-сериозно да се заемем.

3. Мажа с млякото за тяло на Хип, когато го къпем. Напоследък е през вечер, освен ако нещо не ми мирише много на пот.

4. За дупето имаме на Накхткерцен едно бяло кремче, ама мажа ако е зачервено - ако е ял риба обикновено се налага и ако е постоял одрискан, че напоследък ми бяга като кажа хайде да сменим памперса и чакам да му дойде музата, че иначе са големи истерии. И задължително става червено дупето ако расте зъбче.

Дентокинд давам по-рядко сега. Само ако е зверски нервен и не вади ръце от устата.

Лека нощ!

# 283
Добро утро, момичета!
Ние вчера имахме вълнуваща среща с нашата мацка Simple Smile Всичко си й е наред, шава много и непрекъснато... ииии е поредното чипоносо момиче вкъщи  Heart Eyes

Силви, пила съм го този антибиотик и бременна и кърмеща, наистина е съвместим. Бързо да се оправите ти пожелавам!  Hug
На нашата погача всички ме питаха какво искам да купят или съответно искам ли нещо или пари. Събрахме повече пари. Зъби мием сутрин и вечер сравнително редовно. Повече маркираме, не прилича особено много на миене, но все пак. Не мажа с нищо вече след баня, а дупето само ако започне да си сменя цвета. Обикновено с Нахткерцен и Здраве.
Дентокинд не съм давала никога. Ако стане много крива /обикновено нощем/ мажа с Калгел.

Кобрети, сърцето ми се сви като те прочетох! Бързо да й минава на милата душицА!  Praynig Hug

Усмихнат ден на всички желая! Simple Smile   bouquet

# 284
Здравейте от нас. Вхърлям ви по едно око, но имах малко неприятности и не ми се пишеше.

Бубе много сладко!  Hug Ще завладеете къщата по женски   bouquet

Силви  Hug, бързо да се оправяте!

1. Основно пари се дават на погача. И то основно от роднините  Mr. Green 
2. Колко често миете зъбите? - Чат-пат. За жалост все забравям. Иначе горе-долу през ден.....
3. Каква козметика ползвате за мазане на телцето и колко често го мажете? -Нивея и Бюпхен. Каквото имам в момента. Мажа си го още, защото си му е суха кожата
4. Колко често и с какво мажете дупето? - Имам няколко кремчета - судокрем, Бочко....

Ще се постарая пак да се вкл. по адекватно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт