Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 692
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря за съветине за пътуването с кола. Записала съм десетина детски песни и ако пак зациврим до Пловдив, ще влизат в действие. Може и аз да съм проблема в случая,защото винаги до сега пътувах до нея отзад,естествено всички лиготии на мен се придаваха. От скоро пътувам отпред ,но само в рамките на града,Силвия седи ,свива се на стола ако и запече от някъде слънчице ,но е далеч по-поносимо положението. Чудя се, дали днес пак да не седна отпред,пък ако има проблем ще спрем в аварийната и ще се преместя отзад.
Шайн защо направо в болница,пробвай с консултация при някой и друг лекар, тук в София. Дано ви се размине по-бързо  да се отървете от тия бактерии. Разпитай в подфорумите за двете болници,въпреки че сигурно вече си го сторила.
Благодаря за  Praynig!  Да ,наистина трябва да се гледа само напред!
напетя влизай по-честичко! Как е малчугана? Това лято планираме да идваме към южното черноморие,може да се видим,че вие зачезнахте от София!
Желаем ви спорен ден и дълга разходка,че го дават да се разваля точно пък за почивните дни!

# 61
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile
И аз преди малко се обадих за резервация и се оказа, че запазвам последната къщичка , да знаете.
КЪщичката представлявала само една спалня с легло и санитарен възел, така ми обясни момичето, т.е. две семейства няма да може.

# 62
Здравейте и от нас.

Шайн, стискам палци всичко да е наред с Белослава и да нямате повече проблеми. Hug Hug

Благодаря на всички, които ми отговорихте за фонтанелата.Ще търся вигантол да давам, а в края на месеца ще го водя на изследване при една педиатърка тук в нашия град. Peace

За пътуването в кола - ние сме ходили само до село с малкия и до съседния град.Но той като седне в кола и веднага заспива та не сме имали проблеми.Лятото ще го тестваме за по-дълаг път да видим как е. Laughing

А някой дали може да ми каже деца на 10 години как трябва да пътуват?В смисъл само с колана на задната седалка става ли или се иска и още нещо?

Лек и спокоен ден на всички! Hug

# 63
  • София
Днес набързо само се включвам. Славенче, за децата е следното по килограми, като има значение дали има 150 см на ръст детето (ако ги е стигнало като възрастен се връзва на задна седалка):
Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет групи:

1. група 0 - за деца с тегло под 10 kg;
2. група 0+ - за деца с тегло под 13 kg;
3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 kg;
4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 kg;
5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 kg.

(2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната вградена лента или ленти;
2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа устройството, в което детето е поставено.

Така че прецени по ръст и тегло къде сте. Дали попадате в някоя от групите или вече можете само с нормалния колан да го връзвате.

# 64
Славенче, тук пътуват в едни като седалки, чакай да потърся да ти пусна снимка да видиш...ето такива:

Те са за деца от 15 до 36кг.

Джули, много жалко  Hug, но нали и следващ път ще има, мисли за тогава, няма какво друго да правим в такива моменти, трябва да се избутат някак си.

Хариелка, честито на патерица на мъжа ти! Да ти е жив и здрав, и дълго да се радвате един на друг и на плодовете на любовта ви  Laughing!

Соня вече се научи, че в колата колкото и да се дере, врещи и буйства, ще трябва да търпи и май пътуванията станаха по поносими, но ние почти всеки ден се возим за по 10ина километра мининмум и на разстояния ~50км нямама проблеми повече. Като се сетя преди обаче какъв ужас беше...не излизах никъде сама с нея, че като ревне и спре да диша маймуната.

За разходките нали и ние сме къща и на нас ни е лесно, но пък като съм на работа, майка не я държи цял ден вън де, поседят час, два, три, то Соня е станала такава хала, че или ще се набута в някой храст, или ще се навре в рекичката отзад, да не говорим, че като някой хамстер складира в бузите всякакви камъни, клонки и там каквото си намери по двора. Не може да смогне да я опази един човек, много е бърза на белите, направо гол след гол братче. Чупи чаши, чинии, от кофата за боклук вади нещата и ги разпилява из хола, а каквото реши че може да се яде си го и похапва, да не горолим за дрехите от гардеробите, абе докато оправям едното, тя преобърнала другото. Ма той и Емо беше същия. А как са почнали да си играят двамата, много са ми сладки. Гонят се, борят се, правят поразии заедно и много се радват, много обичат да звемат вестниците и да ги рязкъсат и разхвълят навсякъде, мама после ги събира; футбол играят, душички.... Simple Smile. Един ден се опита Соня да се покатери на колелото на Емо и то падна върху нея, голям рев рева и сега я е страх от това 'чудовище' и го заобикаля с доста голям радиус  Laughing.

Шайн, да ти се оплача, ако знаеш каква борба е да оправим зъбите на Емо.... #Cussing out Понеже калпазанинът не дава никой да докосне устата му с бормашината  Laughing, хапе, рита и блъска, та ни пратиха при една зъболекарка, която му дава едно от което му се доспива много и е по лесно да се справят с него, казват му Дормикум. Докато му работят пак баща му трябва да го държи за краката, сестрата за ръцете, че въпреки тоя Дормикум пак беснее, но пък после като се приберем у нас е заспал и като се събуди не пони нищо. Има 3 от млечните кътници още за оправяне, бахя 4, с единия се опитаха да го оправят с пломба, не стана и накрая го извадиха. Другите 3 искат и тях с пломба, но докторката каза, че се съмнява да успее и май с пълна упойка ще го приспят и наведнъж ще оправят всичко каквото има на спокойствие. Умирам от страх, другата седмица сме пак при нея и дано не се бие много тоя Емил, че хич не искам с да го приспиват.

# 65
Здравейте момичета!
ние сме малко болни Sad След шарката на Митето много му е намалял имунитета и бързо се разболя и аз с него.От два дни пием едно сиропче и витамини и вече почти не кашли Praynig.Доки ни забрани да излиза ме и да го събирам с други деца,че ако се зарази с нещо доста тежко ще го прекара.
И аз реших да съм по-настоятелна с гърнето,но когато седне нищо не върши и незнам.Днес го оставих по гащички,два пъти се напишка,но все едно нищо не е станало и се отказах.Ще чакам да стане малко по-топло,че като му изпера дрехите да съхнат по-бързо и така да сменяме Crazy
 Митко обича да пътува с колата.Аз стоя отпред до татко му ,а той е сам,свикнахме го от малък така и не претендира.Сигурно и ние ще ходим до Казанлък за празника и ще видим как ще понесе пътя до там,но едвали ще има проблеми.
Връщам се за чета smile3529,че имам да наваксвам.
П.С и аз не мога да помогна с колажа,че нищо не разбира,но ще се радвам да видя дечицата ни н а един слънчев колаж Heart Eyes

# 66
  • Кърджали
Искаше ми да мога да помогна с колажа, ама от фотошоп разбирам колкото разбирах и висшата математика, тоест нищо... Иначе време имам в излишък, ама колажните умениятаса ми в дефицид...
И Кати за пътуването, пътува сама на задната седялка, а аз съм отпред. Няма претенции в това отношение.Както казах, проблема е като заспи и поиска да се завърти, или когато съвсем и доскучее...Нося и играчки, ама не и задържат дълго вниманието, защото са и познати...

# 67
Силви, Поли, благодаря за отговорите!  Hug

# 68
  • София
ribkata ние също сме назад с гърнето. От два дни пак съм го извадила,но го държа в банята.Силвия така или иначе ми свети в тоалетната,поне да сяда и тя на малката си тоалетна  Laughing Надявам се да копира и това от мама!
 Да се похваля: за сега се справяме с рева и желанието да спи при нас на спалнята. Само с думи и съвсем малко рев,обяснявам как си лягаме двете на възглавничката,аз на голямата,тя на малката,да е като мама...... и се кротва дребното,после и една приказка разказвам,всеки път една и съща и заспиваме.Най-вероятно аз първа! Laughing
Поли-зое ами да,рано или късно,по старомодния или по модерния начин,пак ще станат нещата!Благодаря ти Hug

# 69

Мамчета, почерпете се за здравето на мъжо, 4е днес ми е рожденник  Heart Eyes

Хари - 4естито и на твоя мъж на патерици  Hug

Нямам време да ви из4ета, 4е много сте писали  Embarassed Но в общи линии ще наваксвам другата седмица, дано съм по-свободна. Макси е добре, но аз бягам много по изпити в колежа и миналата седмица имахме гости от Бг и обикаляхме забележителности и шопинги  Joy Сега глася рожденният ден, а другата седмица отново много изпити и писмени и практи4ески и не знам ве4е къде се намирам, но...целта си заслужава усилията  Peace Здрави и усмихнати де4ица пожелавам на вси4ки  Hug

# 70
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Уф, егати и тъпото време ...  ooooh!  ooooh! Със София един час се разхождаме под дъжда, не може да ни изплаши и тъкмо се прибрахме и той спря и изгря слънце. Е, не мога пак да я обличам за навън...  Crazy

Лиде, честит ти рожденник и на теб! Да е жив и здрав и много обичан и любящ съпруг и баща!

Рибке, бързо да се оправя Митето!  Hug А вие коя шарка изкарахте?

Г-це Кобрети, ами ако ти се занимава, с радост приемаме ти да направиш колажа. Предлагам да качваме снимките в Снимка БГ, както досега сме го правили.

Шайни, много ми се иска да ви видя и вас и колко хубаво щеше да е да дойдете в Трявна и вие...  Hug Стискам много силно палци да разберете източника и причината за тези бактерии и да ги изтребите завинаги!

За пътуванете с кола Софи е свикнала, защото често пътуваме до Кюстендил. Обикновено и аз така нагласям нещата, че да пътуваме, когато тя ще спи. Но е имало няколко пъти, когато пътуваме, а тя току-що е станала от сън и съответно в колата не спи. Държи се добре, гледка си навън, интересно й е, не мрънка. Преди няколко месеца обаче мрънкаше, но сега определено има промяна. От доста време седя на предната седалка, именно за да не свиква с присъствието ми до нея.

# 71
Шайнче, ами след като се е оказало, че няма връзка между памперса и бактериите защо наистина не отложите ученето без памперс за по-натам? И според мен няма нужда да се бърза, щом детенцето се травмира. Но ти ще си прецениш най-добре!  Hug И аз много бих се радвала, ако дойдете на Трявна, да се запознаем.  Heart Eyes

Г-ца Кобрети, супер за колажа. Simple Smile Но може би все пак се разберете с Терпсихора, че и тя вчера прояви инициатива.

Иначе за качването просто някой да направи (ако все още не е направен) албум "Снимки пролет 2011" в Снимка.бг и там да качваме снимките. Simple Smile За краен срок предлагам сряда 23 март.

Напетя, много откъсначно включване.  Crossing Arms Ти съвсем ни забрави. Кажи къде и как сте с Алекс?  Hug

Вярно егати тъпото време днес. Тамън я прибрах и пак изгря слънце.  Crossing Arms Дано се задържи  така и след като се наспи. Хубав ден на всички!  Hug

# 72
  • На плажа
Янче току що го направих албума-ПРОЛЕТЕН КОЛАЖ
Нека там да се слагат снимките  Peace

# 73
  • Sofia
Момичета, все забравям да ви питам - все още ли гладите дрешките на детето? И тези, които са спряли да гладят и бельото ли не гладят? Аз досега не се отказвах, обаче от известно време нещо започна да ми тежи, особено както имам неразположения и гледам все да си полегна, когато имам време. Все не ми остава време за гладене.

# 74
  • София
Ехей, Петяяяя, ти се появи Simple Smile то и аз от дъжд на вятър пиша, ама ти съвсем не се мяркаш тук Simple Smile Как е Алекс?

Жули, за пътуването в кола не мога да дам съвет. Нашия юнак си е кротушко - винаги си гледка през прозореца, а когато сме на дълъг път  тръгваме когато му е време за обеден сън. Мисля че някъде из нета, а може и в този форум да е било, има тема с игри и занимания по време на път. Ти няма ли някой ден да мръднеш към Младост, че Марти все за Силвето пита Wink

Хари, вярно това време е шантаво ... и ние преди обед в дъжда, а тъкмо легна и то грейна в Младост. Вие имате ли някакъв специален дъждобран? Аз се чудя дали да не купя от тези евтините - по 8-10 лв, дето са чиста мушама. Ама се чудя дали няма нещо да спарват.

За гладенето - спрях го още след първия месец. Аз суша в сушилна машина. Тя загрява много дрехите и гладене с цел дезинфекция е излишно, освен това излизат супер мекички и без гънки.

За гърнето - ние акаме там от 3-4 месеца. Марти не казва, просто ака след хранене и аз го слагам за 10-15 мин сутрин, обед и вечер и той си върши работата. Макар че последните дни взе да прескача вечерята, от там и акането се обърка и става и в памперса. Че дори и на тоалетната чиния е акал - там на мъничката-неговата.

Лидия, честит ти рижденик!!! Да е жив и здрав и цял живот да те обича Simple Smile

Дани, я прати парола на лични, че съм я забравила явно. Не мога да вляза с това което знам от преди. Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт