Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 687
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Привет и от мен!!
Много се радвам за новите коремчета!! На мен това ми е голяма болка, че моя мъж е категоричен да си останем само с Криси. Надявам се на чудо  Embarassed
Много се радвам на бисерите и изобретенията на децата ни. Много са сладки и ми липсват предишните грижи. Сега пак се занимавам с Криси, но не както преди. Разбира се тя попива и в детската занималня - от скоро е на ново място и още нямам много впечатления. Но има нови песни в репертоара си, разпознава кои са пролетните цветя и започна да говори за другите жени - тази "госпожа" как се казва и тн. Явно ги карат да се обръщат така към учителките. На предишната си говореха с малки имена, но бързо свикна.
Обича да четем много книжки, но като трябва да свърша нещо и не мога на момента я карам тя да ми разкаже която приказка иска да четем и като си свърша работата, сядам да четем заедно - така хем не и отказвам, хем мога и да си свърша нещо набързо. Другото което ми реши проблема е, че баща и и купи детски лаптоп и като види, че ние сме на нашия и сяда с нейния до нас, отваря си го и почва да си натиска нещо, има си и мишка. Бързо и омръзва, че те са си за по - големи деца, ама поне не ни се бута на нашия - защото си има свой.
За гримовете е същата, аз рядко се гримирам, обаче баба и постоянно и стигнахме да и купя някакъв вазелин за устни - безвреден уж. Но ми беше докопала молива за очи и се беше наклепала цялата, след разговор с нея спря, но преди два дена с един фулмастер се беше наклепала клепачите и седя един ден като синьо, едвам го изчистих с тоалетното мляко.
За игрите - си се занимава самостоятелно доста - иска ни и вниманието, но не винаги и за дълго. Една от игрите и е да си влезе в палатката - малка е, но за нея е ок и си слага вътре тенджери, бебета, книги и каквото си реши и си играе. Понякога ни кани на гости, сипва ни чай. Друга любима игра и е ето тази :     Играе си и с пъзели, книжки с магнити. Любимо и е да рисува или прави неща с пластелин. Рисунките са драсканици, но после ни ги подарява и е много мило.
Другото което исках да се включа е - език могат да учат и от детски песнички и филмчета - идеята е да свикват с другите езици, защото на тази възраст по - лесно възприемат. И аз език почти не владея, но Криси ни говори доста на английски - предимно от песничките, и в занималнята учат под формата на песнички и игри  - сутрин ни буди със събуди се и как спа на английски  Heart Eyes
Даже сега и пускам и на други езици песнички - френски, немски. Просто да ги слуша. Не я карам нищо на сила, но тя обожава да пее и ги научава веднага. Единственото нещо което има разрешение да пипа от техниката е касетофона и си пуска диска сама или радиото. До компютъра винаги се допуска само с някой от нас.
Щях и още да пиша, но стана много дълго и ще се включа пак Wink)

# 331
  • Sofia
Някой да има опит със зъболечение на тази възраст?
Дени има все по-голям проблем със зъба, днес ме извикаха в градината, че отказва да яде и плаче. Ходихме на зъболекар, беше много послушен, но и тя не посмя да му прави кой знае какво - промивки, намазване, има гной и възпаление явно. Утре пак трябва да ходим.
Как се оправят зъбите на толкова малки деца? newsm78
В една тема четох, че на едно 3-годишно са оправяли с пълна упойка, вижда ми се прекалено брутално  Rolling Eyes

# 332
Четох на скоро,  че пълните опойки са опасни за децата....

# 333
Ами те са опасни за всички. Васко основно заради пълната упойка отлагаше операцията на носа. Страх го беше да не сбъркат, че е фатално...

Ние добре изкарахме, по-точно Катето добре изкара, а ние търчахме по нея. Имаше външни, вътрешни, стълби към градината  Crazy
Къпа се с баща си във външно джакузи, на което му викаше корито  Laughing При целия вятър там и температури около 15-17 градуса. Казах му, че ако се разболее, той ще я гледа.
Имаше и едно бебе, котето щом забележеше или му дърпаше играчката от ръцете или го удряше  Rolling Eyes Ако имаме друго дете, не си го представям хич.
Този уикенд пак имаме мероприятие, ама този път ще е без нея.

# 334
  • София
Дени има все по-голям проблем със зъба,

Ти пък една спокойна седмица няма ли да изкараш от тази бременност  Crazy Все ти се случва нещо, егати!
Нямам идея за зъбките, само съм чувала , че има детски зъболекар в поликлиниката и това е! Rolling Eyes

# 335
Лена, това зъбчето, дето падна ли е?
Имам координати на една зъболекарка в Юниордент. Там са и най-добрите в София детски стоматологични хирурзи. За д-р Хюсеин например само добри отзиви съм чувала.
Ако искаш, пиши ми в Скайп да ми обясниш

# 336
 Здравейте, благодаря ви за подкрепата за операцията, тя се отложи и не беше тогава, когато писах и ми я направиха вчера. Става въпрос за стоматологична операция. Не беше лека, но мина и за сега всичко е наред.

Пиша по повод пост-а на НБМ- на мен ми правиха вчера операцията с някаква упойка, те я наричаха седиране- аз съм в полузаспало състояние, не усещам абсолютно нищо, нямам спомени, но съм изпълнявала техни команди като " Отвори си устата по-широко" и т.н. Към края на операцията явно ме "събудиха" и вече като свършиха бях напълно фит. Абсолютно веднага си ходех, ставах, нито ми е било замаяно, нито ми е прилошавало, нищо...

Та, мисълта ми е, че стоматологичните операции ги правят в заспало състояние, но не е като пълната упойка, а нещо друго......

# 337
НБМ, за съжаление нищо не знам по въпроса с детските зъболекари, но се надявам да намерите решение и да се оправи зъбчето скоро  Hug Аз исках да те попитам (понеже знам, че търсиш по-изчистени от химии продукти) - какъв слънцезащитен крем ползваш за Дени? Сещам се, че от Себамед беше получил някакви обриви и предполагам, че си намерила друг вариант  Rolling Eyes Че ние досега него ползвахме, но сега нещо го нямало в БГ (а тук пък изобщо я няма тази марка), а тук за деца има само на Нивеа и др.п., които не ми се струват много изчистени. Благодаря ти предварително, ако някой друг има предложения също приемам Simple Smile

Гнидка, дано нищо не й стане на Катето  Hug

# 338
Да се включа и аз по стоматологичната тема. Преди години ми правиха операция на синусите и челюстта. Упойката  не беше пълна, въпреки тежката операция. Та има варианти. Според мен по-важното е да откриеш добър хирург. Аз бих предпочела болница, пред центровете  Peace

Миме, то беше ясно, че ще тичате след фурията  Laughing Приятно изкарване на предстоящия уикенд  Hug

simpatiuh4e, бързо възстановяване  Simple Smile

# 339
Благодаря - Купа, Шада  Hug

Катето, наглед е добре, чук-чук. Нито сопол нито нищо.

2-та горни кътника са пробили от едната страна. Ма е голяма мъка. Мушка си цялата ръка в устата и често се задавя.
Не знам дали това е причината или отново е период, ама почти нищо не яде. За сметка на това постоянно е жадна.
Този уикенд изуми цялата компания колко енергия има в съотношение с това колко яде и спи.

# 340
  • Sofia
Благодаря ви!
Засега ще продължим при тази зъболекарка, страшно е внимателна с Дени, чак не мога да повярвам как се държи той, послушно си отваря устата и днес позволи да му бърка навътре с едни игли без изобщо да протестира  Shocked Така че засега лечението върви добре, това е точно отчупеното зъбче, на него всъщност само корен му е останал, но лекарката ще го закрепи, поне да не се разместват другите.

Купа, слънцезащитни ползвам ето на тази фирма:
http://www.feelunique.com/brands/green-people/organic-children
Поръчвам от същия сайт, има безплатна доставка до БГ.

Преди две седмици поръчах козметика и от този нов сайт:
http://www.echemist.co.uk/buy-green-people-organic

Има безплатна доставка до БГ, освен това ми приспаднаха ДДС-то  Laughing

# 341
Благодаря на всички за пожеланията!  Hug Дано да е за добро, че днес се ядосвам как 8 мес няма да имам право на платен отпуск  Tired Tired
Фио, щях да падна от смях  Joy
Инка, направо ме уби тоя Боби  hahaha Joy Дано не е чак такъв чистник и като порасне, че ще те побърка Crazy
НБМ, дано да се закрепи проблема със зъбчето  Praynig Не искам да си представям какво е да се лекува толкова малко дете.

# 342
  • София
Aelia, защо да нямаш право на платен отпуск? Това с осемте месеца важи, ако нямаш никакъв трудов стаж и почваш работа за първи път. Не е за всяко ново работно място поотделно. Да не би да е някакво вътрешно изискване на фирмата? Не е законно, така или иначе.

Гнидка, радвам се че сте си изкарали добре. Чувствам Катето особено близка, едно че са родени на една дата с моето дете и второ, че като те чета все едно аз съм ги писала някои неща.  Mr. Green

НБМ, чудесно, че зъболечението върви добре. Казвам ти само за информация, Мариела имаше проблем със зъбите, по-скоро със венците - бяха сериозно възпалени, когато беше на годинка и нещо. Наша близка ни изпрати в стоматологията, това е зад ВМА. По точно в клиника по лицево-челюстна хирургия. По-точни координати нямам вече, но ако потрябва всеки може да се ориентира.

# 343
Лена, супер за зъболекарката, браво!
И аз ползвам същата слънцезащитна серия за моите деца. А Нико онзи ден се сдоби с бански с 50 UVB защита. Чичо му ги донесе от Америка.

# 344
Ох, Тони, знам много добре. Мъжа ми провери специално и в кодекса на труда и в закона за държ. служител, и в инспекцията по труда се обади. Навсякъде казаха че няма такова нещо, обаче закона за държ. служ. се тълкува двузначно и понеже нашата структура така е възприела и така се случват нещата.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт