Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 403
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
Добре дошла в къщи на малката Ралица! Много сладичка!Sosmy, да я нацелуваш!!! Цункай и баткото! То, милото, ще свикне ама щ мине време.Сигурно още не осъзнава какво точно се е случило.Иска да е вашето бебе , а сега вижда друго малко вързопче, с което да дели вниманието на мама и тате.НЕ ти е лесно.Прегръдки! Hug
Трейси, честита племенница и на теб! Да расте здрава и силна - като името си!  bouquet

Съзнавам,че има още време до август,но искам да ви питам дали искате пак така да си разменяме подаръци за рождените дни на дечицата? Много мило ми беше миналата година като избирах подръка и като получих този за Валето. Flutter Изкажете се по въпроса. Grinning

# 511
  • Кърджали
Славенче, от няколко дена се каних да повдигна и аз този въпрос, ама все се спирах, че още уж е рано. Та аз съм с три ръце за... Наистина си беше хубаво миналата година и може тази пак да го повторим.
Иначе ние бяхме навън. Кати попривикна с площадката, беше забравила дори любимата си преди пързалка.Веднега си намери една какичка, с която да си играят. И раздаваше келешлъци на мама. Още щяхме да стоим, обаче трябва да готвя /бях позабравила това задължение/, на всичкото отгоре свърши газта на газовия котлон и сега с този електрическия направо ще ми побелее косата...Свикнала съм всичко да става по - бързо...
Трейси, да е жива и здрава малката ти племеничка. Да радва мама, тати, леля, изобщо цялата рода  Simple Smile
Сосми, добре дошла вкъщи на малката Ралица!

# 512
  • Варна
Хайде, събуждайте се! Grinning

Благодаря ви, момичета. Hug

Шайн, стискам палци всичко с изследванията да е наред и да сте уморили тази гад. Praynig Иначе Дария за втори път получава спазъм, познава се по това, че дишането става учестено и все едно диша през корема(не знам точно как да го обясня), свива се и се отпуска корема видимо, не както при обикновеното дишане. Аз не съм се съмнявала за пневмония, по-скоро за бронхиолит, при нея единия ден тръгнаха сополи, на следващия почна леко да кашля и на третия спазъма и пневмонията, като през това време един път ми е вдигнала 37.8 за половин ден. Ако и се беше подобрило дишането след урбазона, който и сложи педиатърката хич нямаше и да я заведа в болница.

guili, в Окръжна болница бяхме, дано не ви се налага този път да стигате дотам.

Трейси, да е жива и здрава малката бонбонка, а теб вече те чакаме да се похвалиш. Grinning

Хари, Софи за колко време свикна да не пишка в гащите, аз си мислех да я почвам Дария, но сега с тези болести ще изчакам малко, че малко или много е травмирано детето.

Лиде, браво на Макси, художник ще става той. Grinning

Алекс, честито прибиране вкъщи. Аз бях останала с впечатление, че повече време ще стоите на село.

Дария е станала много любвеобвилна, само идва при мен и ми казва "Геи, гуш", много е сладка. Heart Eyes Откакто почна да ми вика по име имам чувството че по-често не съм си чувала името през целия си живот, даже взе да ми писва Mr. Green Joy, например гледа клипче, а аз мия чинии, на всяко животно, което се появява следва "куче" или "коте" и т.н., аз ако нищо не кажа се почва "Геи, Геи" и като се обърна ми се заявява "Геи, куче". Laughing Не иска да заспива вечер сама, явно е стресирана от болницата, надявам се скоро да влезем в релси, че ми беше много лесно да я оставя и да си заспи сама. Mr. Green

Днес ще ходим на преглед в детското отделение, където лежахме да видят как са нещата, после ще пиша какво са ни казали. Хубав ден на всички!  bouquet

# 513
  • На плажа
Геи   Laughingгерой е Дарито  HugИ Ники е много любвеобилен,постоянно идва и "Тун-тун" да го целувам,а най-е сладък сутрин като изпращаме кака му за училище...бърза по коридора и вика "како тун-тун" Laughing
Александра добре  завърнали се,бързо приспособяване на Кати Hug
Трейси голяма радост в къщи,а..честита ти племенница,ще са си другарчета с Томи Laughing
Славенче и аз съм ЗА за подаръците...то кризата край няма,ама все за един подарък ще има Wink
И като казах подарък...Вики е през седмица на РД,те нали са 30 деца в класа и всяко я кани...толкова подаръци съм накупила на децата ,а за нея все няма ooooh!

# 514
  • Варна
Ама вие хич не пишете, ще се разправяме. newsm66 Mr. Green Joy

Водих Дария да я видят, ще пие още едно лекарство и в петък пак сме на преглед. Лекарката каза че не чува хрипове, но понеже като я изписваха пак я снимаха, и не са и били съвсем чисти дробчетата, та затова. Каза ми, че за да се излекува пневмония са необходими 10-15 дни. Надявам се да няма нищо вече. Praynig

Дани, аааа, не, моля те, не с това Геи Naughty Joy, че вече ще си намразя името. Mr. Green

# 515
  • Бургас
Здравейте бе момичета   bouquet и аз се изгубих като белият боб  Mr. Green чета ви, но не пиша  Rolling Eyes

Много премеждия се натрупаха напоследък, много палави дечицата а и умни и хитри , да са ни живи и здрави  Heart Eyes

Най-ми настръхна косата на разказа на Гануша за Дарито и на Шайн за затварянето на Белославка  Hug

Ние сме добре. Аз си ходя на работа, Деси все още я гледа лелята. От 1-ви юни живот и здраве тръгва на ясла. Подготвям я от сега и и говоря. Показах и яслата на снимки в интернет. Много и харесва, искала и тя там ама друга песен ще пее юни месец  Mr. Green Най-много ме притеснява, че всички госпожи /мед. сестри/ в яслата са облечени в бели престилки а Деси ги свързва с лекар и ще плаче много именно заради това. Кумата ми ми даде акъл да си купя една бяла престилка и аз в къщи и да си я нося като домашна дреха, за да посвикне Деси, че няма нищо страшно в белите престилки  newsm78
Миналата неделя бяхме на село и Деси се постресна от едно куче. Уж си спи нормално, но забелязвам някакъв страх в нея. Само нещо да тропне и скача и идва при мен, гъяка се и се разплаква даже някой път. Мисля да дам една дрешка на майка ми и някоя баба да и бае срещу уплаха. За друго не се сещам какво мога да направя  newsm78
Друго ново - купихме декоративно зайче на батко И. Деси го побърква, когато го извадим малко от клетката. Гони го, блъска го, мачка го....абе общо взето груба и е играта  Mr. Green Митака даже някой път и се кара и я плясва по ръчичката , че му става жал за зайчето  Laughing

Другата седмица имаме да правим ваксина - последният Пентаксим. Дано не се разсополиви нещо, че два пъти я отлагаме тази ваксина именно заради това  Crossing Arms

Шайн, силно стиснати палци имате и от мен, дано сте ги уморили тези гадинки вече  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Янче, дано отмине скоро този период на драскане на АНди  Hug
Наистина е неприятно и за двете страни. Веднъж на детски кът имаше момченце, което така се отнасяше с Деси. Отиде и я блъсне с две ръце и тя нашата назад полита и пада по дупе. Майка му буквално му се молеше, нещо уж като каране. Е то не взима от дума и започна да става опасно като я бута и горе на парзалката.  Е след поредното шамаросване и то през лицето придружено с бутане не издържах и му се развиках. Изненадах се от себе си, не очаквах, че така ще реагирам, но то пък взе че се стресна и повече не доближи Деси. В същото време си дадох сметка, че нямам право да се карам на чуждо дете и се извиних на майката. Тя ме разбра и си призна, че не може да се справи с него  #Crazy А мен пък много ме дожалява така за Деси, не знам направо сърцето ми се свива.
Абе в крайна сметка и аз щях да се разплача накрая  Mr. Green не ме бива за кавги  ooooh!

Иначе Деси я научих вече като я питат "На колко годинки си" да отговаря "Де"/две/ Simple Smile реших да започнем да се учим, че тъкмо докато дойде август да е сигурна в отговора, но тя пък доста бързо го научи и така сега сме вече на "де" Simple Smile
Мама се казва "Тая" а тати "пийе" /Таня и пиле / по принцип и двамата с мъвът ми си викаме "пиле", но Деси така си е решила, че само той е пиле Simple Smile
Аааа на батко си най-редовно му вика "Митеееее" Simple Smile явно чува от мен , и затова и аз трябва да започна да му викам бате Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 16:55 от magare

# 516
  • София
Здравейте
Ние днес ходихме в Южния парк! МИ то било истински парк там,много ни хареса! Май аз открих чак сега топлата вода!
Иначе ни спряха от КАТ и отнесохме актче,за неспазване на знак номер еди кой си! Всеки път минаваме по една тясна улица зад ЗООпарка,а от две седмици била еднопосочна newsm78
Мама Геи радвам се,че сте по-добре. Да,дано тази година да не прибягваме до болници,защото  не съм очарована от клиниката на Лисичкова,а уж за по-добро отидохме там!
Добре дошли в къщи и на Сосми и Раличка!

# 517
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Магаренце, много се радвам, че се разписа.  Hug Толкова отдавна не си го правила... Големи забави има около Десинка.  Laughing И ние не сме били последния пентаксим, ще го слагаме, като ходим на консултация за  навършени 9 месеца. Когато ходихме на 6 м., Софи не беше болна, но точно тогава беше епидемията от Свински грип и педито не искаше да й я слагаме и така направо й я отложихме за следващата консултация.

Ганушич, радвам се, че при Дарито нещата са се подобрили. Ами така е, пневмонията няма как да се излекува за кратък период, дано обаче никога повече не чувате тази диагноза, много страшно ми звучи...  Shocked И ти както пишеш, че Дарито само веднъж е вдигнала Т и малко е подкашляла ..., ужас  Shocked, добре че си се усъмнила все пак в нещо ... С памперса се справихме за точно 2 седмици, като в началото въобще не отразяваше, че са й мокри гащичките и не показваше никакъв дискомфорт. Аз постоянно показвах, обяснявах, подканях, но не, тя си пишкаше в тях и това си е. И на третата седмица изведнъж се промениха нещата и започна да си казва, че понякога като й се пишка по-често и ни казва "аки, аки" и ние не й вярваме, тя чак си носи гърнето и показва, че иска да седне на него, и като я сложа наистина върши работа, не се шегува детето. Навън обаче й е още неестествено да пишка, защото трябва да я издържам, за да не си напишка панталонките, а на нея не й е удобно и се сърди, та затова съм решила засега да не я насилвам, достатъчно ми е че у дома сме без памперс и така хаби по един памперс на ден само. Да не казвам, че вече 4 нощи подред свалям сухи памперси сутринта, чак се опулвам аз. А иначе мляко си пие вечер, не съм й го спряла и не мисля да го правя скоро, но преди да си легнем ( тя нали късно си ляга), винаги пишка в гърнето поне по веднъж или два пъти. Остави Дарито да се поотърси малко и можете да започвате.  Hug

Славенка,  аз също съм ЗА размяната на подаръци.

Александра, добре сте се завърнали у дома. Сега има да обикаляте детските площадки, всичко ще й е като ново на Кати.  Grinning

Приятна вечер на всички!   bouquet

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 19:20 от Hariela

# 518
Хари, в Джъмбо продават мобилни гърнета , страшно са удобни. Гърнето се състои от две части е гоялмо 24/22/6 см в сгънато състояние. Съвсем малко е и е много удобно за носене. Продава се с 10 или 15 торбички с абсорбционна вата, които са за еднократна употреба. По принцип ми изглежда супер вариант за пътуване, но може и тази ситуация да ви е от полза.
Гануши, много се радвам, че Дарито се оправя Hug
Славенка, и аз съм за размяната на подаръци Peace.
Добре дошли на Сосми и Ралица Hug!

# 519
  • София
 giuli ако знаеш на колко хора написаха актове заради тази тъпотия с този знак. Това е ххубаво, че ще е за кратко.

# 520
Гануша, чета и не вярвам на очите си през колко много ужасни неща сте преминали в рамките на няма и седмица.  Cry Поставих се на твое място и нещо отвътре ми се сви и разтрепери. Дано никога повече не преживявате подобни мигове.  Cry Hug

Шайнче, и от твоят пост ми стана тъчно. Сигурна съм, че всички мерки, които вземете за крачето ще дадат 100% положителен резултат!!! А като казваш, че трябва да ходи по грапава повърхност имаш предвид да сложиш на пода нещо и да я караш да ходи там известно време или да се сложи нещо в обувката?  newsm78 Ако първото - трудно ще стане. ако второто - и сол да сложиш през чорапчето мисля, че няма да има проблем. Можеш да намериш и царевица на зърна и да я понатрошиш малко, че да не са съвсем едри парченцата. И това с прозореца и майка ти много неприятно е било. Как е накарала Бела да се пази докато чупи прозореца? Sad За махането на памперса мисля, че би било добре да изчакаш поне 2-3 месеца, тамън да навлезнем в топлото време, което е най-подходящо за това. Стискам палци и за изследванията!!!  Hug Hug

Сосми, добре дошли вкъщи! А Ралица е страхотна красавица! Пу-пу!   bouquet И на теб са ти се насъбрали много неприятности на куп, милата. Sad Дано зърното вече е минало и дано Ники скоро преодолее целия този стрес около двойно новата за него ситуация (с бебка вкъщи и с ходене на ясла).  Hug

Трейси, честита племенница! Да ви е жива и здрава! А твоят термин кога беше??? Simple Smile

Магарееее, ееее и ти се разписа, така ми липсвате, да знаеш!!  Hug За уплахата на Деси, ами ако вярваш в баене, направи го, поне няма да навреди! А кучето в същност направи ли й нещо? Много целувки от нас!

# 521
  • Бургас
Янче, за щастие не и направи нищо кучето.  По принцип то горкото нямаше кой знае каква вина.  Огромно е , но е послушно. Брат ми му се скара да не излиза от къщичката си докато сме там и то си седеше вътре, плюс това вързано. В един момент Деси забрави, че там има куче и тръгна към къщичката му. То усети, че някой е дошъл до него и тръгна да излиза. Тя хукна да бяга пищейки, бягайки падна а аз едва тогава стигнах до нея и аз бягайки. Ама представи си  да те е страх от куче а то да те подгони как ще се чувстваш....а какво остава за едно малко човече.... Не , то всъщност Деси не се страхува от кучетата по принцип, даже напротив, ходи да ги прегръща. Но тогава то така изскочи изведнъж, та тя се оплаши.

Сосми, честито бебче , много е сладичка Simple Smile А Ники не може ли да започне ясла след месец примерно, от психологическа гледна точка. АКо има кой друг да помага де, защото си представям какво ти е сега с бебе и малък батко  Hug

# 522
Добра вечер!
Отдавна не съм се включвала.
Павел е болен, отдавна покашля, сега има сополки и вечерта повръща. Давах разни хапове и дано спи спокойно и да му минава бързо.
Почнах работа и изобщо не мога да си оправя къщата, трудно ми е и на работа, но дано се оправя.
Днес празнувахме рождения ден на брадчедка им. Голяма веселба с една клоунка и една принцеска, тичаха и бесняха на голямо пространство, игри и м организираха, подаръци имаше.
Честито бебенце на сестричката, Треиси!
Сосми, добре дошли с Раличка вкъщи!
Много да сте здрави и палави!

# 523
Ето какво забравих - това с грапавата повърхност - Шайн не се притеснявай за специално грапавини. Сега почва лятото. Пускаш я през цялото време боса. По трева, по пясък, по пръст. Това е всичко. Няма как да го направиш сега в къщи. В смисъл можеш да я пускаш по чорапки, но няма такъв ефект. Аз като малка имах много големи проблеми с краката. Но това дава безотказен ефект. И ходенето на токчета....като малка постоянно ходех в къщи с едно сабо (ако ги помните), така казваха ортопедите. И сега си имам супер крака  Mr. Green. Съвсем малко криви, но нищо фрапантно  Joy

Честита красива принцеса Ралица. Да расте много здрава и засмяна   bouquet

Някой в Канзас за Великден?

# 524
  • Бургас
Добро утро   bouquet

Честит празни на всички ни цветя и дървесни видове днес, да са живи и здрави !

Алегория, ние за Велик ден няма да ходим в К-к, но в началото на май сме там !

Аз пък съм кукнала рано в неделя да ставам а децата още спят !!! Ама сигурно е от мерак за плетка - снощи започнах да плета едни гети на Деси, поне да се опитам де....та сега нямам търпение да ги довърша и да видя резултата Simple Smile много съм припряна май Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт