Да пътуваме ли по половин час всеки ден до 137 СОУ? Заслужава ли си?

• 1 758
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Търся подходящо училище от 5-7 клас. 137-мо ми харесва по описанието в сайта им. Готова съм да пътуваме всеки ден до училище, но да си заслужава усилието. Всички училища предлагате дно и също: уч. програма (МОН), проект "Успех" с хиляди клубове, музика, танци ....
Това по което се различават е педагогическия персонал, отношението и подхода към децата, подбора на децта по класове (ако има такъв) и - родителския "колектив", който може да напарави много за у-щето и за своя клас. И на върха на всичко това е Директорът - много важна личност.

За 137-мо, на пръв поглед нещата изглеждат добре - по описание и представяне в сайта.
Въпросът е как стоят нещата отвътре:
1. Какви са класовете - сегашните 4-ти.
2. Преподавателите: особено по БЕЛ. Ако едно дете има изявени интереси към БЕЛ, пише стихове и есета ...
3. Отношение към децата - особено към новите, които влизат в утвърден колектив.
4. Големите класове? Гаменстват ли? Пушат ли около у-ще ..., уважават ли учителите си или ги псуват? Знаещи и можещи деца ли са като цяло?
...

Аз съм в Нови Искър. И тук има у-ща, но не отговарят на изискванията ми. Готова съм всеки ден да пътуваме с щерката (не много далече все пак), но да си заслужава усилието.
Какви са наблюденията Ви за 137-мо с днешна дата?
Благодаря за всеки отговор!

# 1
  • София
И аз се интересувам от 137-мо, защото ни е кварталното училище, а щерката ще е първи клас след една година.

# 2
  • София
Моя син учи в 137 - мо, първи клас е и за малкото месеци които е там аз лично съм доволна.
От въпросите на kassii, мога да отговоря само за пушенето. Да, пуши се около у - щето, но едва ли има у - ще, около което не се пуши. Гамени, не съм срещала, но големите ученици така тичат по коридора, че един път отнесоха сина ми. Добре, че беше с тежка раница и не успя да падне, но пък на сестра му друг път не се размина.
Относно това дали са знаещи, знам от позната на която сина й учеше там до 7 - ми клас, че неговия випуск (преди 2 години) е завършил с много висок успех - 4- ти  или 5 - ти бяха в София. Разбира се, това дали са знаещи и можещи си зависи до голяма степен и от децата.

# 3
Бях вчера в 137-мо! Силно съм впечатлена от това, което видях и чух: цари дух на топлота, уважение и приятелство. Много гъвкави и иновативни, готови и отворени за всяко ново предложение, което би било от полза за децата. Разказват с любов за работата и училището си, вкл. и охраната.
За 5-7 клас е почти това, което търся. Мисля, че ще се запишем там. Е, все още не знам със сигурност. 5-7 кл. учат само сутрин. Големите и част от нач. курс са на смени. Така, е пушещите, нарко-не-знам-как-да-ги-нарека, не биха отишли от 7,30 до 12,30ч. Малко около у-щето е запуснато и достъпа, поне с кола е затруднен ...
Пообиколих и др. у-ща. На ниво е и 20-то ОУ. Там, обаче е с немски. Ще трябва да решаваме.
Дайте още инфо за 5-7 кл. моля Praynig

# 4
  • Sofia
И аз се интересувам от добри училища 5-7 клас. За 20 ОУ се интересувах, но дъщеря ми иска да си учи английски а не немски като основен език.

# 5
Може и да съм "жестока", но за мен е важно децата да са подбрани с изпит и групирани по интереси и ниво на знания и умения. В 137-мо, аи в 20-то точно това се случва. Зная също за 119, но ни е много далеч.
За 137-мо ще има тест по английски (математика за математическите паралалки) и след това най-добрите от теста птиват да пишат есе по една от 10-те изучавани в 4 кл. теми. Така ще се сформира клас от мотивирани, знаещи деца, които само могат да вървят напред и нагоре. Тази практика се е доказала вече с математическия прием в СМГ и се чудя и мая защо не се прилага и за езиковите и хуманитарни "деца". Как да я накарам да решава такива сложни задачи за прием в СМГ, като в ученика по математика откривам лист с написано стихотворение ??? Няма начин да я карам да излиза от себе си. (С цялото ми уважение към математиците. Малкия клони натам за сега).

Ще се опитам да отида и до 54-то.

За сега 137-мо води класацията

# 6
  • София
kassii, сигурно си взела предвид и 56 СОУ, което е в района. Ако не си, поинтересувай се и за него. Детето ми не учи там, но и аз като теб (помня ти постовете от миналата година) търсих добро училище и 56-то ми направи добро впечатление.

# 7
kassii, сигурно си взела предвид и 56 СОУ, което е в района. Ако не си, поинтересувай се и за него. Детето ми не учи там, но и аз като теб (помня ти постовете от миналата година) търсих добро училище и 56-то ми направи добро впечатление.

Благодаря ти! Непременно ще проверя и там.  Hug  bouquet

# 8
Сина ми учи там. Не съм доволна от базата. В 3-ти клас, от скоро започнаха да имат физическо. В 1-ви и 2-ри клас прескачаха тези часове, защото салона бил зает  Shocked Сега играят навън 5-ти час, студено, той е мокър целият.....За мънички ученици занималнята е под всякаква критика  :ooooh:2 месеца какво прави там - взима ги в 13 часа госпожата за занималня, държи ги 1 час в едно мазе наблъскани, после навънка да се оправят сами до 17,30 часа  Sick И това деца в 1-ви клас! Мислех да го местя, но пък класа е добър като дечица и са приятели. Не мога да го откъсна от тази среда. Работим с него вечер по малко, има си учителка по АЕ срещу заплащане.....крепим добър успех общо взето  Peace

# 9
Оххх, съжалявам за неудачите. Ние попаднахме на страхотно у-ще за щастие и начален курс приключваме с много усмивки и знания. За съжаление у-щето ни е начално (деца 1-4кл.) и трябва да се местим. Това е причината да търся у-ще за 5-7 кл.

Знаеш ли, аз мисля, че кой знае какви академични знания не се постигат в начален курс. По-важното е класа да е добър, децата да са щастливи, да се обиат и да са задружни. Да ходят с удоволствие на у-ще и да не им се тръгва (като в нашето). Това със заниманията вкъщи, допълнително е неизбежно ако имаш някакви цели, по-високи от общообразователните. Ако пък имате затруднения с учи;ощното ниво - пак си трябват допълнителни занимания. На английски и немски и ние ходим допълнително ... Общо взето - не мисля, че имаш сериозми основания де се местите. Мое мнение.
Мен ме устройва и дневния режим, който 5-7 кл. е само първа смяна, което дава супер много възможности. Това да учиш втора смяна си е безумие.

А за базата - ходих и до частно -у-ще с отлична база, но без нищо друго ...

# 10
Да, сина ми обожава да ходи на училище. Днес нали имаше бомбена заплаха и не учиха - беше тъжен като че ли.....Харесва му да си прекарва времето там, харесват му приятелите, имаме си вече и сърдечна тръпка  Embarassed , харесва си госпожата, еххх ученето ли  newsm78 Колкото може - толкова учи! Не мога да го смачкам я  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт