Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 719
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Дени беше показвал в яслата как баща му пие ракия. А мъжо не близва изобщо твърд алкохол, пие само бира.  newsm78
Опитах се да обясня на лелята, но за нея май нашия тати вече е твърдо пиянде  Joy

# 661
  • София
Еми Сакси забавляват се лелките, какво толкова  Mr. Green

Аз като работех в Софияленд и разпитвахме малките и се попикавахме от смях  Joy

Една колежка казва на едно хлапе, че я боли зъб .
детенцето:
-Мама като я боли зъбчето и си сипва ракиийка  Grinning
ние:
-А често ли я боли зъбчето?
детето:
-Почти всяка вечер .
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 662
Момичета благодаря, че ме мислите. Разбира се, че ще пиша всичко като мине.
Кети, няма да ме чакат до 26, доктора е категоричен, ако до 22 ри не родя ме приемат в болницата. Малко ме е шубе и се надявам всичко да тръгне от само себе си. Отказах секциото и затова си чакам.

# 663
Тези юлчета са направо невероятни сладури!
Много будни дечица и артистични и пу-пу-пу.
Ние се излекувахме и от понеделник пак на ясла. Аз като Кетито не съм хич доволна и очарована от яслата, но нямам избор. А за съжаление моето момченце не се чувства добре там. Отказва да играе и дори да се включва в заниманията. Седи си отстрани на едно диванче и явно лелките са доволни, защото едно щъкащо по-малко си е за радост при тях.
Не знам на есен как ще е в градината. Там не ги оставят да си седят самички и изискват да са като по-големи- послушни, дисциплинирани, самостоятелни... Е той всичко иска сам да прави и го прави с цената на разсипани чаши , тук там нещо счупено и т.н. , но с общите занимания незнам как ще се справя. Аз май бях писала, че ми каза , че не пее сдругите деца, защото искал да пее сам и другите да го слушат  newsm78 Уф, на мама солиста Laughing А от известно време много смешно танцува. Тича в ритъм, върти се докато му се завие свят и прикляка и върти ръце. Снощи ме накара да танцувам с него , явно вече одъртявам  Grinning,че много бързо се уморих.
Ние явно сме по-слабички, защото носи 92-98 и 23н. обувки.
Браво на смелите мами, дето мислят и за трето детенце! Аз нямам нито желание , нито сили... за разлика от мъжо, който все това ми опява. А не мисли , че съм на 36 и не кипя от енергия newsm27
Ау, поулях се.

Хубав уикенд на всички.

# 664
Оле, втори АБ за Радо ли? Дано да помогне поне и да оздравявате бързичко  Hug

Михаил не обяснява какво, как и защо прави, но за сметка на това колко въпроси задава  ooooh!
Вчера, например, му казвам, че отивам да измия 2 праскови. Ей, като се започна: Къде отиваш? Какво ще правиш? Защо ще ги миеш? С какво ще ги миеш? Защо ще ги ядем? и т.н. и т.н.
После цялата поредица от въпроси се повтаря  Tired Вече бяхме изяли прословутите праскови и бяхме забравили за тях(поне аз, де), той продължаваше да пита Защо ще ги миеш?  Crazy Crazy

Танита, страхотна е Мартина  Heart Eyes

Кети, това с дискотеките не е наше производство. Лафа е на инка от варна -  мъж.  Peace
Май не съм само аз, дето чета един пост, пък гледам друг аватар  Wink

Селави, стискам палци всичко да мине леко и бързо  Hug
А защо ще те приемат в болница, ако не родиш до 22-ри, нали тогава ти е термина или аз не съм разбрала нещо  Rolling Eyes

# 665
 Hug обичам ви.

Joy Joy Joy Мартина е уникална! И колко хубаво изговаря думите. А песента е един път, не я знаех Mr. Green

Кети, Лена rotfImbo това с ракията ме утрепа.

Села Ви, стискам палци всичко да мине по вода Flowers Four Leaf Clover

# 666
Оле, втори АБ за Радо ли? Дано да помогне поне и да оздравявате бързичко  Hug

Михаил не обяснява какво, как и защо прави, но за сметка на това колко въпроси задава  ooooh!
Вчера, например, му казвам, че отивам да измия 2 праскови. Ей, като се започна: Къде отиваш? Какво ще правиш? Защо ще ги миеш? С какво ще ги миеш? Защо ще ги ядем? и т.н. и т.н.
После цялата поредица от въпроси се повтаря  Tired Вече бяхме изяли прословутите праскови и бяхме забравили за тях(поне аз, де), той продължаваше да пита Защо ще ги миеш?  Crazy Crazy

Позволявам си да цитирам една мама от другата ни отчетна (с нейно позволение), която е колежка на Танита. Може и да не прочетете нещо ново, но може и да ви е от полза.

"подобно поведение е често срещано. За малчуганите е много важно да знаят, че нещата са същите, както от преди 5 мин., че си имат точно наименование и подобни (ако мога да обобщя - опознава и формира една част от чувството за сигурност). Човекът, на когото задават въпросите за тях е авторитет, ползва се с доверието им, притежава необходимата информация и т.н. Препоръчително е да даваш еднакви отговори на въпросите, които ти отправя. Баща му е на работа (ако това е бил първият отговор), а не по задачи или да изкарва пари. Най-вероятно, ако се опиташ да смениш отговора, синковеца ще започне да протестира по някакъв начин и ще очаква да чуе добре познатия му отговор. Вариант две - ако му се играе (хитрите светлинки в очичките ще ти подскажат, че става въпрос за този вариант). Тогава самият отговор за него е без значение. Би могла да прехвърлиш топката в неговото поле - измисли друг въпрос или въпроси и разиграйте отговорите по неговата схема. Ако не си настроена да играете, можеш просто да му го кажеш с подходящ тон. Внимателно му обясни, че той знае, че баща му е на работа, а не да печели пари, което всъщност е едно и също нещо, например. Ако отговориш остро и раздразнително (при често повтаряне на ситуацията) това може да доведе до зараждане на неувереност и недоверие към възрастните изобщо. Дори при по-големите деца би могла да се зароди идеята, че възрастните сами не разбират света около себе си. Най-често въпросите се формират, когато детето се опитва да намери връзката между различните неща и събития, започва да осъзнава, че нищо не е случайно.  Нещо повече – по този начин децата изграждат границата на позволеното, проверяват я, опитват се да си обяснят причините за забраните и до колко са оправдани те. Има и такъв период, през който детето задава въпроси, отговорите на които много добре са му известни. Това е с цел да провери собствените си предположения и знания, реакцията на възрастните и т.н. И не на последно място по важност – понякога зад хилядите въпроси на децата се крие не друго, а самота или тревога, потребност от внимание или молба за помощ. "

Да, Фио за Радо е втория АБ, но той вече е много по-добре и не виждам сми да го давам. Имал утайка в кръвта и затова го назначиха, но друг лекар който го преслуша, каза че след  вирус/инфекция е нормал;но да има и се изчиства сама.

# 667
Оле, и нашата лекарка ни е казвала, че след инфекция понякога е нужен цял месец, за да влязат кръвните показатели в норма. Радвам се, че Радо е вече по-добре Hug
Бързо оздрвяване на Дени и на всички останали болни мъничета Hug
Аз се повтарям, но пак ще си кажа, много се радвам на всички дечица, на бисерите им, на снимките тук и във ФБ, на случките с тях, абе страхотни са Heart Eyes
Села ви, то не е останало вече време до раждането. Желая ти да мине бързо и леко и дано бебчето реши само кога да се роди Hug

# 668
Още съм тук Mr. Green
Но децата не са при мен, няма да има какво толкова да пиша. Само влезнах да ви разкажа една случка. Анна седи и си играе в едната стая, брат й с братовчед й в другата редят Лего. Явно й е доскучава по някое време и е отива при момчетата. Започва да пипа Легото и Пепи я перва през ръката. От устата на Анна излиза: "Това са мангали и глупаци!" и напуска театрално стаята Crossing Arms

# 669
  • Sofia
Оле, нашия антибиотик е Медаксон или нещо подобно.
Анна е страшна скица  Joy

# 670
Днес остарях, та да почерпя  Simple Smile

Иначе с Катето все по-трудно се разбираме. Понякога , даже често, дава знак, че ме чува само, след като й повиша тон  Rolling Eyes

Категорично отказва да си прибира играчките и постоянно си седят разпилени на купчинки на пода. Предвид че сме си по цял ден у дома, този постоянен хаос ми действа на нервите. Единственият работещ вариант е да ги събираме заедно, тоест аз да прибирам, тя да ме гледа.
Затова от 2-3 седмици съм наложила наказание да не гледа детски. И хич не й пречи изглежда  Shocked Та така, приемам съвети и препоръки как да се справим, защото не мисля, че са малки да подреждат след себе си. Щом могат да разхвърлят, би трябвало и да могат да подреждат  Wink

# 671
момичета първо на вас да се похваля, освен мъжо друг никой не знае - и аз се нареждам в отбора на бременилките, малко ми е  странно, не, че е неочаквано, но някак си ми се виждаше по-напред в бъдещето... Crazy

# 672
 Честито, Мая   Hug

# 673
  • София
Мая, честито, много се радвам! Да ни родите снаха  Mr. Green

Гнидка, аз ти писах вече във ФБ, всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

# 674
  • Варна
Гнидка, честит празник  bdbaloni!
Мая, честито   bouquet. Много хубава новина  Simple Smile.
Гнид, Боби не събира самоинициативно играчки, понякога му се карам, за да го прави, но явно в градината ги учат на това, защото снощи само му казах и той веднага ги прибра  Crazy, може и да е било инцидентно.

Общи условия

Активация на акаунт