Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 641
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Оле, ти се познаваш с мъжа на Танита ли?

Оле, това е подвеждаш въпрос, не отговаряй  Mr. Green

# 256
Ха-ха...Ходихме им на гости като живеехме във Варна. Имат много готина градина с беседка, само за биричка лятно време.  Sunglasses

# 257
  • София

Оле, това е подвеждаш въпрос, не отговаряй  Mr. Green
Joy

И на мен ми е писнало да пускам на яна клипчетата през  5мин, но тя не се поддава на обучение как се работи с мишка и комп.  ooooh!

# 258
Нели, честит рожден ден на Дени на патерица. Нямах никакво време да влизам и не съм разбрала. Да ти е жив и здрав, все така сладък, красив, щастлив и умен да расте! Heart Eyes
Симпатюхче, стискам ти палци всичко да мине по вода и за много бързо възстановяване.
Купа, то не останало време. Hug Party Леко раждане ти желая и чакам да разкажеш как протича в Монако това събитие.

Благодаря на всички за пожеланията.  HugОт понеделник започвам и много се надявам нещата да се развият в по-добра посока от предишната ми работа. Вчера и днес се изнасях от кабинета, голям зор, а у нас е пълно с кашони Tired На шега на майтап, минаха ми 9г от живота там и донякъде ми беше тъжно...

Самко може да брои до 10. Научиха го в градината отдавна, ние нямаме принос Embarassed Цветовете познава от много време, а по марките коли направо ни скрива шапката. Познава дори коли, за които и ние се затрудняваме, но той играе преди всичко с коли. Постоянно. С тях спи, яде и се къпе  ooooh! Познава и някои букви, както и повтаря NAT GEO WILD, понеже много го гледаме. В рисунките никакъв го няма, само едни драсканици твори, а като им гледам заниманията в градината се чудя дали изобщо разбира какви са им задачите. Много сложни за него ми се струват. Thinking
Говорът му е доста правилен, но ние винаги го поправяме като казва нещо погрешно. Не се впускам в обяснения от граматично естество, защото изобщо нямат смисъл на такава възраст. Сега запомнят предимно като папагалчета и така усвояват езика. Идеално време за чужд език, но мен ме възпира това, че когато съм в различна езикова среда, произношението ми е далеч от най-доброто  Whistling

# 259
И на мен ми е писнало да пускам на яна клипчетата през  5мин, но тя не се поддава на обучение как се работи с мишка и комп.  ooooh!
Ха, ето едно нещо Mr. Green Лили от скоро се научи горе-долу да борави с мишка, но в youtube определено се оправя Mr. Green

# 260
 wavey
Досега редовно си ви четях, но напоследък и за това не остава време  Tired Има дни, в които изобщо не мога да се добера до компютър или, ако все пак успея, на втората минута се оказва, че Михаил трябва да гледа Пинокио  Crazy
Да взема и аз да се поотчета малко  Mr. Green

С броенето сме на 1, 2, 3 и много.

Граматиката.... абе не е идеално зле  Wink Като цяло се справя детето, но понякога спряга и той глаголите както дойде – яда е ям, дада е дам, ях е ядох и разни други такива. Когато търси някого и иска да каже, че го няма – Той беше го нямаше. Повтарям си аз като папагал как е правилно, но той нещо не ме регистрира.

Буквички знае само няколко, защото майка му не е предполагала, че на тази възраст може да запомня букви  Embarassed, сега се коригирам и ги учим.

За езиците... какво да ви кажа.... все повтарям на мъжа ми да му говори на руски, той само казва добре, казва 2 думи на руски и си продължава на български. Михаил си разбира руски много добре, понякога ние си говорим с мъжа ми на руски, а той стои до нас и си превежда на бг.

Това да си пуска сам филмче на компа – не, не и не, категорично не  Twisted Evil Вече сменихме 1 клавиатура на лаптопа, казали сме, че там повече не се пипа и край. Като се научи да пипа лаптопа без да блъска, може и да му покажа как да си пуска филми сам, но засега предпочитам да тичам през 5, та дори и през 2 мин да пускам филмчета.

Хайде стига толкова, че прекалих, пък и забравих какво още исках да пиша.

А, сетих се само още нещо – понеже обсъждахте мъжете кой какво прави/не прави, колко помагат.... Аз от моя не мога да се оплача, но ми стана интересно друго – вие как възпитавате децата в това отношение?
Михаил се спуска да помага за всичко, ама за абсолютно всичко и не го спирам. Вярно, че нещо което бих свършила за 2 мин, с негова „помощ” го свършваме за половин час, но пък иначе как ще се научи детето. Не искам да свиква мама да върши всичко, а той само да гледа филми, да яде и да спи. Пък и не искам да ме разнасят някой ден из форумите каква ужасна свекърва съм, да не си науча детето на елементарни домакински дейности  Mr. Green

# 261
И Катето много иска да ми помага и й позволявам, ако не съм крайно изнервена.

На ваше място не бих стимулирала децата да се учат да си пускат сами, каквото желаят на компютрите. Така по-трудно ще ги ограничите в бъдеще.

# 262
Пък и не искам да ме разнасят някой ден из форумите каква ужасна свекърва съм, да не си науча детето на елементарни домакински дейности  Mr. Green
smile3532 мммда затова мойто отсега съм го научила да чисти, готви, простира - справка фейсбук  bowuu
ние в музея днес ще си представяме научните разработки от последната година Simple Smile)))
http://www.arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=11653

# 263

Joy
И аз стимулирам да ми помага, въпреки че се изнервям понякога. Като казах, че я стимулирам- тя е усвоила нашите методи и ни ги прилага обратно- да стимулира нас Mr. Green. Имам предвид, че като направи нещо хубаво, винаги го отбелязваме и я хвалим. От скоро и тя почна да ни "потупва по рамото", когато е доволна от нас, напр. браво, много хубаво си направила че си ми купила .... или мм, чудесно си се справила... и още от този сорт. Голям майтап е.

За компютрите, рано или късно, ще дойде момента да ги ограничаваме, не знам как ще става точно, но тогава ще го мисля, по точно Боби ще го мисли, надявам се.

Сакси, сетих се Яна като редеше пъзели, на мен и през ум не ми беше минало да пробвам Мартина, това  потвърждава, че ако не им дадем възможност да пробват нещо, няма как да се научат.

Аелия, честита  нова работа, а каква е, че съм изпуснала.

За тържеството вчера да кажа, много сладки бяха мъниците- стихчета, песнички, танци, и наистина учат английски защото демонстрираха познанията си и песни на англ. също. За мое учудване, едно стихче дето Марти го рецитира и мислех че е нейно, беше на друго дете, а тя каза друго, дето за пръв път го чувах. Разбрах и защо ми изръси в къщи "мамо, жива ми бъди"- било част от песничка, и разни други цитати си дойдоха на мястото. Доволна съм, че ни най малко не беше притеснена от многото хора, за това най много се радвам. Имаме снимки с недобро качество, но довечера ще кача някоя все пак.

# 264
  • Варна
Танче, страшна е Марти  Heart Eyes. Направо е готова за предучилищна  Laughing. И аз като Астарта се радвам, че Боби проговори скоро  hahaha, само аз му разбирам, ама говори детето  Laughing, предимно думи с две срички, Борислав не може да каже в никакъв случай. Започна да ми разказва какви деца има в яслата, примерно има Мина, Ина (Елена), Джем, Боби и т.н. За сестрата казва, че тази нене (леля) има бало, понже нали са с бели престилки  Joy, въобще така си общуваме. Вчера изнесли на таблото творби, лепили теменужки и листенца, на мой Бориславчо пише с помощ  Blush, ама той лепило вкъщи не е виждал  Crazy. Помага като го накараш да изхвърли нещо в кошчето, да подреди играчките, понякога и сам го прави, но рядко, носи си чинията, дава ми дистанционното, такива дреболии. Не му позволявам да пипа лаптопа, макар че се е научил да пуска филмчето отново като свърши  Crazy, но веднъж сменяхме монитор, който струваше, колкото лаптопа, та сега не давам.
Сетих се друго, въпреки, че е много назад с говоренето, казва думички на английски, някои ги повтаря след кучето на фишер прайс, други ги помни от много отдавна като сме му казвали нещо.
При Боби забелязвам, че рядко показва наученото веднага, чак след време, така беше с цветовете например, изведнъж ги показа и каза всичките. Явно му трябва време, за да сподели наученото.

# 265
  • София

Joy

Joy Joy Joy Joy
Абе смеете се, ама мълчите  Mr. Green

Браво на Мартина, все едно ми разправяи нещо за групата на Дени/а той е 2-ра Mr. Green/
Леле, нямам търпение да свърши яслата, ужасни са нашите госпожи Crossing Arms

# 266
  • София
Момичета, тези от вас, които ме познават, знаят че не съм от жените, дето си правят прически или слагат грим. Аз и на сватбата си бях без грим, даже гланц за устни нямах  Mr. Green
Мъжът ми като подкара едни дрехи и все с тях ходи, пера ги, облича ги и пак с тях - изобщо никаква суета няма у нас.
Теорията ми за яна е че или са я сменили в болницата и не е от нас туй дете или това ми е наказанието, че цял живот тормозя майка си с "безобразния ми" (според нея) начин на обличане.

На яна само червила, лакове, рокли, гердани и лачени обувки са й в главата. Нещата започват да излизат от контрол. Вчера си намаца устата с червен маркер, та едва я измих. Днес си нарисувала всички нокти (и на краката) с оранжев флумастер. Вчера ме пита "Мамо, аз кога ще порастна голяма да имам лак?"

Никога не съм харесвала малки момиченца с лак на ноктите. Но се предавам, предавам се. Предпочитам това пред да ми се шари с маркери. Кой знае какви химикали има в тях. МОЛЯ ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ НЯКОЙ ЛАК, който е максимално без химикали, че нито от марки разбирам, нитои нищо...  Blush

# 267
Сакси, нормално е за момиченце да иска да кипри, какво да кажем за нашия палангозин, който една вечер си беше нарисувал ноктите с черен перманентен маркер (по моя светъл пример)  Crazy постоянно му обяснявам, че се лакират само майките... ooooh!

# 268
  • София
Ххахах, Сакси  Joy Маги също се бута при мен като се гримирам, но сама не се сеща да се намаца  Laughing
Но лятото често се лакирах и обичам да си рисувам нещо мъничко по ноктите и Маги като ревна, че искала  ooooh! А и аз не обичам момиченца с лак, да не казвам, че мразя  Crossing Arms И какво да правя, само за да млъкне я налакирах със същия лак. Един малинов и отгоре с бяло и нарисувах по едно листинце  Blush Много сладка беше. Хубаво ама забравих да я изтрия и излезнахме навън и като я видях ми призля  ooooh! А вярваш ли ми, че всеки човек с който се стрещнахме и забелязваше лака и викаше "Ауууу"  Blush ooooh! Blush ooooh! Умрях от срам, чувствах се все едно ще я продавам  ooooh!

П.п. Лака беше от една детска серия "есенсис" или нещо подобно.....имат страхотни свежи цветове и от тях си взимам  Wink А има и детски лакове, които са си 3-4-5лв  Rolling Eyes Но поне са контролирани, ако се притесняваш Peace

# 269
  • София
Един път си рисуваше с водни бои клепачите  ooooh!  От бабите си гледа, аз не съм такава. Ама къде да ги търся тия детски лакове? В кой магазин? Аз през живота си лак не съм купувала.. а, не, слагах си безцветен на краката едно лято ...  Blush

Общи условия

Активация на акаунт