Внимавайте при покупки от електронен магазин Кикиморско Царство!

• 11 559
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте.
Ако обичате да пазарувате по Интернет, сигурно сте попаднали и на магазин Кикиморско Царство. Аз много му се зарадвах, когато го намерих, защото на пръв поглед изглеждаше, като място, където можеш да намериш абсолютно всичко за бебето още преди да се е появило. Разгледах го  най-подробно, избрах си 10 артикула, на обща стойност 790 лева и ги поръчах. Платих по банков път - т.е. те си получиха парите за по-малко от 24 часа и от там започна моето ходене по мъките!!!
Това беше на 17ти Февруари 2011 г. За да не Ви отегчавам, само ще нахвърлям нещата през които до сега преминах:
1. 2 от артикулите ги нямаха изобщо;
2. на други 2 се наложи да променя избрания от мен цвят, поради липса на избрания;
3. повече от 1 седмица не можаха да потвърдят наличността на други 4 артикула;
4. когато най-накрая получих пратката с 8те останали в поръчката артикула, състоянието им беше покъртително!!! Мръсни, разкъсани или смачкани опаковки, очевидно отваряни кутии - не знам защо, може би, за да пъхнат инструкциите на български език вътре и не на последно място - миришеха на мухъл.
5. до момента - 16 Март 2011, отказват да ми върнат 230-те лева, които ми дължат, заради липсващите артикули. Обяснението им е, че не са изтекли 30 дни от датата на доставката.

Боже! Боже! Боже!
Няма да правя никакви коментари. Ще оставя изводите за Вас.
Днес ще подам жалба в КЗП. Дано да проверят случая.
Призовавам всички Ви да сте социално отговорни и ако се сблъсквате с подобни ситуации да знаете как, къде и кога да си търсите правата.
Също така - споделяйте горчивите си опити.

# 1
да, попадала съм на този магазин; веднъж или два пъти исках да поръчам, но не се получи точно поради това, че исканите от мен артикули или не бяха налични или ги имаше в друг цвят; а и  според мен не  е възможно да се поддържа такъв огромен асортимент, който се предлага, затова и не си правя излишни илюзии... 
според мен си сгрешила, че си превела преди да изчакаш потвърждение!
а иначе относно състоянието на артикулите: аз на твое място бих ги върнала веднага - имаш това право - че кой би дал мухлясали неща на детето си???
а това, дето не искат да ти  върнат парите е пълно безобразие.... освен ако не го пише в общите условия (и въпреки това би било върха на нахалството, ако го пише), които именно поради такива случаи си чета винаги... досадно е, но ми е спестило много такива негативни емоции, които ти сега ти се налага да преживееш  Sad
да, оплачи се, за това е КЗП - наистина такива неща не бива да се случват!
дано си вземат поука, явно извинение от тях няма да получиш  #2gunfire

# 2
  • София
Много, много странно!

Значи не съм имала изненади с тях, напротив! Останах много доволна, но аз поне плащам с наложен платеж всичко, което съм поръчала по интернет. Така мога и да не получа пратката, па ако ще да ме слагат в черни, катранени и не знам какви списъци!

Съжалявам, че така се е получило с авторката, дано да се разберете мирно и кротко - т.е. да ти върнат парите и нещата да се разрешат безболезнено!  Peace

# 3
И аз не съм доволна, поръчах столче за хранене, дойде друго(не като това от видеото с което го рекламираха на страницата). Освен явно беше стояло дълго време на склад, защото не изглеждаше добре .. хич повече няма да пазарувам от тях #2gunfire
И аз мислех да поискам да ми върнат парите но се оказа че цената на доставката и още не помня какво оставала за мен.

# 4
  • варненка от София
Хихик, "моята слабост" кикиморците.  Преди години и аз като вас попаднах на сайта им и останах изумена от надценките, с които работят. На практика голяма част от артикулите им са с близо 100% надценка от същите по чуждите сайтове, което ме навежда на мисълта, че и те пазаруват на дребно он-лайн и после препродават.

На авторката на темата пожелавам успех в ходенето по мъките и дано се вразумят тези хора, че за исканите цени, трябва да предлагат качествени услуги.

# 5
Че това е най-скъпият е-магазин. Как въобще някой се подлъгва да пазарува от там, при положение, че всички други подобни продават значително по-изгодно.

# 6
другият път просто използвай наложен платеж
аз съм поръчвала от тях  неща,, които ги няма нисъде другаде и съм нямала пролеми, което не мога да кажа за други примерно

# 7
  • гр.Добрич
Аз също изпатих по Коледа от този сайт. Поръчах 2 неща на стойност 200лв, които се оказаха неналични. Попитах защо не си актуализират сайта и те ми отговориха, че там работели само 4 човека и не успявали. Едната играчка беше толкова стара, че дори в интерент не можах да я намеря да я купя и точно преди мен я купили. Много се подразних от отношението на момичето, с което говорих. Каза ми че въобще не я интересувам и можело да се оплача където си искам. #Cussing out

# 8
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз затова малко съм предубедена със пазаруването по интернет.Сега съм подлудяла за количка,но без да видя на живо как изглежда цвета и 2лв. няма да дам.Съжалявам мила,дано да се оправиш някакси със парите които ти дължат.Ако ли не се обърни към Господарите.Те хората винаги помагат и чакат за такива интриги.Ще ги разпертушинят.

# 9
  • у дома
И на мен ми правят впечатление цените в туй "царство"  Rolling Eyes
Пазарувала съм онлайн от http://www.toytownbg.com/ - изключително коректни  Peace
Но никога не бих пазарувала за пръв път онлайн покупки за 800 лв.

# 10
Много балгодаря на авторката!  bouquet
Вече пазарувам за коледа,но нямам възможност да обикалям по магазините.Имам малко дете и няма на кого да го оставям.Така му се израдвах на богатия асортимент,но с тази репутация не ми се рискува.Ще се откажа.
Огромно благодаря, tedimin !

# 11
Много, много странно!

Значи не съм имала изненади с тях, напротив! Останах много доволна, но аз поне плащам с наложен платеж всичко, което съм поръчала по интернет. Така мога и да не получа пратката, па ако ще да ме слагат в черни, катранени и не знам какви списъци!

Съжалявам, че така се е получило с авторката, дано да се разберете мирно и кротко - т.е. да ти върнат парите и нещата да се разрешат безболезнено!  Peace

Аз също съм доволна, миналата година за Коледа пазарувах от тях, тази година подаръците за децата пак ще ги поръчам от там, но само с наложен платеж newsm10.

# 12
  • софия
И аз се присъединявам в клуба на НЕдоволните.Имах неблагоразумието да поръчам от този сайт матраче за сина ми.Е,матрачето дойде на следващия ден.Взех го аз,кориерът си тръгна.В момента,който щях да го разопаковам видях,че е цялото в мухъл и плесен. #Cussing outДобре,че беше пакетирано в прозрачен найлон,та не се наложи да им ,,нарушавам целостта на опаковката".Обадихме им се на телефона за рекламации и лелката отсреща  ми пита:,,Ами Вие,къде сте го държали,че е мухлясало,в нашия склад няма мухъл?" ooooh!Обясняваме й,че е дошло преди час и не сме го държали никъде,и същата каза,че щом е отворено не можем да го върнем.Казахме,че сме видяли през опаковката,и служителката ни информира,че не могат да ни върнат парите,друг матрак ще ни изпратят.Ок,изпратиха и след няколко дни го видях същия в Хиполенд на доста по-ниска цена. #Cussing out
За моето семейство,,Кикиморско царство" е затворена страница.

# 13
Мили ми читателки, сигурно повече от Вас знаят, че интернет магазините с ужасно много артикули ,работят с безналична стока,направо от вносителите.В момента ,в който Вие заявите за покупка даден артикул с определен цвят,веднага се прави запитване към вносителя,и ако нещо като цвят или артикул липсва,винага не е на интернет магазин.Борбата за единствен вносител на дадена стока е ужасна.Собствениците на интернет магазините,няма как да знаят и контролират как и къде се съхраняват стоките,кашоните...или матраците.Уви те са само посредниците,които обират пешкира .За тях е точната дума,между чука и наковалнята.
Пазарувала съм от кикиморско царство,както и от много други нет магазини.Доволна съм от всички.Уви ако тръгвате с рогата напред,никаго няма да Ви посрещнат добре Heart Eyes

# 14
  • София
Всички магазини са посредници и като такива носят отговорност. Ако не могат да се справят с това, да се занимават с друго.

Общи условия

Активация на акаунт